Aleksix Публикувано Декември 17, 2005 Публикувано Декември 17, 2005 rfl бамките на Reason,как се конвертират в различен формат(gig ili nqkoi drug) не искам да ползвам Reason а само някои от звуците в банките,ако могете да помогнете моля Цитирай
Начинаещ Отговорено Декември 17, 2005 Отговорено Декември 17, 2005 (Редактирано) за жалост рийзъна не поддържа гиг-формат изкарва само wav, mid и aiff формати. А момента който искаш на направиш е теоретически не възможен щото рефилите са един вид архиви, които не могат да се отварят с нищо друго освен с програмата им. обаче аз ти предлагам, да направиш едно друго нещо: ако примерно звукът който ти трябва е някакъв произволен тон, от някоя китара (дето се свири да речем с NN-19), си включи семплера (за въпросният NN-19 стаа дума), отвори само неговият пиянорол в секвенсера и натисни тона който ти трябва , удължи " кутийката" колкото искаш да е дълъг семпъла ти (по точно колкото е дълъг "фабрично" той), и после отиди във .... FILE > EXPORT LOOP-AS AUDIO FILE ....и рендерирай луупа, и ще моеш да ползваш семпъла така. Мисля че тоя съвет отговаря на желанието ти аз друг начин не виждам да изкараш нещо от рефилите айде успех! Редактирано Декември 17, 2005 от Начинаещ Цитирай
martist Отговорено Декември 18, 2005 Отговорено Декември 18, 2005 има една програмка extreme sample converter но не знам дали поддържа въпросния формат. Цитирай
ecmjazz Отговорено Декември 19, 2005 Отговорено Декември 19, 2005 до скоро нямаше такава възможност, но май неотдавна в twins-torrents се появи някакво туулче (дано само не бъркам). Цитирай
avaavaava Отговорено Декември 19, 2005 Отговорено Декември 19, 2005 до скоро нямаше такава възможност, но май неотдавна в twins-torrents се появи някакво туулче (дано само не бъркам). ми кажи как се казва ? Цитирай
ecmjazz Отговорено Декември 20, 2005 Отговорено Декември 20, 2005 (Редактирано) Не помня - изтеглих го и го бутнах в архива, но сега не мога да се сетя щото не го ползвам, понеже рийзъна не ме кефи много като звук. Питайте във форума на twins - там ще ви отговорят по-бързо отколкото аз да се сетя да погледна в къщи.. Редактирано Декември 20, 2005 от ecmjazz Цитирай
adXok Отговорено Януари 18, 2006 Отговорено Януари 18, 2006 Здравейте, взера намерих един софтуер за интегриране на вашата PC клавиатура като MIDI клавиатура в Reason 3. Преведох инсталационните бележки, щото е малко сложно за подкарване, ама стана... от втория опит при мен. И така: 1. Ако искате да направите вашата PC клавиатура (и мишката), такива че да записвате с тяхна помощ MIDI данни в съкуенсъра на Reason 3, има решение на вашия проблем. 2. Ако нямате излишни 300 лв. за истинска MIDI клавиатура 3. Ако ви е омръзнало (като на мен) да редите "ноти" с мишката Големина на архива: 2.32 MB Кликнете ТУК, разархивирайте *.zip файла и инсталирайте файловете необходими, за да имате импровизирана MIDI клавиатура! минуси: - Разбира се, това е полифонията, която е ограничена в повечето PC клавиатури до 4 клавиша в най добрия случай. Поне при моята е така и не знам как да направя така, че да мога да натискам едновремено повече клавиши за по полифоничен звук. - Банките със семпли ще си ги зареждате от семплерите на Reason 3. Надявам се да съм бил полезен на хората използващи Reason 3 и нямащи MIDI клавиатура! :hello: ____________________________________________________________________ Папката съдържа: - 'MouseKeyboardQuickStart.pdf' файл с основни данни за програмата - 'MouseKeyboard200beta6.exe' файл, който е самата програма за инсталиране. - 'MouseKeyboardReason3Integration1.0.exe' файл, който е за съвместимост с Reason 3. - папка: "Reason 3 MIDI Tutorial" с *html. файл на Български език, от мен... - 3 текстови файла с пояснения за правилното инсталиране и използване на програмата. - 'MidiYokeSetup.msi' файл необходим на 'MouseKeyboard200beta6.exe' файла. ____________________________________________________________________ Прочетете файла: Installation-bulgarian.txt Там съм описал всичко... Цитирай
Gee Tee Age Отговорено Януари 18, 2006 Отговорено Януари 18, 2006 Браво бе,сега и аз ще мога да я ползвам като го няма този огромен недостатък. Цитирай
alexthegreat Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 Да, полезен софтуерец. Аз ползвах подобен ..Virtual keyboard май беше. Кофтито е, че като свикнеш най-после с подредбата на клавиатурата (PC), после ти е ужасно да се прехвърлиш на клавир... Има и друг недостатък: някои програми използват "бързи клавиши", например "R" за започване на запис (Сонар-а) и тогава на този клавиш вече няма нота, а команда, а нотите са са разместили накак си..и оппп...айде пак търси ги Ма пак е по-добре от нищо...Успех. Цитирай
Gee Tee Age Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 Аз съм с пц клавиатура от 2 години и свиря на нея така както ти би свирил на клавир...след някполко месеца мисля да си купувам миди клавиатура и не знам как щ е се оправя. а тоя софт бачка ли на кюбейз? Цитирай
alexthegreat Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 Аз съм с пц клавиатура от 2 години и свиря на нея така както ти би свирил на клавир...след някполко месеца мисля да си купувам миди клавиатура и не знам как ще се оправя. а тоя софт бачка ли на кюбейз? Ауууу..дано не свириш както аз на клавира...много съм зле щото Имам го от 2 м. Това, за което говоря (Virtual Midi Keyboard) е VST plug-in и след инсталация можеш да го ползваш през всеки VST Хост програма...за този на adXok не знам. Няма нужда от разни други виртуални кабели и т.н...но ма пък за Reason няма да стане...че той май не поддържа външни VST??? Но за Cubase би трябвало да е ок както аз го ползвах със Сонар-а. Цитирай
Gee Tee Age Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 Reason не поддържа никви vst Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 19, 2006 Отговорено Януари 19, 2006 MIDI Yoke е доста готино, аз го ползвам да просвирвам Гитар Про файлове в Кюбейса. Щото някой път много дразни експорт/импорт към/от МИДИ. Но пък и докато се подкара MIDI Yoke някой път ти изкарва нервите заради плъгините, които имат обособени канали за МИДИ събитията... Цитирай
ecmjazz Отговорено Януари 20, 2006 Отговорено Януари 20, 2006 никога не съм имал проблеми с yoke-то, освен ако без да искам не му направя обратна връзка - тогава иска сериозен рестарт.. mouse keyboard го ползвах и преди да имам миди клавиатура, а и сега, понякога.. Цитирай
Gee Tee Age Отговорено Януари 25, 2006 Отговорено Януари 25, 2006 иска ми диск 2 и 4 при старт и понеже аз не ги вкарввам не тръгва. свалих си некъв крак ама не става. Цитирай
Recommended Posts