G.Varbanov Отговорено Февруари 23, 2014 Автор Отговорено Февруари 23, 2014 Аз очаквах да се включат хора с модифицирани китари за ниски строеве, но явно не са прочели все още. Цитирай
kiik Отговорено Февруари 23, 2014 Отговорено Февруари 23, 2014 Простете за спама, но може ли някой да ми обясни на 2 реда и със свой думи: Ако имаш стандартна китара EADGBE на 9 струнната китара останалите 3 струни "отгоре" или "отдолу" са и как би била настроена всяка спрямо тези 6? И как се хваща пауър корд на трето прагче да речем - кой пръст какво държи и какъв ще е акордда, G или нещо друго? Знам че е кощунствено да задавам такива въпроси в тази тема, но.....срам не срам кого да питам ако не най-близките си хора тук 2 Цитирай
ZLE Отговорено Февруари 23, 2014 Отговорено Февруари 23, 2014 (Редактирано) Аз съм от тези с шестте струни и не разбирам от различни строеве. Но гледах в едно видео Тошко Ебаси,който свири на осем струнна китара,но не джентва. Той беше настроил китарата EBGDAEBE с идеята с нормалната пръстовка просто да увеличи барето и на 7 и 8 струна. Доколко това е лесно или трудно не знам. Eдит.За по лесно ето самото видео: Редактирано Февруари 23, 2014 от ZLE Цитирай
sbondokov Отговорено Февруари 23, 2014 Отговорено Февруари 23, 2014 ... предлагам на авторите на такива теми да пишат доклади кои мнения да се трият и да не влизат в спорове с неприемащите нищо друго освен собственото си мнение. Това няма ли да доведе до триене на всички мнения, които не съвпадат с това на автора? Тогава за какво е дискусията? 4 Цитирай
serengeti Отговорено Февруари 23, 2014 Отговорено Февруари 23, 2014 Той беше настроил китарата EBGDAEBE с идеята с нормалната пръстовка просто да увеличи барето и на 7 и 8 струна. Ъъъъъъ харесват ми последните 5 букви от строя!!!! Цитирай
ZLE Отговорено Февруари 23, 2014 Отговорено Февруари 23, 2014 Ами к'вато фамилията,такъв и строя Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 23, 2014 Автор Отговорено Февруари 23, 2014 Musicman имаше предвид, че в тема за хардуер е нормално да се коментира хардуера, а не аналитичния ум и часовете практика на автора. Има хора, на които са интересни подобни теми. Подкрепил съм ги с факти и лично мнение, не с предположения. Ако нямате какво да кажете не се дискредитирайте с неуместни коментари. За пореден път казвам, че в най-големите форуми си има отделни раздели за 7-8 струнни китари, а да не говорим, че има и отделен форум само за това. В България също има хора и то не малко, които свирят на такива китари. Приемете го и се опитайте да водите разговори на нормално ниво. kiik стандартен строеве са както следва: От 8,7,6-та до 1-ва: E A D G B E за 6 струнна, B E A D G B E за 7 струнна и F# B E A D G B E за 8 струнна. Явяват се екстеншън на 6 струнната. В стандартни строеве power chords на 7-ма и 8-ма се хващат както на 6-та и 5-та. На тема строеве за 7 и 8 струнна китара има огромни теми изписани в чуждите форуми и тези специално за Extended Range Guitars. Моята фабрично е: 1D#, 2A#, 3F#, 4C#, 5G#, 6D#, 7A#, 8F 1 Цитирай
Krasen Отговорено Февруари 23, 2014 Отговорено Февруари 23, 2014 (Редактирано) Колеги, ще ви дам няколко мои примера които използвам при свиренето на седем струнна китара и които нямат приложение при 6 струнната такава. Седем струнната китара дава едва 5 допълнителни тона от СИ до МИ, които сами по себе си не са кой знае колко много, въпреки че е много удобно когато свириш нещо и усетиш как от вътре ти идва усещането, че има нужда от един нисък тон да забиеш яко СИ или ДО примерно Допълнителната седма струна отключва доста допълнителни възможности когато свирите по грифа, за различни пръстовки които са по удобни, например вместо да хвърчите от 10-то или 12-то прагче до нулево на 6-та струна, можете изключително бързо да скочите на седмата струна. (това е лош пример но смятам че ме разбирате за какво говоря.) А сега си представете че слагате Капо на 5-то прагче на седем струната ви китара, вече можете да пеете с акомпанимент високо в Ла, но си имате достъп и до ниските тонове чак до Ми стандарт! Седем струнните арпежи също са доста забавни Предимство на седем струнните китари е че можеш лесно да тестваш някоя песен в по нисък строй, без да е нужно да пренастройваш китарата си, която естествено не е пригодена от Ми да свиди в Дроп До, или съответно няма нужда да имаш няколко китари за да свириш различни песни - просто да транспонираш песента ниските тонове да отговарят на тоновете от седмата струна и си готов. Според мен не трябва да има мнения осъждащи хората които свирят на повече от 6 струни , като говоря и за странните китари в ютуб със по 13 струни например. Като ги гледам са идеални за класическа музика, и им се получава на хората Редактирано Февруари 23, 2014 от Krasen 2 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 24, 2014 Автор Отговорено Февруари 24, 2014 Krassenе с какви струни ти е Schectera и видя ли много зор докато си сетнеш флойда? Цитирай
anomandrus Отговорено Февруари 24, 2014 Отговорено Февруари 24, 2014 (Редактирано) Аз имам 2 седемструнни китарки- един Hellriser и един Demon с блекаути. На Хелрейзъра, който използвам за записи у нас напоследък тествах 11-70. Китарата е без флойд и се наложи лека модификация на нъта, махане на малко намотки на 7 струна за да влезе в локинг тунерите, след което нещата станаха перфектни. За сериозен дроп на 6 струнна китара е нужен здрав гриф и подходящ сетъп при лютиер, защото инак се рискува чупене на инструмента. Предвид, че и смяна на част от хардуеъра е нужна за себе си реших, че искам да не се занимавам с тея глупости и си купих 7 струнни китари. За всеки влак (освен за тира Фидосова) си има пътници. Редактирано Февруари 24, 2014 от anomandrus Цитирай
Yves Отговорено Февруари 24, 2014 Отговорено Февруари 24, 2014 (Редактирано) Продължавам да съм в недоумение, защо по дяволите за ниски строеве китарата трябва да е здрава и има опаност да се счупи Вече втори човек го казва и почвам да си мисля, че или има някаква физична закономерност, която ми убягва или това е другият мит освен любимият ми, че за активни адаптери задължително се копае китарата... Редактирано Февруари 24, 2014 от Yves Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 24, 2014 Автор Отговорено Февруари 24, 2014 (Редактирано) Аз имам 2 седемструнни китарки- един Hellriser и един Demon с блекаути. На Хелрейзъра, който използвам за записи у нас напоследък тествах 11-70. Китарата е без флойд и се наложи лека модификация на нъта, махане на малко намотки на 7 струна за да влезе в локинг тунерите, след което нещата станаха перфектни. За сериозен дроп на 6 струнна китара е нужен здрав гриф и подходящ сетъп при лютиер, защото инак се рискува чупене на инструмента. Предвид, че и смяна на част от хардуеъра е нужна за себе си реших, че искам да не се занимавам с тея глупости и си купих 7 струнни китари. За всеки влак (освен за тира Фидосова) си има пътници. Дай някоя снимка на нъта и ключовете при 6-та и 7-ма струна. Предстои ми да се боря с 80-ки на 8-ма струна и подозирам, че няма да влязат в ключа. От басист: Цитат: "Ако някой от вас ко**лета, свали строя под E1, ще се наложи да взема драстични мерки!" Редактирано Февруари 24, 2014 от G.Varbanov Цитирай
ZLE Отговорено Февруари 24, 2014 Отговорено Февруари 24, 2014 Eй ся стана скандала.Върбанов мятай калкулатора Цитирай
G.Varbanov Отговорено Февруари 24, 2014 Автор Отговорено Февруари 24, 2014 Чакай да видя в кой крачол съм го забутал... калкулатора. Цитирай
Krasen Отговорено Февруари 24, 2014 Отговорено Февруари 24, 2014 Krassenе с какви струни ти е Schectera и видя ли много зор докато си сетнеш флойда? 10-59 свиря в Си стандарт. Зор не съм видял А и флойда е оригинален и никога не е разстройвал. Цитирай
Recommended Posts