stratocaster Публикувано Септември 29, 2006 Share Публикувано Септември 29, 2006 (Редактирано) така...понеже се обзаведон с мониторчета искам да попитам някои неща: 1. близко са ми до монитора на компа и екрана става лилав от смущенията от магнитите им - няма начин да ги сложа по-надалеч. дори и да ги сложа отзад на стената ако са насочени в трая посока пак смущават яко. а кинти за ТФТ нямам. нещо екранировка??? ето снмка горе долу да добиете представа за разположението СНИМКА 2. отсрещната стена е гола голеничка - какви мерки да взема? нещо се омазват басовете от акустиката на помещението - 3 х 4 метра е, като мониторите са на 4-метровата стена. тази, която е 3 метра е прозорец, а отсреща гардероб - така че не става на тясната стена да са. на прозореца ще сложа една дебела завеса - ама проблема е голата стена - рафтове с книги нямам. 3. с какъв кабел да свържа мониторите с ампа - в момента ползвам 2 х 0,75 и ми звучи ок. някакви други предложения? 4. както виждате - поставени са на маса - тя е стабилна и не вибрира. под мониторите съм сложил дунапрен - противопоказно ли е това разположение? 5. дали с 1-2 импровиирани бас трапа ще се подобри акустиката на стаята - мисля да ги направя от вата, отгоре облицована с плат. и да ги хакна в двата отсрещни ъгъла.... за сега това е ще се радвам ако ме светнете Редактирано Септември 29, 2006 от stratocaster Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabatajabata Отговорено Септември 29, 2006 Share Отговорено Септември 29, 2006 (Редактирано) Това алесис ли е или се лъжа. Ама както и да е Не мога да повярвам, че нямат покритие (или нещо) намаляващо магнитното влияние. Имам една АЙВА от 93-94 година чиито колони "не пускат" нищо осезаемо от която и да е позната ни нам техника а струват сигурно 1/16 от цената на тези. Ужас. Аз си мисля че като са пропуснали нещо токова важно (антимагнитни магии) да не говорим че в студио и магнитни ленти има дали не са пропуснали и от акустична гледна точка нещо още по-важно. Виетнамска работа Редактирано Септември 29, 2006 от jabatajabata Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Септември 29, 2006 Share Отговорено Септември 29, 2006 имат магнитен щит, не мое да немат, отзад тури одеала, реснач, нещо дебело, дюшек ако имаш супер, на отсрещната стена тоже Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IvanDTr Отговорено Септември 29, 2006 Share Отговорено Септември 29, 2006 Премести библиотеката зад теб срещу колоните. Ако тя е разделена на 2 секции - горна и долна е най-добре. Долната секция да е без врати и пъхни в нея две, три възглавници, ето ти и бас трап. Книгите служат като дифузер. Под колоните сложи подложки от твърд изолационен материал, дунапрена не върши работа. На голата стена сложи две, три пана на ауралекс и толкоз. По-добър резултат няма да получиш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Септември 29, 2006 Автор Share Отговорено Септември 29, 2006 какво ще рече твърд изолационен материал - стиропор ли? имам тука няколко парчета фибран под ръка..... а ауралекс къде може да се намери? относно магнитния щит - не знам дали имат или нямат ама е мазало Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peshoy2k Отговорено Септември 29, 2006 Share Отговорено Септември 29, 2006 (Редактирано) дигни мониторите, туитъра (пищялката) да е на нивото на ушите и слушай Иван ами имал съм същите монитори и имат Редактирано Септември 29, 2006 от peshoy2k Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Септември 30, 2006 Автор Share Отговорено Септември 30, 2006 виж - когато гледат право напред няма смущения - тоест предната им част е перпендикулярна на екрана. обаче нали малко си ги врътвам към мен - така се падат леко зад екрана и тогава става простотията Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki123bg Отговорено Септември 30, 2006 Share Отговорено Септември 30, 2006 Защо не се поогледаш за някое TFT мониторче втора употреба, дори 15" ще ти вършат перфектна работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobalan Отговорено Септември 30, 2006 Share Отговорено Септември 30, 2006 между другото ако не ти е супер ценен и скъш монитора искам да те успокоя, че проблема е временен. При мен сега като ги махна и става зелен, иначе свикна с тях Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NessoR Отговорено Септември 30, 2006 Share Отговорено Септември 30, 2006 Официалния дистрибутор на Ауралекс за Източна Европа е фирма Булкомп има ги в София и Пловдив http://www.bulcomp.com успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabatajabata Отговорено Септември 30, 2006 Share Отговорено Септември 30, 2006 (Редактирано) Е щом само когато се завъртят има проблем значи - няма проблем. Аз когато имам работа по смесване някъде - (няма заначение къде но доста пътувам и често работя на "коляно") и ако колоните/мониторите са с този размер не ги завъртам под ъгъл. Стоят си успоредно една на друга (ако са легнали с високите навътре!) . Другият начин за още по-малък дефект е да ги сложиш легнали. Така отдалечаваш влиянието на "големия магнит" защото отива с около 10 сантиметра по-далеко. НО ! тогава със сигурност трябва да ги повдигнеш на нивото на ушите. Трети начин е да си купиш или направиш стойки за да може да си ги местиш където искаш и дори да не стоят на бюрото - получаваш място за миксерче да речем. А ако са на стойки - (дори и до бюрото да са ако те кефи или така ти звучат най-добре) то е все едно сега да си слощил колоната да стъпи на половината си основа и печелиш 2х1/2 = ширинате на едната колона - пак си е място - за биричка, за сандвич.... Редактирано Септември 30, 2006 от jabatajabata Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratocaster Отговорено Септември 30, 2006 Автор Share Отговорено Септември 30, 2006 благодаря ви много реших да изпокзвам някакви стойки и да ги сложа на стената - все пак малко по-далеч е благодаря Ви за отделеното време това за биричката и сандвича постоянно ми се въртеше из главата, ама ме беше срам да си призная Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Септември 30, 2006 Share Отговорено Септември 30, 2006 След като ги врътнеш леко и се размаже картината, опита ли дегаус на монитора....случайно може и да оправи нещо (ама може и да не оправи). Каквото и да си говорим...трябва първо да си оправиш акустиката (всичко дето напъхаш в стаята като мебел ще свърши работа...завеси, някой фотьойл, и най-вече нещо на голата стена). Това дето си го замислил с ватата не е лошо като идея - стига да стане естетически издържано като ги облицоваш, можеш да закачиш няколко такива панела по стените....абе знаеш - най-големите гладки повърхности са най-опасни и особено ако има 2Х2 срещуположни. А за колоните - би могъл да ги закрепиш на стената. Сега са ти и ниско разположени, и близко една до друга....тая маса не се ли разтяга бе....като гледам май да....или вече е в разтегнато положение? Друг вариант както ти казаха са стойки за мониторите....ако беше по-близо до Пловдив, имам 2 черни стойки на височина малко над ушите на седнал човек, но с обратен пропорционален наклон на леглата за мониторите. Навремето бяха за моите монитори в старото студио, но сега съм организирал нещата по друг начин и не ги ползвам....като гледам размерите съвпадат.....та и нещо такова ще ти свърши работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Септември 30, 2006 Share Отговорено Септември 30, 2006 И аз мисля да вкарам едни монитори скоро, защото за сега съм използвал колонките на компютъра или 200 ватови колони + усилвател Pioneer. Харесал съм си ей тия: Това тук са техническите данни: * Low Frequency Driver: 6.5" non-woven carbon fiber with Santoprene surround and dual magnet shielded configuration * High Frequency Driver: 1" silk dome with medium viscosity ferrofluid coolant and dual magnet shielded configuration * Crossover: 1500Hz, 8th-order, 48dB/octave filters * Input Impedance: 20k ohm balanced, 10k ohm unbalanced * LF Filter: 2nd order, "optimal Q" high pass, +1dB boost@50Hz * LF Amplifier: 75 watts, 8 ohm load * LF Amp Distortion: less than 0.03% thd @ 30w * lf amp slew rate:<>19V/sec * LF Amp S/N Ratio: >110dB, ref. 60W @ 8 ohm, A-wtg., 1kHz * HF Amplifier: 25 watts, 4 ohm load * HF Amp Distortion:less than 0.06% thd @ rated power * lf amp slew rate less than 9V/sec * HF Amp S/N Ratio: >112dB @ rated output * Frequency Range: 38 Hz - 23.5 kHz (-10dB point) * Connectors: Combination XLR-1/4" jack with input level control честно не съм особенно голям разбирач по темата, та мнения и препоръки ще са ми от полза. Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Angel Отговорено Септември 30, 2006 Share Отговорено Септември 30, 2006 (Редактирано) Привет! Конкретно за тези мониторчета - много приятно свирят, казаното за тях по-рано е вярно. За цената си са много изгодно, макар и непретенциозно решение. Имам само една забележка - наскоро поправях такива - внимавайте с нивата! "Проблемът" е самата пищялка: мембраната й е изработена от някаква не-особено подходяща пластмаса. При по-сериозно натоварване (и респ. нагряване) има склонност да омеква, след което се издува напред трайно, като шпулата й излиза извън процепа на магнита. Симптомите на слух са драстично по-ниско ниво на високите.. Ако се ползва разумно - проблеми няма да има, но за "купони" в студиото не става.. Е, като за първи пост - ... п.п. Мноо' яко форумче, евала! Редактирано Септември 30, 2006 от Angel Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts