Jump to content
Българският форум за музиканти

Angel

новаци
  • Мнения

    7
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    349437142

Profile Information

  • Location
    София
  • Interests
    Разработка и производство на студийни монитори, прецизни и мощни усилватели.

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Angel's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Angel

    Extazia

    ' Ноо яко! Евала, Фен! Съвсем скоро ще имате и една достойна клубна сцена във Филибето, да го чуем този злобен дисторжер на живо, с подобаващи децибели!
  2. Кови или лепи смело върху стиропора - няма да пречи, даже ще подобри топлоизолацията. Само гледай да стане здраво, да не заварите "нов килим" от вата някоя сутрин.. :green:
  3. Май отиваме на "теоретично отплесване".. Оригиналният въпрос на темата бе "как да подобрим акустиката на репетиционна", а не "как да направим от всеки кенеф студио с перфектна акустика"... Та, по оригиналният въпрос - разкарайте всякакви кори за яйца, стиропори и други "причудливи" материали и наковете минерална вата по стени и тавани - колкото повече - толкова повече. Става бързо, лесно, евтино, и "работи" задоволително без да се налагат сложни изчисления или измервания. Стъклена вата също би вършила работа, но отделя опасни микроскопични частици.. та затова не е за препоръчване. А който се интересува задълбочено от темата Акустика - литература бол. За постигане на оптимална акустична среда не се прилага само поглъщане и всъщност хич не е проста работата...
  4. Каменна = минерална.. Търговска марка на една от фирмите: "Rockwool". Марка на "акустичната" вата на същата фирма: "Rockfon".. Разлика: плътност на м3 и "финишинг" на лицевата страна. Повечко :read: не вреди..
  5. Не се налага да мислиш дали е подходяща, защото всички изследвания вече ги е направил и публикувал някой друг, и е достигнал до изводите не случайно: минералната вата е може би най-равномерно поглъщащият материал за целта. Потърси в нета - има изобилие от инфо. Целта на подобна обработка е да намали реверберацията в помещението, която е основната причина за "неразбираемост" на звука. Ватата е евтина, достъпна и лесно се работи с нея. Предлага се и на плочи с лицева страна. Но ако някой го влече да преоткрие колелото или топлата вода... за собствена сметка... негово право!
  6. 1. Разкарайте всякакви кори за яйца и стиропори. Освен че са почти безполезни за акустиката са и твърде пожароопасни. 2. По стените и тавана - колкото може повече от площа им покрийте с минерална вата, минимална дебелина 2.5см. 3. На пода - ако няма мокет - някакво килимче би помогнало, но при обработени стени и таван - не е фатална липсата му.
  7. Angel

    монитори

    Привет! Конкретно за тези мониторчета - много приятно свирят, казаното за тях по-рано е вярно. За цената си са много изгодно, макар и непретенциозно решение. Имам само една забележка - наскоро поправях такива - внимавайте с нивата! "Проблемът" е самата пищялка: мембраната й е изработена от някаква не-особено подходяща пластмаса. При по-сериозно натоварване (и респ. нагряване) има склонност да омеква, след което се издува напред трайно, като шпулата й излиза извън процепа на магнита. Симптомите на слух са драстично по-ниско ниво на високите.. Ако се ползва разумно - проблеми няма да има, но за "купони" в студиото не става.. Е, като за първи пост - ... п.п. Мноо' яко форумче, евала!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.