SynV Публикувано Декември 22, 2013 Публикувано Декември 22, 2013 (Редактирано) Здравейте! Имам B.C.Rich Mockingbird pro x2. Боята е матова и на едно място точно там където си опирам пръста се е изтъркало. Вече не си подпирам пръста ама след дъжд качулка . Та въпроса ми е мога ли по някакъв начин да го оправя или да си го оставя така? Търсех подобна тема, но няма ако има извинете ме, че не съм я видял. Ако някой знае някакво решение нека помага Редактирано Декември 22, 2013 от SynV Цитирай
ciriljhonson Отговорено Декември 22, 2013 Отговорено Декември 22, 2013 (Редактирано) Това че се е изтъркала боята е добре, значи свириш и се упражняваш много. Решението е просто, спира да ти пука, продължавай да си опираш пръста, и се тревожи повече за техниката на двете си ръце, звукоизвличането, нотите и другите важни неща. Освен ако не си си купил китарата поради фетиш, тогава не мога да помогна. П.П.Снимките са на три велики китари, между другото имат си и имена, а китаристите свирили на тях са написали по-голямата част от съвременната музикална история. Редактирано Декември 22, 2013 от ciriljhonson 4 Цитирай
SynV Отговорено Декември 23, 2013 Автор Отговорено Декември 23, 2013 Благодаря за мнението . Тя боята не се е изтъркала, че да се вижда дървото а просто там където си подпирам пръста се е загладило. Явно ще си го оставя така то е съвсем малко и не ми е проблем. Не съм си купил китарата поради фетиш определено . Да ти сам го каза по - важно е да си развивам техниката на ръцете, звукоизвличането и т.н. Мерси още веднъж за отговора 1 Цитирай
viksps Отговорено Декември 23, 2013 Отговорено Декември 23, 2013 ....изтърканото от свирене облагородява инструмента Цитирай
SynV Отговорено Декември 23, 2013 Автор Отговорено Декември 23, 2013 Ясно. Благодаря ви за отговорите Цитирай
Slide Отговорено Декември 24, 2013 Отговорено Декември 24, 2013 Някои хора имат фетиш към това инструментите им да изглеждат очукани и облъскани... Само дето примерните китари са станали такива, защото са виждали десетки, стотици концерти, студиа и са пропътували хиляди километри. Цитирай
Old Times Отговорено Декември 28, 2013 Отговорено Декември 28, 2013 Ако не се лъжа, тази е на Дейвид Гилмор. Цитирай
SynV Отговорено Декември 29, 2013 Автор Отговорено Декември 29, 2013 Прочетох няколко теми за пребоядисване и т.н. Видях, че доста хора там са писали, че преди да боядисваш трябва със шкурка с размер 200-300 да изшкуриш боята докато не се матира и няма лъскави петна. Ето и там ми е проблема получило се е лъскаво петно там където си опирам пръста. Дали ще се получи ако взема шкурка с размер 200-300 и просто да шкуря върху лъскавото петно докато не стане матово. Дали ще стане или ако не дайте някакъв друг вариант ако има. Цитирай
golfabitch Отговорено Декември 29, 2013 Отговорено Декември 29, 2013 Освен да я надереш много яко друго няма да стане. За матиране на боята използвай P2000 или P2500 Цитирай
ciriljhonson Отговорено Декември 29, 2013 Отговорено Декември 29, 2013 Ако не се лъжа, тази е на Дейвид Гилмор. Blackie Цитирай
SynV Отговорено Декември 29, 2013 Автор Отговорено Декември 29, 2013 Освен да я надереш много яко друго няма да стане. За матиране на боята използвай P2000 или P2500 Окей Благодаря за съвета Цитирай
Old Times Отговорено Декември 29, 2013 Отговорено Декември 29, 2013 получило се е лъскаво петно там където си опирам пръста. Лъскавото петно е от телесна мазнина, отделяна от пръста ти. Недей да шкуриш, само ще разнесеш мазнината и ще надереш боята. Пробвай с памуче и малко спирт, ама малко спирт и трий съвсем леко. Ако не стане, примири се. Цитирай
Slide Отговорено Декември 29, 2013 Отговорено Декември 29, 2013 Моята китара също е с матов финиш и там, където има контакт с ръцете ми, просто местата са се полирали. Аз си чистя китарата редовно, именно да не прилича на тия от снимките, а тялото го минавам с препарат, в който има алкохол и не е мазнина, защото не се отстранява. Цитирай
SynV Отговорено Декември 30, 2013 Автор Отговорено Декември 30, 2013 Оправих го най - накрая! Отговорът беше този който даде golfabitch. Взех от железарията водна шкурка p2000 и изшкурих лъскавото петно. Получи се сега вече няма и следа от това лъскаво петно . Благодаря на всички отзовали се! И най - вече благодаря на BassTraffic до които се допитах преди да шкуря и ми даде няколко съвета. Всичко вече е окей 1 Цитирай
svet.k Отговорено Декември 30, 2013 Отговорено Декември 30, 2013 Ха, интересно, "снимките" имам предвид, загледах се в тях - по скоро са векторни или 3Д изображения. За петното - и аз имах едно такова под адаптера и найш ли к'во направих - лепнах фолио отгоре, тонирах и лакирах . Сега имам малко бръчки тук -таме ама не ми пука, и аз със шкурката - както се казва "превърни дефекта в ефект". Цитирай
Recommended Posts