nicky_p Отговорено Септември 27, 2006 Share Отговорено Септември 27, 2006 може да погледнеш и тук ЛИНК много добре направени програми !!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nicky_p Отговорено Септември 27, 2006 Share Отговорено Септември 27, 2006 (Редактирано) Може да си вземеш модул със PCtoHost интерфеис и си решаваш проблема с МИДИ входовете и изходите връзва се към COM port на лаптопа и се инсталира един драивер и това е цялата игра после в която и да е програма имаш миди диваис през модула и няма никакво закъснение плюс това може да му ползваш и звуците!!!! Редактирано Септември 27, 2006 от nicky_p Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rusnaka Отговорено Септември 27, 2006 Автор Share Отговорено Септември 27, 2006 Не разбрах малко за този линк... а не съм запознат със тези модули )) Но ще се образовам - разбира се с ваша помощ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yiwigi Отговорено Септември 27, 2006 Share Отговорено Септември 27, 2006 Аз по принцип съм привърженик на хардуера По ред причини... Като начало се сещам как скоро свирихме на една сцена, на която токът не и беше съвсем в ред...и половината от уредите се рестартираха на всеки удар на касата...И само като се сетих какво щеше да се получи ако бях с лаптоп ...нямаше да има много синтове Второто, което се сещам е, че с хардуерът има много, ама много повече възможности за контрол върху звука... А ако синтът е някой от по новите уърксташъни...тогава вече ситуацията е грандиозна Звуците, които ще получиш при ползването на един Молиф примерно, по абсолютно нищо не отстъпват на софтуерните...или най-малкото можеш да си на 101% сигурен, че на сцена няма да чуеш разлика в полза на софт-а! Прецени си хубаво какво ще ти трябва и така направи изборът...според мен за свирене на живо е много по-подходящо да се ползва хардуеър! П.С. Разликите между МО и Мотиф ЕС са доста повече от единия самплер Входове...изходи и един куп други неща което не са маловажни... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabatajabata Отговорено Септември 27, 2006 Share Отговорено Септември 27, 2006 Само обръщам внимание на привържениците на МИДИ то хост дето се връзвало в СОМ на лаптопа. Тенденцията е (поради незаменимоста на УСБ) на съвременните лаптопи да няма СОМ порт в истинския смисъл. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NoSoul Отговорено Септември 27, 2006 Share Отговорено Септември 27, 2006 Вижте, вече си е до имидж и вкус, но софтуеър-а винаги има момента в който(колкото и да е силна машината пак го прави) спича и си продължава. Аз лично не съм готов на този компромис. Предпочитам да бачкам като грешен дявол и да си разпродам органите, но ще си взема нещо сигурно. Лично мнение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rusnaka Отговорено Септември 28, 2006 Автор Share Отговорено Септември 28, 2006 Май взех да се разубеждавам за лаптопа... ама може и да пробвам само на моя дали ще стане някоя външна аудиокарта... той от преди 2-3 години ама нищо... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Септември 28, 2006 Share Отговорено Септември 28, 2006 Като начало се сещам как скоро свирихме на една сцена, на която токът не и беше съвсем в ред...и половината от уредите се рестартираха на всеки удар на касата...И само като се сетих какво щеше да се получи ако бях с лаптоп ...нямаше да има много синтове Второто, което се сещам е, че с хардуерът има много, ама много повече възможности за контрол върху звука... А ако синтът е някой от по новите уърксташъни...тогава вече ситуацията е грандиозна Звуците, които ще получиш при ползването на един Молиф примерно, по абсолютно нищо не отстъпват на софтуерните...или най-малкото можеш да си на 101% сигурен, че на сцена няма да чуеш разлика в полза на софт-а! Аз ли не те разбрах, или ти го казваш погрешно? Извинявай, но при токови удари точно хардуерните синтове са тези, които се рестартират. Ако си имал лаптоп, ще знаеш, че те имат и батерия, така че ако прекъсне външното захранване, си продължават на батерия, без това да се разбере. Моята батерия примерно държи 3 часа, аз на репетиции по тая причина дори не го включвам в тока, за да няма излишни кабели. Така че от гледна точка на токови удари, по-разумно нещо от лаптоп не вярвам да има. Но пак казвам, не разбрах добре, може би и ти си имал същото предвид. За качеството на звуците. Добре, да кажем си прав за Мотиф - качеството през кофти говорители на сцена се доближава до това на софта. Само че дай да направим грубата сметка. От Динакорд България мисля Мотиф струва над 5, гони май 6-те хиляди, доколкото си спомням последно. Приличен лаптоп за аудио струва 1600 лева, външна аудио карта - 200 лева. Контролер - 600 лева много приличен Аксиом на М-Аудио, максимум 1000 лева ако искаш да е с хамър клавиатура. Остават ти пари и за един Опел Кадет, за да си размъкваш нещата Естествено - софтуерът винаги си има НО. Въпрос на избор и финанси. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Септември 28, 2006 Share Отговорено Септември 28, 2006 Здравейте.Аз нищо не разбирам от клавири.Единственият който имам е Ямаха Клавинова,а той е прекалено лесен за ползване. Причината за поста ми е ,че свиря от време на време с една поп група,клавириста на която винаги използва лаптоп Г4(мак) и някакви семпли.Звучи добре и досега не съм виждал да има някакви проблеми.Но в интерес на истината използва за клавиатура някакъв гилям Роланд с хамър мрханика,който има най-необходимото в него за да спаси положението при нужда. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ecmjazz Отговорено Септември 28, 2006 Share Отговорено Септември 28, 2006 (Редактирано) Остават ти пари и за един Опел Кадет, за да си размъкваш нещата Като оставим шегата настрана, Евгени наистина е прав.. Съмнявам се обаче че Мотифа ще звучи по-добре от едно пиано което е със гигабайт и половина семпли ама това вече го дискутирахме в не една подобна тема.. Да не говорим че за тия пари може да си накупиш толкова софт-синтове и семпли, че въобще не може да се говори, че с Мотифа ще имаш повече възможности за звук.. Може дори и Кюбейс да си купиш или пък Ейбълтън Лайв.. За захранването - първо това с прекъсването е некаква егати и ситуацията.. Едва ли ще ти се случва на всяко свирене - то по-д0бре въобще да не свириш тогава.. После - наистина с лаптопа като минеш на батерия и нямаш проблем.. Само че тук ще трябва да призная, че незнайно защо мойта миди-клавиатура не работи когато лаптопа работи на батерия.. Ама това аз не съм го и тествал много и сега като си говориме така, ще взема да разръчкам да видя какъв му е проблема.. И накрая: снощи гледах едно видео на Маркъс Милър от фестивала в Монтрьо (2006) и познайте какво се случва на второто парче: чичко Маркъс се обръща назад, пуска баса и си слага ръцете на какво?....... на една миди клавиатурка - съвсем сивичка и пластмасова като моя Еволюшън.. И зад нея стои каквооооо?........ правилно! - лаптоооооооооп!!! и чичко Маркъс свири едни доста приятни нещица на тая клавиатурка с някаква rhodes-бленда.. Верно екрана на лаптопа е черен, ама предполагам просто са го изключили за да не привлича вниманието, иначе не мога да си обясня защо стоеше там.. Даже имам подозрението, че на същото парче EVI-то, на което свиреше Майкъл Стюарт, също може да в боцнато в лапито, ама това наистина не е толкова сигурно.. Та такива работи.. бтв видеото все още го има в: ес ей би дот би зет Редактирано Септември 28, 2006 от ecmjazz Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rusnaka Отговорено Септември 28, 2006 Автор Share Отговорено Септември 28, 2006 Абе от една страна със хардуер не е толкова зле (макар че за хамондите - моята страст...) - от друга - със софтуер има известни рискове - ама то навсякъде ги има... и се чудя направо да ползвам клавир + миди клавиатура с лаптоп - поне едното ако откаже да свиря на другото ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yiwigi Отговорено Септември 28, 2006 Share Отговорено Септември 28, 2006 (Редактирано) @Cybergene - да прав си за батерията на лаптоп-а, за това не се бях сетил - това наистина е решение на проблеми с тока! Принципно за мен оптималният вариант е контролер (около 600 лв. - един Аксиом примерно, което както се убедих вчера е супер машина...) и модул Мотиф ЕС ( нов 2400) демек общо около 3000! Варианта който ти си написал е около 2000 и нещо... И тогава ти остават кинти най-много за един Космич като моя примерно Друго нещо важно е, че софт-а, който ние ползваме...не си го плащаме Затова нещата са малко на кантар... И да кажа нали...не се заяждам, просто твърдя, че въпросът софт/хардуеър е личен избор...и много се радвам, че можем цивилизовано да обменяме мнения и да защитаваме позиции Така всеки може да прецени за себе си! :hello: Edit: последното мнение е публикувано докато съм писал: да, абсолютно си прав! Със сигурност най-добрият вариант е да свириш и с двете...въпросът е чисто финансов! Редактирано Септември 28, 2006 от Yiwigi Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Септември 28, 2006 Share Отговорено Септември 28, 2006 Абсолютно това е въпрос на личен избор. Ако имах 5 хиляди така да дам с лека ръка, нямаше да му мисля много и щях да свиря на репетиции и на живо с Мотиф. Само че не съм толкова богат, а лаптопа реално мога да го позлвам и за друго неща, не ми е само за музика, така че донякъде си избивам парите. Идеалният вариант е хардуер за репетиции и живо свирене, софтуер на десктоп вкъщи за записите и за правене на истински добре звучаща продукция. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yiwigi Отговорено Септември 28, 2006 Share Отговорено Септември 28, 2006 На 100 % съм съгласен с горното мнение!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rusnaka Отговорено Септември 28, 2006 Автор Share Отговорено Септември 28, 2006 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts