dorchester Публикувано Септември 25, 2006 Публикувано Септември 25, 2006 С риск да ви разсмея до сълзи... ще питам: Имам си един харизан синтезатор Вермона. Много, много стар. Много, много запазен (всичко си му бачка). Еми, така и не можах да докарам звук, който на нещо да прилича. Не стига, че е монофоничен, ами на всичкото отгоре блендите му напомнят единствено на музиката от "Ну, погоди", когато се изобразява някой пиян или ударен по главата как залита. :think: Питам (конкретно) дали някой не може да ми даде някакъв акъл - поне да докарам една солова бленда. Цитирай
miro2bg Отговорено Септември 25, 2006 Отговорено Септември 25, 2006 Здравей момиче! :hello: Кажи къде ще го хвърляш, че да мина оттам Серозно, ако решиш да се разделяш с тази световноизвестна марка, свиркай :violin: Цитирай
miro2bg Отговорено Септември 25, 2006 Отговорено Септември 25, 2006 http://machines.hyperreal.org/machines/man...es/vermona2.jpg - за тази Вермона ли говорим? Цитирай
bobalan Отговорено Септември 25, 2006 Отговорено Септември 25, 2006 и аз имам интерес. Хвърли и кажи къде е, и нека най-бързият победи Цитирай
dorchester Отговорено Септември 25, 2006 Автор Отговорено Септември 25, 2006 Точно тази е (от снимката). Сега-а-а-а. Кой ще тича до Варна (че и на връщане с Тежък БагаЖ ) Заглавието на темата е майтап, нямам намерение точно да я хвърлям. Ама честно, направо е невъзможно да се направи звук за свяст. Имам още една Вермона, на нея тонът й е нормален (орган). Направо хващаш July Morning и бичиш - едно към едно. Потенциометрите и плъзгачите са за допълнителни красотички само. Тука тая - пълна скръб. Сега писах темата, щото ме беше хванал яд. Ако някой си е блъскал главата в това чудо - да пише. Ако не - след месец-два пак ще си пробвам нервите със звуците. Туйто. Цитирай
Topsun Отговорено Септември 25, 2006 Отговорено Септември 25, 2006 вие пък...предожете му париаз така бих направил Цитирай
miro2bg Отговорено Септември 25, 2006 Отговорено Септември 25, 2006 и аз имам интерес. Хвърли и кажи къде е, и нека най-бързият победи Малко трудно тичам след като вече почти 10 месеца не пуша и прекалявам със солетките :green: Хапсурд да стигна първи до Варна Цитирай
jabatajabata Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 Слагай ефекти на изхода безкрай (за да оцветиш звука) и пляскай с ръце. Цитирай
CyberGene Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 Ще ме извинявате, ама тия Вермони освен за гавра, за нищо друго не стават. Ако искате нарочно да придадете соц-звучене, давайте. Бих си я запазил за спомен, ама да говорим за някакви напъни да и се пускат ефекти, за да се позлва, е смешно. Освен ако човек няма още 5 синтезатора, за да ползва Вермоната за някой много специфичен звук нарочно. Цитирай
dorchester Отговорено Септември 26, 2006 Автор Отговорено Септември 26, 2006 Много крайно се изказваш, CyberGene. Всъщност, Вермоната е точно толкова соц, колкото и всичко старо. И да, имам още и синтезатор, и две самосвирки, и орган Вермона, и акустично пиано. И що пък да не мога да използвам саунда на синтезатора Вермона в някое парче (ей сега пак почваме записи). В интерес на истината, чувала съм запис на мои познати, които с такъв синтезатор бяха докарали звученето на Пинк Флойд. За съжаление, обаче, другарчето което свиреше сега е нЕкъде по чужбините... Цитирай
CyberGene Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 Сравни Вермоната с нещо друго от онова време, като например Moog, Arp, Prophet. Вярно, малко крайно се изказах, но все пак си е соц-машина. Цитирай
miro2bg Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 А някой има ли поглед върху СССР синтезаторите? По-добри или не от Вермоната? Цитирай
dorchester Отговорено Септември 26, 2006 Автор Отговорено Септември 26, 2006 Ето поглед не че нещо познавам от тука. Цитирай
miro2bg Отговорено Септември 26, 2006 Отговорено Септември 26, 2006 Ха! Мoog е започнал своята дейност като е продавал Термен!!! Интересни факти има тук Цитирай
Ignis Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 С риск да ви разсмея до сълзи... ще питам: Имам си един харизан синтезатор Вермона. Много, много стар. Много, много запазен (всичко си му бачка). Еми, така и не можах да докарам звук, който на нещо да прилича. Не стига, че е монофоничен, ами на всичкото отгоре блендите му напомнят единствено на музиката от "Ну, погоди", когато се изобразява някой пиян или ударен по главата как залита. :think: Питам (конкретно) дали някой не може да ми даде някакъв акъл - поне да докарам една солова бленда. Здравей...риска да ни разсмееш явно се размина(поне доколкото прочетох отговорите на останалите).На въпроса ти бих отговорил така.През далечната 1985 година,докато отбивах военната си служба тук в София,през един от отпускарските си дни на месец март реших да навестя един музикален магазин.Точно в същия момент разтоварваха така наречения и прословут Vermona-Synthesizer. Попитах продавачката за какво точно става въпрос,каква е цената и мога ли да го пробвам.Тя отговори,че това е първия експериментален модел и първия Synthesizer Vermona,който е доставен в БГ(похвали се че едва ли не го отмъкнала от склада за нейния магазин,тъй-като бил единствен).Както и да е с това направо ме впечатли и на 50% бях готов да го купя,без дори и да съм го чул.Като един от първите създали "млади" рок-банди в Плевен направих група още като ученик в музикалното у-ще и в периода 1979-1983(до завършването си и след казармата до 1989 година)...бях изпробвал всички възможни произведения на завода Vermona!!!Това бяха още първите лампови бас усилватели MV-3,Regent - 60,Regent 100,Vermona H-1000,Vermona B колони....strings,el.piano,organ-и "Formation-1" "Formation-2"(единия едномануален,а другия дву-мануален с педали)...Та на въпроса за Synthesizer-а.Цената му беше 2300.00,-лв!!!По онова време една къща струваше толкова!Взех едни слушалки от магазинерката и го включих!Разбира се...бях впечатлен (ще кажете от какво) много от блендите,които можех да направя ставаха по най-бързия начин,само с превключване на копчета и комбинацията помежду им,както и ефекти на вятър,хеликоптер и т.н.,които по онова време нямаше от къде другаде да се намерят освен от някой Moog или подобен Synth...(за семпли VST...и прочие не сме и помисляли дори). Закупих го!Използвах го и го ползвам по най-драстичния начин до ден днешен.Песни на ФСБ,Щурзите,Пинк Флойд,Рейнбоу,Пърпъл...навсякъде където имаше моно-синти той се вписва прекрасно!Мога да ти демонстрирам достатъчно звук с него,разбира се...хубаво е все пак да премине през някакъв ефект,като delay,reverb,chorus,phaser,flanger,doubler...тогава когато започнеш да свириш определена мелодия,която дори и сега е топ-класациите(например...O-Zone - Dragosteq din tei или подобни модни денс-чекии)можеш спокойно да ги постигнеш с именно Този Vermona-Synthesizer!Повечето PC-VST-Synth....звучат далеч по-отвратително от него!Изключи им всички ефекти и ги остави само на един моно генериран звук и ще чуеш и разбереш!Ако този Vermona-премине през същите ефект-процесори като на...да речем един произволем модерен клавир...ще звучи 10 пъти по-яко!Има и нещо друго,което искам да споделя....след като закупих Моя Първи Синтезайзер за 2300.00,-лв...прибрах се в поделението(където естествено бях направил банда...изненосхме няколко концерта на войската и го прибрах в къщи(поради причината да не му се случи нещо неприятно).Командира на поделението обаче се изхвърли да купи един такъв-същия за групата ни.Когато пристигна и го отворихме....????На вид бе същия,но копчетата му изхвърчаха при включване,клавишите се счупиха при натискане,ЗВУКЪТ МУ БЕШЕ ДРУГ!Не можах да позная че е същия като моя!!!Та напълно вероятно е да съм притежател на първия "мострен" модел както продавачката тогава ми каза,който работи и досега и свири та се цепи.Който изглежда като в деня на покупката ми и е напълно здрав!С достатъчно добър звук!(Само да спомена,че в студиото си имам:Kurzweil PC 88,Roland D-50,Yamaha - Motif Rack,Korg Trinity-Rack,Korg Triton-Rack,Roland JV-2080 - Rack....т.е. база за звуци и сравнение колкото желая!Затова именно написах това за Vermona-Synthesizer-a с желанието да помогна на въпроса ти!По едно време се бях замислил да го продам за 300.00,-лв...но едва ли щеше да се намери някой и го оставих!Поздрави! Цитирай
Recommended Posts