Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор и покупка на Гибсън LP Studio Model 2012


Mar4enko

Recommended Posts

Здравейте на всички във форума.

 

Избрал съм си стандартното LP Studio модел 2012 г. поради

по голямата му универсалност с тези пуш-пул превключватели.

Ще го поръчвам от Thomann по причини които ще изложа по-долу.

Та въпросите ми са:

- каква е вероятността инструмента да има НЕПОПРАВИМИ дефекти влияещи на свиренето.

- каква е вероятността инструмента да има ПОПРАВИМИ дефекти влияещи на свиренето.

- каква е вероятността инструмента да има НЕПОПРАВИМИ козметични дефекти.

Под дефекти влияещи на свиренето разбирам например

кофти поставени позиции, изкривен гриф и др. такива.

 

За да изпреваря някои коментари - ходих до магазина на Икономов, пробвах подобен модел

тъй като нямаха точно каквото търся.

При разговор с продавача човека ми каза че за съжаление нямат възможност да доставят точно определен модел а продават това, което им доставят от Gibson.

Не е без значение и много по-ниската цена в Thomann.

Поздрави и :punk_guitar: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за избора и добрия вкус ! Не мисля, че трябва да се притесняваш от непоправими неща при Гибсън. Козметични да, но едва ли непоправими.

Освен това, Томан би трябвало да имат 30 дневен период за връщане на стоката ако не ти допада. Поне Мюзикстор имат. Така че ще имаш време да я огледаш/просвириш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходи и до Динакорд в основния магазин към гара искър,имаше две ЛП,едно студио и една от новите модели,не съм ги разглеждал подробно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като минал по твоя път ще ти кажа да поръчваш смело. От Томан през Динакорд е правилния начин, за да си имаш гаранции и т.н. Можеш да върнеш стоката в 30 дневен срок, НО трявба да пазиш всички документи и оригинални опаковки. Честно казано трудно може да сбъркаш с гибсън. Успех, и да се похвалиш. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей! Наскоро бях и аз на твоето положение, но бързо размислих за самия избор.  Доста четох из mylespaul.com защото бях сигурен че искам такава китара. В момента съм с Epiphone les paul tribute plus. Всеобщото мнение е че истинските Гибсъни с поне от Standard нагоре(traditional classic standard pro reissue и така нататък). Studio-то е с ниско качество на изработка, кофти финиш и тн.  Бързо сравнение: http://www.mylespaul.com/forums/epiphone-les-pauls/252207-gibson-studio-epiphone-tribute-plus.html  

http://www.mylespaul.com/forums/epiphone-les-pauls/279384-epi-bonamassa-giby-studio-jb.html

 

Не казвам "ей недей да си купуваш Гибсън" ако те кефи и стои добре в ръцете ти - ти си. Казвам ти разгледай и други варианти, ако не купуваш заради марката - има и други алтернативи. Например Epiphone Joe Bonamassa   е една чудесна китара, обаче вече почти навсякъде е разпродадена(проблем при нея е дебелината на грифа, ако не си свикнал). 

 

Иначе за поръчка от томан, никакви грижи както са казали колегите по-горе - чрез Динакорд :)

Редактирано от M17cH
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо когато човек иска Гибсън, му се препоръчва Епи.

Епито е по добро от Гибито ?  Няма как да се случи.

 

Моя съвет е да не купуваш китара по данни от сайт - задължително я пробвай и то не да пробваш модела и да поръчаш друга бройка - пробвай конкретния модел който искаш да купиш - макар и да излиза уж малко по скъпо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китара се купува след като се пипне. Другото си е лотария. Купувал съм си Епифон така и се оказа, че не е това, което очаквах. После си купих друг но вече след проба и си беше каквото трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да споделя и аз опита си, понеже и аз имах същата дилема. Непоправими дефекти, влияещи на свиренето е малко вероятно да има, освен ако по време на шипинга, нещо брутално не се случи. Колкото и да са евтини тези китари, все пак дървесината, от която са направени, търпи обработка от програмируеми CNC машини, което придава известна точност в изработката. Поправими дефекти, влияещи на свиренето е възможно да има, но тук се касае повече за правилен сетъп, отколкото за истински дефект, тоест нещо напълно поправимо. Непоправими козметични дефекти е напълно възможно, че дори и нормално да има, според зависи какво се има в предвид. Виждал съм Гибита(визирам само и единствено студио моделите), които са направени от 5 парчета махагон, или леки несъвършенства по страничната част на фингърборда, там където са страничните обозначения на позициите, но в крайна сметка нищо фатално.

Сега по оффтопика: Бях си въобразил, че Епи къстюм звучи по-добре от най-евтиното Гиби, но след направен А/Б тест, бързо признах грешката си, разликата се чува дори акустично, и разбира се в полза на Студиото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това е майтапа,че изработката е ..заеби ,но звучат винаги добре,не ми се пише роман,ЛП студио 97 с едно парче махагон гръб ми е сегашната,

а от друга страна имам китайско Епи СГ,което звучи чудесно,а е от парчета и снадки по грифа - та да,китара се избира с уши,както се каза ,другото е  на късмет,приятели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.... малко може би тъпо от моя страна, ама да си кажа квото мисля - гледам в базара един Лес Пол фючър трибют - даже май са два - единия 1300, другия 1450 - сигурно ще може и пазарлък да направиш - единия го видях - неразличим от нов е. Страхотна китара, ако питаш мен - много интересна и по-висок клас от студиото.

Кълна се, нямам никакъв личен интерес в тия китари - просто ги гледах, а едната дори я пипнах по стечения на обстоятелствата  - човекът я беше занесъл в един магазин да я покаже и аз случайно бях там - страхотна е, ако питате мен и си е нова на вид.

Иначе аз имах една Лес Пол спешъл - дори по-евтина от студиото - страхотна беше, много съжалявам, че я продадох - ниския клас Гибсън не е толкова нисък чак - е, ако ти харесва тънкия лак (на мен ми харесва) и разни други неща.

Успех! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Запознай се с правата си на потребител - ако купуваш китара през динакорд тя би трябвало да има гаранция. Освен това, за чисто субективни причини, би трябвало да важи правилото за 7 дневния срок в който можеш да се откажеш от покупката просто защото така си решил.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички отзовали се.

От 4 години свиря основно с Епи ЛП стандарт...  нещо плюс беше. Иначе имам и Скуайър CV 60 и Фендер.

Китарата ми е много удобна като гриф и други.

Поръчах я по интернет и нямаше никакви изненади. Особено като я пипна Basstrafic -a

стана много добра. Като звук обаче не ме удовлетворява съвсем.

За съжаление няма как да я сравня с Гисън. Може с апаратурата с която свиря да е същото.

Избрах студиото 2012 като по универсална китара - свирим към едно читалище и свирим дето се казва "от хора и ръченици до Рамщайн" :recourse: .

Студиата които има в момента в БГ в Ико... и Мюсик... са от по-старите модели /поне така си мисля че са/ и нямат пуш-шул превключване, което ще ми дава по "фендерско" звучене когато ми трябва. В Ико...   беше и с по-дебелия гриф а при 2012 модела е с 60' slim taper което е по-добре за мен.

Качество на изработка и други не ме вълнуват чак толкова-знам за Гибсънските дефекти. По китарата в Ико...  не забелязах /без да съм гледал специално/ някакви дефекти.

Прави сте че китара се купува след изпробване ама като няма възможност в БГ за проба на КОНКРЕТНИЯ модел и модификация какво да правим ?

Както и да е ако някой има точно модела LP studio 2012 / то и 2013 е същото/ с радост бих бил път да го пробвам.

Багодаря още веднъж на всички и :punk_guitar: !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко не точно по темата, ама предвид, че Les Paul LPJ почват от 555 евро, някакси Епифоните... освен ако не е такъв за 500лв.

 

Е, сигурно LPJ като QC е далеч от Standart 2 бона, ама си е Les Paul USA.

 

Аз самия се замислям много сериозно за един такъв. Просто за 1100-1200лв. си заслужава човек да събира пари, било то и половин година, вместо да даде 800 за Epi.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и един друг вариант за евтин Gibson...

 

Има един магазин в ebay дето предлага само тела на Gibson в перфектно състояние - http://stores.ebay.com/The-STRATosphere/Bodies-with-Necks-/_i.html?_fsub=5438441014

Доставя и до България при цена $110. От там нататък ваша воля ;)

 

Фърлете едно око!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.