Yo The Real Публикувано Ноември 20, 2013 Share Публикувано Ноември 20, 2013 Здравейте! Налага ми се да захранвам четири ефекта, като ще ми е крайно непрактично да имам четири захранвания, а пък два от ефектите не работят на батерии. Намерих доста добро решение - в репетиционната има едно захранване, което се пуска с едно разклонителче (като това: http://www.musicworld.bg/bg/c_536/i_43668/PALMER_MI_PWC6_Power_Chain_cable.html ) и може да "изхранва" до 6 ефекта.Само че там захранвето е на BOSS и е на 1000 mA. Толкова силно захранване не можах да намеря, но това изречение от описанието на кабелчето ми вдъхна надежда: Considering that most common effects have a power consumption of approx. 20mA, a 300mA power supply such as the Palmer PW9V can thus often suffice to power 6 units.Ще стигне ли 300 мА за 4 ефекта? Говорим за дисторшън, фъз, драйв и уа. (HardWire SC-2, Fuzz Face Clone, Nikifena TubeScreamer Clone и Vox V847 да бъдем точни).Съжалявам, ако мястото на темата е в изработка и ремонт, намерих за по-уместно да е тук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Ноември 20, 2013 Share Отговорено Ноември 20, 2013 Зависи от ефектите. Би трябвало за всеки от тях да е известно колко mA иска. Разбира се, хубаво е и да имаш някакъв аванс отгоре. Също не забравяй, че евтино китайско адаптерче всъщност дава много под това, което пише. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Ноември 20, 2013 Автор Share Отговорено Ноември 20, 2013 Ами SC2-то иска 20mA, както пише и в описанието на кабелчето. Обаче за VOX-а пише, че изисква 540uA, което като цъкнах в нета се оказа, че е половин мА. Това въобще възможно ли е?Другите два ефекта ще питам създателите им, но не вярвам да взимат повече от HardWire-а, т.е. захранването трябва да стигне.Иначе мисля да си взема това на Palmer захранване. Където и да търсих другаде, по-мощни няма, а тези с близка мощност са пак около тази цена. Знам, че е ниска (23 лв.), но то други няма или пък ще да са доооста над бюджета ми. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Acei Отговорено Ноември 20, 2013 Share Отговорено Ноември 20, 2013 има един магазин нарича се "Конрад" влизчш вътре и си избираш подходящо захранване с достъчно ток да ти захранва всички ефекти другото ,което може да направиш е да си купиш от музикален магазин захранване на бос или има едни на берингер, които ги слагат в педалбордовете им те са със 1700мА и вършат работа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Ноември 20, 2013 Share Отговорено Ноември 20, 2013 (Редактирано) Най-вероятно ще ти стигне, стига да не са послъгали повечко производителите му. Пиши едно ЛС на Ники да ти каже каква е консумацията на неговия ефект. При този начин на захранване може да се появи друг проблем обаче, т. нар. "ground loops". Причините за възникване, както и възможните решения са коментирани тук: http://forum.muzikant.org/topic/87383-ground-loop-idhiaeaaie/ Редактирано Ноември 20, 2013 от blr 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Ноември 21, 2013 Share Отговорено Ноември 21, 2013 Драйв/бууст/уа ефектите са с ниска консумация - 10-20мА. Спокойно можеш да захраниш 5-6 такива с едно кЕтайско трафче 500мА и разклонител. Въпроса е да не ти вкарва брум самия адаптер ако не е достатъчно добре филтриран. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TARTO Отговорено Ноември 21, 2013 Share Отговорено Ноември 21, 2013 преди време бях сьбрал четири камиончета на BOSS и ги захранвах едновреме без проблем с BOSS PSA 230S , след като прочетох пьрвият пост на автора на темата реших да погледна колко всьщност мили ампера е вьпросното BOSS PSA 230S и странна работа досега го мислех че е 200 ма , на опаковката пише 500 ма , а на самото захранване 250 ма , кое от двете незнам кое е . А тези четири ефекта които искаш да ги захранваш сьс един адаптер сьс един и сьщи полириетет или там както се казва ли са Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Ноември 21, 2013 Автор Share Отговорено Ноември 21, 2013 Поръчал съм го кабелчето и препоръчаното захранване към него. Живи и здрави, утре трябва да дойде и ще го пробвам с три от четирите ефекта (фъза ще го взимам в събота).Да, и трите ефекта в мен са с минусов поляритет. За фъза не знам, но честно казано от 10-15-те педалчета с които съм си имал вземане-даване, още не съм имал такъв с поляритета на плюс. Може да е просто късмет, ще видим.Експериментейшън ис хис мадър. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Ноември 21, 2013 Share Отговорено Ноември 21, 2013 Експериментейшън ис хис мадър. Само гледай екпериментейшъна да не фъкне мадъра на някой от педалите. Ако не си сигурен какво правиш (а като гледам и чета, точно такъв е случаят), по-добре се консултирай със специалист. 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shtur4o Отговорено Ноември 22, 2013 Share Отговорено Ноември 22, 2013 Германиевия фъз е силно подозрителен за positive ground. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yo The Real Отговорено Ноември 22, 2013 Автор Share Отговорено Ноември 22, 2013 Германиевия fuzz (който ми беше препоръчан от теб, Shtur4o, но всъщност вече бях писал на Peeping Tom И все пак благодарности! Чудих се много и за твоя fuzz, но поради два концерта в близкото бъдеще и невъзможност за това време да събера парите, си останах с Mojo Fuzz-а) въобще не работи на захранване, а си издържа на батерия, така че няма проблеми с него.Другите са на минус и трите. Утре ще дойде захранването и кабелчето, така че ще пиша какво е станало. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jorog Отговорено Ноември 23, 2013 Share Отговорено Ноември 23, 2013 Ето това ще ти свърши работа:http://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_27881/f_544/BEHRINGER_PSU_HSB_ALL.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts