lyu_records Публикувано Октомври 31, 2013 Публикувано Октомври 31, 2013 Здравейте колеги тук ще представя изработката на един не толкова екзотичен ефект но правен с мерак! Ще започна със шасито, използвани материали до момента: 3мм алуминиева ламарина 7мм полистирол 1,5мм лексиглас 1.2мм гравопли Всичкото е рязано от мен на ЦПУ рутер. Долен капак от 3мм алуминий. Фронтална част 3мм алуминий. Златно към черно гравопли 1.2мм. (гравопли е двуслоен материал предназначен за лазерно или рутерно гравиране) НА ЛАЗЕР ВИНАГИ СТАВА ПО-ГАДНО ОТ КОЛКОТО НА ФРЕЗА МАКАР И ДА СЪМ ВИЖДАЛ ЩО ГОДЕ ПРИЛИЧНИ НАПРАВЕНИ НА ЛАЗЕР! В ляво плексиглас 1.5мм (изглежда така защото не му е махнат предпазния ламината), в ляво детайли от 7мм полистирол. Сглобени тези детайлите изглеждат така: 1.5мм прозрачен плексиглас служи за прозорец на долната част от шасито, а 7мм полистирола е предназначен за крепеж. В полистирола ще влизат рапитки, които ще прикрепят горната и долната част на алуминиевото шасито. Избора на полистирол за тази цел е защото той е един вид "лигава пластмаса" не се пука, като плексигласа друго на ръка, че е мек и лесен за рязане за разлика от "техническа пластмаса" полиамид, който също би свършил работа (ползва се за всякакви зъбни колелца и т. н., което трябва да е здраво и има характера да се амортизира при търкане доста по-малко от другите видове пластмаси) ЛИРИЧЕСКО ОТКЛОНЕНИ! Та тая цялата колаборация се сглобява така: Друго готино, като идея е начина на огъване на алуминия, което си личи добре на снимката долу. Ако се беше огънал на "абкант" (машина тип преса служи за огъване на метали, някои могат и да режат има ръчни има и хидравлични) радиуса щеше да е много голям и щеше да изглежда грубо. В случая съм го фрезовал (там където ще се сгъва) с 3мм улей колкото е дебела ламарината на дълбочина 2мм. Съответно за огъване остава 1мм материал и въпросния "R" на огъване е по-малък. Изглежда така като се събере: Шасито не е почиствано и шкурено. Следва да се почисти и изшкури за да бъде прахово боядисано. След праховото няма да изглежда грубо, както в момента. През прорезите "MXR" ще се вижда карантийката вътре, която съм предвидил да е осветена в жълто индиректно, което ще ме кара да се старая с изработката както отвън така и вътре. Толкоз за момента надявам се на някой да съм му дал идея! Уека отивам да си претакам виното 7 Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Ноември 1, 2013 Отговорено Ноември 1, 2013 Аз ако го правех, нямаше да го боядисвам. А и предния панел щях да си надпиша на CNC рутера. Ама това е, ако бях аз Цитирай
lyu_records Отговорено Ноември 1, 2013 Автор Отговорено Ноември 1, 2013 Принципно можеше да се гравира самия алуминий и да се ецва но не ми се чупеха V ножове.То можеше и да се изреже 3D кутия от блокче алуминий. Варианти различни и много се готини! Тенкю. А и предния панел си е правен на CNC рутер! Цитирай
jabs Отговорено Ноември 1, 2013 Отговорено Ноември 1, 2013 Много маниашко ! Не го боядисвай, запази структурата на алуминия... и аз така си мисля. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 1, 2013 Отговорено Ноември 1, 2013 Твърдо НЕ на шлайфането и боядисването! И тази "златната" ламаринка тотално прецаква фацата на дивайса. Ужасна е. Гравирай си аламина! IMHO. 1 Цитирай
7thString Отговорено Ноември 1, 2013 Отговорено Ноември 1, 2013 Много яко се е получило. Според мен също не го боядисвай, по-скоро може да се запечата с някакъв лак така че да се вижда алуминия Колкото до прозорчето, се сетих, че бяхме правили нещо подобно с един приятел - на въпросните лазерно изрязани отвори направихме две подложки от картон и напълнихме самите изрязани части с епоксидна смола. после като се втвърди, се изшлайфва излишъка, и изглежда така сякаш "стъклото" е вградено в метала но и така с плексигласа е мн яко! 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Ноември 1, 2013 Автор Отговорено Ноември 1, 2013 Всъщност не може да си го представите. При нас праховото боядисване става доста добре, като имаме доста интересни боички, като кована мед примерно. Цитирай
emosms Отговорено Ноември 1, 2013 Отговорено Ноември 1, 2013 Много е яко наистина. Ама ми се губи, защо фрезования надпис MXR е отдолу. Трябваше да е по-малък и отгоре, наместо пластмаската. Също, надписите на потенциометрите, жаковете ин и аут, струваше си дори и да се откажеш от тях или да ги сложиш отстрани, за да бъдат MXR и осветлението видими отгоре Цитирай
lyu_records Отговорено Ноември 1, 2013 Автор Отговорено Ноември 1, 2013 Надписа отдолу е 1:1 с този на custum shop MXR е го на: А от горната страна исках да си го направя както първия класически Distortion+ със скриптираното лого и без ламБичка: Така се смесва старата визия с новата. Надписа отдолу е голям за да се вижда повече какво има вътре Цитирай
lyu_records Отговорено Ноември 1, 2013 Автор Отговорено Ноември 1, 2013 Замислям го да изглежда така боядисан мед Photoshop помага в избора на цвят: Цитирай
travelcaster2 Отговорено Ноември 2, 2013 Отговорено Ноември 2, 2013 Междувременно, докато четете и пишете тези мнения, които са приятни и занимателни, свирете: 1. 12-те гами, възходящо и низходящо от всеки тон, тризвучия, четиризвучия, секвенции като 1,2,3,1, 2,3,4,2, 3,4,5,3... възходящо и низходящо (степени на гамата) 25 мин. 2. Приложения на ликове и фрази върху II-V-I и ii-V-Im, I-VIm-II-V 25 мин. 3. Нещо за релакс и кеф. 10 мин. С подходящ звук, бекингтрак или приятел. 3 Цитирай
lyu_records Отговорено Ноември 2, 2013 Автор Отговорено Ноември 2, 2013 Супер поучителен пост колега а може най-вероятно и не колега. Аз съм действащ музикант, който кибичи по родните клубове и се занимавам с китара от както съществува.. 1. Раздела е изработка и ремонт. 2. Подобни съвети биха били добре другаде. Благодаря за съвета но напоследък все повече випове се изгазват ей така за да има баласт. Темата се отнася за изработката на оная колаборация на снимките горе. Има и други теми за изработка на ефекти що там не уточните на хората различни типове гами по които биха свирили примерно арпежи Тука става въпрос за прахово боядисване рязане огъване на метали а скоро и хубавеца дето ти е харесал мнението ще започне с полемиките но ще стигнем и до там като събера компонентите на тия бордове: П. П. Извинявам се много ако има обидени но в крайна сметка за подобен тип изказвания си има други раздели. Аз в никакъв случай не се сърдя но подобен тип постове изглежда неадекватно за читателя. На края като го събера ще кача семпли с него на различни типове фрази и ликове. Но нека да наблегнем на техническата част 2 Цитирай
lyu_records Отговорено Ноември 2, 2013 Автор Отговорено Ноември 2, 2013 7thString +1 за това със смолата, много яка идея Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Ноември 2, 2013 Отговорено Ноември 2, 2013 (Редактирано) Да не забравиш веслата за "бордовете" И да, наистина да осветяваш нещо, което няма да се вижда е велико! Освен ако не се ползва от лежащ на гърба си музикант. Редактирано Ноември 2, 2013 от Parni_Valjak Цитирай
Recommended Posts