Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте момчета, от около 9 месеца се занимавам с изработването на музика (Progressive house & Electro house). Имам нужните умения да правя добри клубни сетове. Въпросът ми е ако някой може да ми каже къде какво що да правя за да стане нещо моля да каже ...

Отговорено (Редактирано)

Аз бих препоръчал лицеви опори по три сета на ден - в къщи, в парка и в местният клуб! При мен даде много добри резултати! Успех! :metalist::beer:

Редактирано от Лими
Отговорено

Почвай да пускаш музиката си по клубове. Дали ще е авторско, дали ще са ремикси. Точно в момента и мен ме мъчи въпроса "А сега накъде?", но мисля че от живи изпълнения се почва, най-малкото да навлезеш в съответните среди и да те научат другите които се занимават с това и са по-напред с материала.

• 1 month later...
Отговорено

Незнам какво имаш в предвид с израза "изработване" на музика.. това едно на ръка. Моят съвет е като за начало да започнеш да контактуваш с хора (лейбъли, промоутъри) които се занимават с този стил който правиш. Изпращай твоите продукции на лейбъли и диджеи които смяташ, че биха се заинтересували. Не очаквай всичко да стане бързо.. Аз лично издадох първия си релийз 7 години след като започнах да продуцирам собствена музика. Незнам точно какво искаш да се случи на този етап, в днешно време имаш много възможности за реклама и промотиране на музиката си, въпроса е колкото се може повече хора да достигнат до това което правиш.. Виждам, че имаш мнение за себе си и се гордееш с това което правиш, но по-важното е публиката да те оцени, а не си правиш самооценка. Личното ми мнение е , че за 9 месеца не може да натрупаш нужния опит и умения. Просто продължавай напред и рано или късно нещата ще се случат.. успех!

П.С. Дай да чуем нещо твое.

Отговорено (Редактирано)

Пиратството в последните години принуди музикалния бизнес отново да даде приуритет на изпъленията на живо - така наред с това, че дава опит, създава контакти и прочие, участието на живо вече дава и сравнително по-прилични доходи в сравнение с продажбите на носители, които постоянно намаляват. Естествено един прохождащ музикант/ DJ не може да има изисквания за високо заплащане. Но практиката не е измислила друг по-успешен начин за реализация.

Натискай се за участия на живо. Ако трябва, съгласявай се да го правиш и без пари в началото. Практиката, която се трупа на живо, е по-ценна от няколко хонорара.

Редактирано от bmo