edgecrusher Публикувано Септември 14, 2006 Публикувано Септември 14, 2006 Здравейте! ДейФорти е нещо като солов проект на моя милост. От повече от 3 години подготвям парчета, които вече са на брой достатъчен за албум, но така и все ми убягва възможността да ги запиша свястно. Миналата седмица завърших тази версия по една от готовите песни : <<Click Here to Download Circles>> Специално за това парче едната от ритъм китарите е записана от Николай-Trendkiller( Vortex), аз се постарах за всички останали китари, баса и вокалите. Барабаните...ох барабаните. Моля да игнорирате качеството на звука и програминга на барабаните, защото не са тия които ще са на офиациалния запис а в момента разполагам само с собствено-програмирана версия от преди 3+ години, която служи САМО за съпровод. Изобщо идеята за записа на тази песен не е да демонстрирам звук и техника,а исках да чуя песньовката в завършен вид с вокали и бас. Ще допълня ,че всичко е записвано през Line 6 TonePort UX2. Китарата( на Николай) в ляво е LTD M200FM ( c EMG-HZ pick ups) а в дясно е Line 6 Variax 500. Bass-a e Ibanez GSR200B, a микрофона е Shure PG58. Записването и миксирането стана с добото старо CoolEdit Pro 2.1. Ще се радвам да науча мненията ви за САМОТО парче: музика, текст,аранжимент , а не толкова за качеството на записа, което много добре знам че не е на ниво. Благодаря! Цитирай
stratocaster Отговорено Септември 14, 2006 Отговорено Септември 14, 2006 голяма тресня!!! като го направиш в завършен вид просто ще маха глави не знаех че имаш такива гласои възможности, чак настръхвам като слушам Цитирай
Black Bird Отговорено Септември 14, 2006 Отговорено Септември 14, 2006 жестока песен!!! сложи и яки дръмс....саунда много ме кефи на китарите!!!! и на баса!!! Цитирай
synchu Отговорено Септември 15, 2006 Отговорено Септември 15, 2006 И аз съм фен !!! Не ми хареса само една част от около 1:30 - някак не ми се връзва - тууу мъч пънк излиза Останалите рифове много ме накефиха !!! Цитирай
jFog Отговорено Септември 15, 2006 Отговорено Септември 15, 2006 относно аранжимента... рифовете са готини и запомнящи,бих те посъветвал обаче да не ги повтаряш толкова , малко едно образява на моменти,може би с някой по раздвижен край на всеки втори път ше стане дзън.Някоя набивка или нещо в двугласия..това аз де.. ти си знаеш а началото часта до влизането на такта и прозявкатаааъъъъъъъ дету правиш може да я направиш звучаща като през телефонна слушалка ше стане на биберон занчи яки тъпани(ранообразни)+малко по вече среди жи мачка. мей дъ бруталити уит ю!!! Цитирай
wessy Отговорено Септември 16, 2006 Отговорено Септември 16, 2006 Ако трябва да съм откровен звукът не ми харесва особено НОООООО парчето еееее ТРЕПАЧ!!! Браво ман! Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 16, 2006 Автор Отговорено Септември 16, 2006 (Редактирано) Благодаря много на всички дали мнение по темата! :hello: Много цення това, особенно когато идва точно от хората в този форум, които най-много уважавам като музиканти и разбиращи от китарна музика! Ще имам предвид препоръките Ви, когато презаписвам нещата. Благодаря още веднъж и пожелавам на всички успех в това, с което сте се захванали. А знам , че то никак не е за подценяване. Вие си знаете ... Респект! Редактирано Септември 16, 2006 от edgecrusher Цитирай
fracture Отговорено Септември 23, 2006 Отговорено Септември 23, 2006 (Редактирано) @edgecrusher - прав си за барабанките. Според мен когато се "въртят" солата, добре ще е да са на по-преден план, то и без това на тези места няма вокали, така че с една крачка пред инскрументала. Редактирано Септември 23, 2006 от fracture Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 23, 2006 Отговорено Септември 23, 2006 На мен ми звучи супер добре.Саунда наистина може да е по-добре,но свиренето е безкомпромисно(като го слушам ме заболя китката ) Цитирай
AXE Отговорено Септември 23, 2006 Отговорено Септември 23, 2006 И аз се присъединявам към феновете Освен това се присъединявам и към synchu - какъв е тоя веселяшки риф в тая песен бе Или го сменете или го направете минорен и ще заспи Особено ми хареса хармонийката дето почва на 1:44 Дрибъла на касите отдолу много добре се връзва (може на още някое място да сложите някой по-кратък). А звука ми е много глух - няма средни и високи. Цитирай
circles Отговорено Септември 23, 2006 Отговорено Септември 23, 2006 мене пък ме кефи веселяшкият риф - внася необходимата доза психо барабаните трябва да се оправят и става съвсем оригинал! усещам на солата малко яко! Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 23, 2006 Автор Отговорено Септември 23, 2006 @edgecrusher - прав си за барабанките. Според мен когато се "въртят" солата, добре ще е да са на по-преден план, то и без това на тези места няма вокали, така че с една крачка пред инскрументала. Солата са тотално импровизирани, не им трябва да се чуват има ги само колкото да се разбира че на това място в песента трябва да има сола. Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 23, 2006 Автор Отговорено Септември 23, 2006 На мен ми звучи супер добре.Саунда наистина може да е по-добре,но свиренето е безкомпромисно(като го слушам ме заболя китката ) Ритъм китарите са яко даун-строук пикинг, ако не друго, поне това го мога до полу-съвършенство Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 23, 2006 Автор Отговорено Септември 23, 2006 И аз се присъединявам към феновете Освен това се присъединявам и към synchu - какъв е тоя веселяшки риф в тая песен бе Или го сменете или го направете минорен и ще заспи Особено ми хареса хармонийката дето почва на 1:44 Дрибъла на касите отдолу много добре се връзва (може на още някое място да сложите някой по-кратък). А звука ми е много глух - няма средни и високи. "Веселяшкия риф" е много важен! Посветих повече от десетилетие да пиша депресираща музика, сега е време за промяна. Хармонииката и аз много и се кефя, може би любимата ми част от песента, след уводния риф , разбира се. Китарния звук успях да го подобря ( не и без помоща на Дилън_101, тенкс за което!) , но това стана едва след като вече бях записал всички ритъм китари. В новата версия определено ще са по-ясни китарите. За барабаните няма какво да говорим повече, изобщо няма да са такива в крайния вариант. Там вече думата ще има майстор-барабанист. Ако той си хареса нещо от идеите в това демо, може да се използват. Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 23, 2006 Автор Отговорено Септември 23, 2006 мене пък ме кефи веселяшкият риф - внася необходимата доза психо барабаните трябва да се оправят и става съвсем оригинал! усещам на солата малко яко! Солата не малко ,ами много от имат. Както съм казвал и друг път, дано Кери Кинг не ме чуе някъде че ще стане ей така :killyou: хахахахахахахах! Цитирай
Recommended Posts