jabs Публикувано Септември 2, 2013 Публикувано Септември 2, 2013 (Редактирано) Любопитно ми е да чуя вашите мнения за този бекинг трак Подготвен е за запис на вокалите от дъщеря ми. Ако не беше тя, нямаше и да чуя за Паоло Нутини. Проста мелодия, елементарна хармония. Ето оригинала: Истински се забавлявах, тъй като в оригинала има доста китарни "пластове". Ето и записа: https://soundcloud.com/darth_jabs/paolo-nutini-candy-backing Облака доста мачка звука и все пак Много ще са ми любопитни и полезни коментари и съвети за смесването и цялостното впечатление от звука Благодаря ви за вниманието и отделеното време. Редактирано Септември 2, 2013 от jabs Цитирай
sturm Отговорено Септември 2, 2013 Отговорено Септември 2, 2013 (Редактирано) Мен лично ме дразни соло барабанчето. Някак си - пластмасово седи, по мое мнение. Редактирано Септември 2, 2013 от svera Цитирай
jabs Отговорено Септември 3, 2013 Автор Отговорено Септември 3, 2013 Мда, прав си, ще пробвам да го поомачкам. Благодаря ! 1 Цитирай
sardaesox Отговорено Септември 3, 2013 Отговорено Септември 3, 2013 Сложи вокала и ще видим, иначе поне аз нищо лошо не мога да кажа, освен може би да разшириш малко стерео панорамата, да компресираш леко китарата и да "разклатиш" динамиката на барабаните. Освен това ми се чува с повече среди, отколкото е нормално за мен. 1 Цитирай
jabs Отговорено Септември 3, 2013 Автор Отговорено Септември 3, 2013 Работи се! Благодаря за насоките Цитирай
travelcaster2 Отговорено Септември 4, 2013 Отговорено Септември 4, 2013 Добре си го направил. Чувам, че в оригинала двата първи акорда се свирят в стандартните хватки (през 1 позиция, 6 струнната и 5 струнната). Но 6-та струна е заглушена и се набляга на 5-та и 4-та. А ти много не ги закачаш дебелите и акцентираш на тънките струни. Разбира се, това е поправимо, ако си съгласен с мен. 2 Цитирай
emosms Отговорено Септември 4, 2013 Отговорено Септември 4, 2013 Ти и дете си имал... Кога ти остава време да се занимаваш с музика и електроника ? Малко остро и грубо ми звучи ел китарата на 2:11, може би става да се пипне в микса някак. 1 Цитирай
boreto Отговорено Септември 4, 2013 Отговорено Септември 4, 2013 Аз пък нямам забележки, напротив - всичко звучи точно като за този стил - леко неглиже. А по-точен звук за барабанчето не може да има - пак небрежнярско, леко ниско. Не го слушам на стерео в момента, но наистина може и малко по "отворено" като звук, макар на този стил много да му отива и меланхолично моно. Айде да чуем и с детенцето - ще стане още по-гот. Сега слушам оригинала, доста по-обран във високите, но мен това не ме кефи. Поздрави 1 Цитирай
jabs Отговорено Септември 5, 2013 Автор Отговорено Септември 5, 2013 (Редактирано) Ей, благодаря Ви много за забележките и насоките. Емо, boreto, "детенцето" е на 21 години и като се върне в България на Коледа от студентстване, ще записваме Иначе, пробвах се аз като вокал (за спорта и да видя как ще е с вокал в края на краищата) и ще се посмеете малко довечера, като пусна Take 2 с корекциите. Тенкю френдс Редактирано Септември 5, 2013 от jabs Цитирай
jabs Отговорено Септември 6, 2013 Автор Отговорено Септември 6, 2013 Така. "Раздрусах" барабаните, "ореверберих" китарите, акустичните им дадох повече пространство (ЧичоМито, прав си за интрото, но ме мързи пак да го записвам , омекотих солото, добавих адин миди акордеон накрая и записах някакъв вокал (един куплет и припев). Моля, не се подигравайте на пеенето, за първи път се разпявам пред микрофон, така че маркирам само за обща информация. Ако има критики, давайте, сега му е времето (без пеенето моля http://soundcloud.com/darth_jabs/candy-take3-ma Цитирай
jabs Отговорено Септември 7, 2013 Автор Отговорено Септември 7, 2013 Сега работи. Махнах "вокала" да не се излагам http://soundcloud.com/darth_jabs/paolo-nutini-candy-backing-1 Цитирай
lyu_records Отговорено Април 21, 2014 Отговорено Април 21, 2014 Барабанчето е същото с "отепана" атака! Иначе всичко друго си е чук то и барабанчето си е чук ма без дръжка шшшпляс! Евала екстра си се справил бай дъ уей Цитирай
aarab Отговорено Април 22, 2014 Отговорено Април 22, 2014 (Редактирано) Китарите са ми малко остри, иначе е лежерно отвсякъде. Баса може да има повече обем Пробвай да отрежеш китарите с LPF примерно към 6-7Khz. Принципно можеш да режеш, докато не усетиш промяна в звука. Усетиш ли я, връщаш малко и си готов. Така хем ще има място за барабаните, които явно са записвани с овърхеди основно и е нормално да са във високите, хем ще са топли китарките Просто ми хрумна, ако направиш трака за сваляне може да пробваме някакви неща Редактирано Април 22, 2014 от aarab 1 Цитирай
jabs Отговорено Април 23, 2014 Автор Отговорено Април 23, 2014 (Редактирано) Привет народе, прибирам се в родината и веднага мятам трака нейде за даунлоуд благодаря за интереса и добрите съвети. Лека на всички. Редактирано Април 23, 2014 от jabs Цитирай
Recommended Posts