7thString Отговорено Юли 31, 2013 Share Отговорено Юли 31, 2013 Пробвано и желязно е USB. Аз лично съм патил бая от Firewire шитни, но всеки сам си преценява склонноста към мазохизъм. Ненапразно технологията залязва. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emosms Отговорено Юли 31, 2013 Share Отговорено Юли 31, 2013 Някой впечатления от това: http://www.thomann.de/gb/esi_ugm96.htm Доста ме изкушава заради... дизайна.. Mного ме кефи. Има и опция за директ рекординг, нещо като стереомикс, доколкото разбирам. Надявам се да има и чуваема разлика с китайско, ама колко ще я чуя, не знам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 14, 2013 Share Отговорено Август 14, 2013 Имам Tascam US-122 MkII. Много добре се държи, не съм имал никакви ядове! В момента записваме с него една авторска песен, с доста добро качество влиза сигнала (като за домашно демо)! П.П. На Уиндоус не знам как е... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
H.R. Отговорено Август 14, 2013 Автор Share Отговорено Август 14, 2013 Поръчах си точно US-122 MkII и днес ми го доставиха. Нямам търпение да се прибера от работа и да го пробвам с GUITAR RIG. Вече съм му прочел менюалите , намерил драйверите и т.н. Ще споделя после! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
H.R. Отговорено Август 15, 2013 Автор Share Отговорено Август 15, 2013 Ако мога да помоля за малко помощ - така и не я подкарах. 1. Инсталиран драйвер - последна версия от сайта - 2.03 - Windows 7 / 64bit. 2. Инсталиран firmware - последна версия - 2.03 3. Контрол панелът си се появява с падащото меню за избор на латенция. 4. От sound mixer е зададена като активно recording device и не е мутирана - усилена е. За playback също. 5. Лампата USB си свети , както и тази за Overloud - при входа за китара. Суич-а е на положение guitar/instr. 6. В Guitar rig в настройките за MIDI и аudio е зададено това устройство, избран ASIO драйвера от падащия списък, за входове и изходи е зададено същото това устройство - L и R. 7. Използвах съвсем свободен BUS за USB портове за да я включа. (в упътването е поместено, че няма проблем да е и на BUS, в който са закачени само мишка и клавиатура - те не пречели) Въпреки това индикаторите за входен и изходен сигнал в Guitar RIG не показват наличие на сигнал и съответно не се чува нищо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 15, 2013 Share Отговорено Август 15, 2013 Бе GuitarRig... Пробвай я с нещо по-истинско... Reaper, Cubase, Sonar... К'вото ползваш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
H.R. Отговорено Август 16, 2013 Автор Share Отговорено Август 16, 2013 Най- накрая тръгна! Работи си доста добре в сравнение с вградения Rellatec - не се усеща латенция. Ще има малко игра с настройките на аудио устройствата в Windows за да се установи оптималното положение. Странно защо на някои пресети (с повече ехо и модулатори - Ambiance групата), с които вградения Rellatec нямаше проблеми тук CPU се претоварва и след това всичко се омазва и блокира. Иначе от drive/distortion симулациите съм много доволен! П.П. - Guitar RIG 5 ми се струва достатъчно истинско. Устройството си дойде и с диск с легален CUBASE LE5 (по принцип ползвам CUBASE за запис) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
slavo.ing Отговорено Август 16, 2013 Share Отговорено Август 16, 2013 Много яко, че си я подкарал. Аз си спомням, че имах проблем когато я ползвах в Sonar (не намираше оригиналните ASIO драйвери и ползваше ASIO4ALL или WCM). Но на GuitarRig не би трябвало да има проблеми. Не съм имал досега проблеми с процесора. Ако много се задъхва, пробвай да си поиграеш със Sampling Rate-а. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
H.R. Отговорено Август 18, 2013 Автор Share Отговорено Август 18, 2013 Благодаря отново на всички за отделеното време и внимание ! Доволен съм от тази първа по-рода си за мен джаджа - нещо такова ми е трябвало отдавна. Голямо стъргане пада ! Да - збелязах , че има промяна в натоварването на CPU и блокирането при промяната на Simple rate-a. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 19, 2013 Share Отговорено Август 19, 2013 Вместо Гитар Риг пробвай с някой лек VST хост, безплатните симулации на LePou и някакви яки импулси, например RedWirez. Ако имаш мерак за проба ми пиши да ти пратя едно пакетче, което бях нагласил за един френд преди време... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emosms Отговорено Август 21, 2013 Share Отговорено Август 21, 2013 Какво се има предвид под лек vst host? Има ли vst plugin само кабинет симулация, или амп симулация с кабинет, но с възможност да изключваш амп частта, с или без възможност за зареждане на импулси? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 21, 2013 Share Отговорено Август 21, 2013 Всичко може! По-горе дето споменах за един пакет, който си бях направил... Ей т'ва е целия риг: Pedalboard2.exe Poulin_LeXTAC_v1.0.dll Poulin_LeCab2.dll 6L6 421 cap 0_5.wav Общ размер на файловете 7МБ. Това е минимум, де. Могат да се измислят доста комбинации като сплит на сигнала от китарата с два преампа, няколко импулса и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emosms Отговорено Август 21, 2013 Share Отговорено Август 21, 2013 Наистина много варианти, и аз сега рових : Както спомена - LePou - LeCab2 - кабинет симулация с зареждане на импулси пауър амп симулация> http://bedroomproducersblog.com/2013/07/19/ignite-amps-tpa-1/ A относно 'Лек' vst host, reaper или още по-лек и free? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Август 22, 2013 Share Отговорено Август 22, 2013 http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 22, 2013 Share Отговорено Август 22, 2013 Този е мега грозен. Pedalboard2 доста повече кефи! 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts