H.R. Публикувано Юли 27, 2013 Публикувано Юли 27, 2013 Здравейте , Изчетох доста теми Първо такова устройство ще ми е. Трябва ми за : 1. Свирене през компютър - с Windows 7 64 бит съм и искам да елиминирам онази добре позната латенция от около половин секунда при тази ОС поради нечитави драйвери. (Преди доста време с XP - нямах никакви проблеми с това дори с вградения Relatek) 2. Свирене с Guitar RIG - повече за разцъкване и удоволствие , а ако ми излезе достатъчно добър звук без шум може и за запис. 3. Записи в домашни условия с китара (с външно дигитално камионче dist.с ) , някой ехо ефект от софта за запис и VST-та - не много на брой - барабани (Superior Drumer) бас евентуално някакъв синт. Разгледах подробно доста устройства в доста популярния сайт в BG Достатъчно ми е нещо по-просто там с два входа - микрофонен/линеен и китарен (Hi-z)/линеен. и да поеме що-годе качествено горепосочените натоварвания. Струва ми се , че за бюджет от около 150 - 200 лв. ще е постижимо - ново или от базара. Има Guitar link-oве за по 50-60 лв. но нещо не ми вдъхват доверие. Сигурен съм, че доста от вас се занимават домашно в горепосочените граници - ако може само да споделите какво наполседък ползвате и ви върши работа в дадения диапазон и има читави драйвери за WIN 7 ,64 за да не създава главоболия докато тръгне (или поне работи с asio4all като офицялен драйвер) - без да разводняваме. Благодаря ! Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 27, 2013 Отговорено Юли 27, 2013 Първото изречение винаги ме е дразнило , показва типичния ни манталитет "Изчетох аз уж , ама все пак да си питам , те като ми кажат на мен точно ще е друго и по-точно" Тъй като аз съм фен на таскамчетата , вкарвам едно http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_36967/Tascam_US_125M.html Со здраве. Цитирай
H.R. Отговорено Юли 27, 2013 Автор Отговорено Юли 27, 2013 Първото изречение винаги ме е дразнило , показва типичния ни манталитет "Изчетох аз уж , ама все пак да си питам , те като ми кажат на мен точно ще е друго и по-точно" Като го написах имах в предвид ,че поне малко съм се запознал и няма да задавам въпроси "какво е латенция", ама защо не тръгва с оригиналния си драйвер, каквa e разликата между този и този вход и т.н. Имам в предвид , че може да говорим по-наедро и директно. Изложих си потребностите и очаквам няколко споделяния - ползвам това "..." и ми работи добре - нямах проблем с драйвер за WIN 7 - нищо повече. Благодаря за първото предложение - хвърлял съм му око. Цитирай
YAMAHAc70 Отговорено Юли 27, 2013 Отговорено Юли 27, 2013 Пиши ми по скайп .Мога да ти го намаля значително skype: mario_donev Цитирай
aarab Отговорено Юли 29, 2013 Отговорено Юли 29, 2013 Дано имаш бърз компютър, че иначе няма отърване от латенцията Цитирай
slavo.ing Отговорено Юли 29, 2013 Отговорено Юли 29, 2013 Ползвам TASCAM US-122 MKII и съм доволен. Горе долу целите са ми същите като твоите. Не очаквай да е супер добър, но цената му е ок и е далееееееч по-добре отколкото директно в микрофона. Ако искаш супер як - RME Babyface. Срещу доста кинти, разбира се Като цяло съвета ми е да не гледаш в БГ, защото често се случва тук да нямат нови модели а цените на старите си ги държат. В днешно време от Thomann се поръчва лесно, така че... Цитирай
H.R. Отговорено Юли 30, 2013 Автор Отговорено Юли 30, 2013 ми Дано имаш бърз компютър, че иначе няма отърване от латенцията Двуядрен 2 GHz и 4 GB DDR2 / 800 mHz., които ще увелича до 6 GB. Цитирай
sardaesox Отговорено Юли 30, 2013 Отговорено Юли 30, 2013 (Редактирано) Таскам 122 е по-добре от онова първото(125), визирам 24 битовaта дълбочина срещу 16 бита на 125-цата.Освен това съм притежавал 122 ка и винаги ще ме е яд, че я продадох - по-безпроблемен и корав usb 2.0 интерфейс не съм срещал.Минавали са ми през ръцете доста Line 6-ове, нещо не останах с добри впечатления ,често се бъгваше един от тях. С firewire можеш да постигнеш по-ниска латенция, но там проблемите са непредвидими и трудно може да намериш конфигурация с подходящ чипсет(Texas instr.). С конфигурацията, която си посочил мисля ,че латенция от 7-8 мс е постижима и стабилна, а теб това те устройва.Със windows 7x64 bit работи. Редактирано Юли 30, 2013 от sardaesox Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 30, 2013 Отговорено Юли 30, 2013 Аз имах Tascam 144MKII пък , и все пак си мисля , че битовете са последното , което играе за функционалност. Предложих от новите серии нещо , защото драйверите им са по-нови -> малко по-читави. Старите устойства имат някакви firmware ъпдейти понякога , но не са чудеса. пс. Това за firewire-a и Texas Instruments сте го чели всички и хубаво сте го запомнили , ама някой дал ли си е сметка колко е елементарно да се подкара VIA чипсет. Аз лично съм предоволен от един такъв. За повече информация - Microsoft Support. Цитирай
sardaesox Отговорено Юли 30, 2013 Отговорено Юли 30, 2013 За битовете може би си прав, за firewire е друга тема,аз си блъсках в главата един ricoh чипсет, ТИ в сравнение с него е железен.Колегата искаше ЛИЧНИ впечатления, ако имаш лични за 125-цата- пиши, ако не- всичко е теория и предположения. Ако някой е ръчкал ZOOM nu2 (usb ) интерфейса , моля за мнение и аз.Особено ако може да го сравни с гореописаните интерфейси. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 30, 2013 Отговорено Юли 30, 2013 Имам лични впечатления , да. Вече един колега си взе такова нещо и имах възможността да го тествам on the field , както се казва, за един лайв (sampled piano). So ...реално е същото като 122, 144 , другите там. TI може и да е железен , но алуминиевите чипсети все пак не са за изхвърляне. Особено ако си с notebook , ако ме разбираш какво имам предвид . Цитирай
anomandrus Отговорено Юли 30, 2013 Отговорено Юли 30, 2013 Хаха, Жоро, аз още я пазя твоята карта и си я нося с мен като пътувам. Желязно добиче . Цитирай
sardaesox Отговорено Юли 30, 2013 Отговорено Юли 30, 2013 Точно с дърт лаптоп съм, на единия чипсета ми е ТИ, с часове не помръдва и то със сравнително слаб core 2 duo, на другия лаптоп чипсета е ricoh, е няма такова чудо, на втората секунда изключва, спрял съм всички евентуални зловредни драйвъри и процеси и все тая. Ама темата е за usb, ако поддръжката на 125 таскама е по-добра, щом си я пробвал и няма чуваема разлика със 122 и 144, колегата да я взима и толкова. Ще си чеше крастата с кеф.Но както anomandrus спомена, 122 е жельезна, ако да е от алуминий. Цитирай
H.R. Отговорено Юли 31, 2013 Автор Отговорено Юли 31, 2013 Много благодаря за споделянията на колегите до тук. Точно за нещо такова си мисля - да е просто, пробвано и желязно. Цитирай
Recommended Posts