7thString Отговорено Юли 24, 2013 Share Отговорено Юли 24, 2013 Е тъпо изказване. Никой не е казвал, че тва е панацея - просто прави нещата по-лесни. Иначе пича реже глави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Юли 25, 2013 Share Отговорено Юли 25, 2013 Мойте изказвания обикновено са тъпи,щот съм тъп,ама е доста субективно как е по-лесно,веднъж подрънчах на фендер с копан борд и ми се видя крайно неудобно, Та да ме прощават феновете на Блекмор,ама да ти пречи борда за бендването трее да си много зле, пускам линк към още един китарист с дебели пръсти,който може би не сте го чували,гледам,че си опъва жиците без проблем.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Юли 25, 2013 Share Отговорено Юли 25, 2013 (Редактирано) То пъ' к'во трудно има да се опъват едни "ластици" 0.9 - 10 или "сополи" под 0.9in? Нека някой да опита с кухарката ми как се опъват 11 - 12in твърди като материал и с не особено нисък екшън поне по един час на ден, а после да се оплаква или да "копа" по грифа. Редактирано Юли 25, 2013 от Лими Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kalmar Отговорено Юли 25, 2013 Share Отговорено Юли 25, 2013 Аз лично не смятам, че проблема се корени в дебелите пръсти. Моите върхове на пръстите също са сравнително дебели, но нямам проблеми с бендовете. Скалопирания фретборд е въпрос на предпочитание, постановка и усещане за комфорт. Някой китаристи пък предпочитат дебели и високи прагове, което е подобно на усещането на скалопирания фретборд или поне има подобна функция. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emosms Отговорено Юли 25, 2013 Share Отговорено Юли 25, 2013 (Редактирано) Амплитудата на вибратото се увеличава. Примерно като бавното и тежко, алкохолишко вибрато, което се носи от кръчмарска песен.. Бендинга също може да е по-мощен, направо бендинг-вибрато . Слушай Ингви, как бендва и прави вибрато. По късните и хардрокаджийски неща е направо убийствен. Редактирано Юли 25, 2013 от emosms Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Юли 25, 2013 Share Отговорено Юли 25, 2013 Аз не виждам защо българина трябва постоянно да мери в състояние "или, или" - има хора, които им е по-удобно така, има и хора които могат иначе. Инак, Ингви може да прави същото вибрато почти и с обикновена китара - просто издълбаната му е по-удобна, а ако понаддаде още малко, ще трябва и до под фретборда да издълбае Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordantcho Отговорено Юли 26, 2013 Share Отговорено Юли 26, 2013 недостатъците се проявяват като се свирят акорди Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kalmar Отговорено Юли 26, 2013 Share Отговорено Юли 26, 2013 За мен това не е недостатък, а специфика и е въпрос на навик. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 26, 2013 Share Отговорено Юли 26, 2013 Различен прочит на вечния спор "Не е бъг, а фийчър!" 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Юли 26, 2013 Share Отговорено Юли 26, 2013 (Редактирано) Най-важното е да се знае, че бой, еВан, и дълбан гриф не се връщат Редактирано Юли 26, 2013 от 7thString Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordantcho Отговорено Юли 26, 2013 Share Отговорено Юли 26, 2013 За мен това не е недостатък, а специфика и е въпрос на навик. кое по точно е спесифика? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts