sturm Публикувано Юли 6, 2013 Share Публикувано Юли 6, 2013 (Редактирано) Здравейте, колеги! Реших се да взема барабани (вече е крайно време, 3 години чаках и се забивах по градските репетиционни) и дълго време мислех дали да са акустични или електронни (тъй като живея в блок и нямам най-готините съседи на света )Та... спрях се на акустичен сет, като повече от 1500 мисля да не давам, постепенно ще го ъпгрейдвам с нови придобивки. Но както казах - проблемът ми е, че живея в блок. И без звукоизолация - няма да станат нещата. Рових се по темата, но установих, че е изключително скъпо и трудно да се направи такава. Затова помислих за друг вариант - заглушители за барабани. Видях, че се предлагат такива от HQ, Vic Firth и други. Но не знам до колко са ефективни те? Отидох до dynacord, където заглуших барабанчето с една "гума" на Stagg и наистина има някакъв ефект, но не мога да разбера дали е достатъчен? Ще свиря в маза, която е подземна, предполагам това е +. И въпросът ми е - ясно ми е, че барабаните отново ще се чуват, дори и с заглушители, НО ще бъде ли поносимо за съседите? Рових се из форума, но не намерих точен отговор по темата. Благодаря! Редактирано Юли 6, 2013 от svera Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aarab Отговорено Юли 6, 2013 Share Отговорено Юли 6, 2013 Основното, което се предава по панелите е вибрацията. Нея няма да я избегнеш. Но според мен помисли над въпроса - ще ти е кеф ли да свириш на барабани и да чуваш звук от табуретка???? На мен лично - не. Затова преди да правиш каквото и да е, иди в някой магазин и посвири със заглушителите да видиш Иначе ефект има, но винаги си има едно "но". Ако съседа е гад, каквото и да правиш все ще мрънкат Успех. ПС:Като решиш дали да си вземеш сет пиши да споделим за изолация и т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Monni Отговорено Юли 6, 2013 Share Отговорено Юли 6, 2013 Препоръчвам: за вкъщи практис пад или практис пад сет, в репетиционната - барабаниУспех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
e-dinko Отговорено Юли 6, 2013 Share Отговорено Юли 6, 2013 (Редактирано) Изправен си пред сериозни предизвикателства, но така ще ти е по-сладко Дали ще е поносимо за съседите е твърде субективен въпрос, но ако положиш старание да разберешдо колко, как и кога шумът би могъл им пречи, има голяма вероятност да стигате до разбирателство.Особено ако с времето имаш възможност да звукоизолираш добре мазето. И още нещо важно - да го защитишот влагата, която е гостенка в почти всяко мазе и ще бъде вредна за барабаните.А що се отнася до заглушителите, ще постигнеш сваляне на децибелите, но ще загубиш от възможносттада чуваш "гласа" на барабаните и да работиш върху динамиката на свирене и отскока на палката.Още един вариант, за който можеш да помислиш е да намериш помещение, за коетознаеш, че няма да е проблем шума. Например репетиционна на друга или твоята група(можеш да си потърси, ако нямаш все още ), читалища, подходящи сгради и т.н.Успехи! Редактирано Юли 6, 2013 от e-dinko 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sturm Отговорено Юли 8, 2013 Автор Share Отговорено Юли 8, 2013 Благодаря за коментарите! Помислих върху вариантите, но все още не съм сигурен - ще се мисли. Електронни съм ги отписал... харесал съм едни... но не са ми по джоба, даже въобще! Практис пад сет - също не ми допада, искам да има поне някакъв звук. Предполагам ми остава само акустичен сет, но трябва да умувам за звукоизолация. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 9, 2013 Share Отговорено Юли 9, 2013 По-добре умувай за помещение, свиренето не е дейност за в жилищен блок... 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
imperor Отговорено Август 11, 2013 Share Отговорено Август 11, 2013 Monni е дал обобщаващото мнение. Повечето практикуват точно по този начин. Още повече, че практис пада и практис-пад сета не е българско изобретение, което показва, че навсякъде по света, комшиите на дръмера са гадове! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kmetax Отговорено Септември 12, 2013 Share Отговорено Септември 12, 2013 Забрави за такова нещо в къщи.То е все едно да ядеш баклава през джама не стаа. Намери си по-добре друго помещение.Не силата, а дразнението е по-определящо така, че на някой кирлив бабеж все ще и е криво.А практис пада е най-доброто.Един познат, който има такъв пад за двойна каса и въпреки, че се чува много слабо комшийката го питала кой толкоз много шие на шевната машина у тях :-) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Svet Отговорено Септември 15, 2013 Share Отговорено Септември 15, 2013 При наличие на барабани, липса на помещение и огромно желание за свирене, падовее са добро ( временно ) решение. Съгласен съм с колегите за това, че е най-добре да си намериш удобно помещение, но докато това стане, едни падове ще са ти от полза. Аз лично не сметнах за необходимо да давам пари за заглуяители, когато бях в твоето положение и след няколко опита се спрях на компютърни подложки за мишка ( от текстилните, меки ). Има различни размери и дебелина на падовете. Средната цена на е около 1.50 / 2лв за бройка : http://mallbg.com/%D0%9F%D0%B0%D0%B4-%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-EST-MP-1-BLACK_33425.html Дори да не ти хареса крайня резултат, ще си похарчил не повече от 8 лева за теста За касата исползвах възглавници. Свършиха ми идеална работа, докато не намерих помещение в което да може да се свири без тях! Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sturm Отговорено Септември 16, 2013 Автор Share Отговорено Септември 16, 2013 Здравейте, колеги! Виждам, че още пишете по тази тема. Аз вече се реших какво ще правя - няма да купувам сет, невъзможна е за блок. А заглушителите убиват удоволствието от свиренето. Примирих се, ще си ходя по репетиционни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Amihailowski Отговорено Май 3, 2015 Share Отговорено Май 3, 2015 Аз съм решил проблема със свиренето в офиса ми където работя той е на еди етаж около мен има магазини няма живущи баби майки и прочие другия вариант е къща ,стая която да обезшумиш не за комшиите а за семейството ти защото не е приятно да свириш 2часа а другите да страдат защото когато репетираш монотони технически пасажи е доста изморително за ухото дори и за теб самия ,ето за това са спорд мен заглушителите за репетиране на технически фигури когато искаш да свириш това което си репетирал ги махаш и чуваш крайния резултат на сета Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
evans Отговорено Май 3, 2015 Share Отговорено Май 3, 2015 Пич вместо да си късане взаимно нервите с комшиите,просто около софия има китни селца, където можеш да си намериш помещение, знаеш ли колко разни общински згради със стаи седят празни и ги дават на безценица. За петдесет лева съм си намирал огромна стая, дори имаше пазачи на портала. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Май 3, 2015 Share Отговорено Май 3, 2015 Моя личен опит е с ел.барабани в апартамент.Евтини ел.барабани са по-добре от практис падове,понеже имаш някакъв звук.Особено ако се свържат с компютър избягваш гадния звук на модула.Лошото е че сложих един гумиран мокет под тях и въпреки това се чували вибрации до първия етаж, а аз съм на четвъртия.Малко се шашнах когато съседа се разблъска по вратата в 23:00 ч. и аз със слушалки едва го чух.Стана като във вица,добре че не съм си легнал и кротко си свиря на барабаните Общо взето барабани каквито и да са в апартамент не става.Трябва си помощение добре изолирано и ако е маза да се внимава с влагата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 4, 2015 Share Отговорено Май 4, 2015 И в маза пак е зле - "пълзят" нагоре вибрациите и се чува всичко. Преди време свирехме в един гараж 2 нива под 1-ви етаж, ама казаха, че се чува до много нависоко. И после имаше подписки, МВР-та, изгонвания... Въпреки сравнително нормалния часови пояс - между 18 и 20 часа (точно като са се върнали от работа хората!) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Май 23, 2015 Share Отговорено Май 23, 2015 Ако има пари човек е вариант с електронни барабани с mesh heads навсякъде (включително и касата). Така най-вече се чуват само чинел падовете, които са доста тихи така или иначе. Това е моят план за близкото бъдеще, когато се опарича. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts