Jump to content
Българският форум за музиканти

e-dinko

Members
 • Posts

  95
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by e-dinko

 1. Здравейте! Отново се оглеждам за подходящ автор или група. Стилово имам желание за музика и текстове (за предпочитане на български) с пауър поп звучене като това на Foo Fighters. Възможно е и да пробваме нещо и с хора извън София. Поздрави!
 2. Аз поне не се сещам за термин на български, който да съответства на английския. Освен, че има удар на барабан на всяко време, този барабан е бас барабана или т.нар. каса, който както знаеш, е разположен ниско долу, "на пода". Оттам се е появил израза, а "фор он дъ флор" си е доста звучно словосъчетание.
 3. Към рока и пънка, да добавим щипка фънк или реге, а може би хип-хоп?
 4. Здравейте! Оглеждам се за хора, които предпочитат да правят автрски неща, пишат лирика (на мен също ми се случва) и имат желание да се веселят в приятелска атмосфера. Повлиян съм предимно от алтърнатив, пънк и уейв банди, но стилово предпочитам да оставя нещата отворени. Все пак изключвам метъл разновидностите. Имам известен опит в свиренето с групи, както и акутстични изяви. На 34 години съм, има къде и на какво да репетирам. Можете да пишете тук или във фб: Dinko Dinev
 5. На първо време се сещам за този: http://www.yanalaskova.bg/index.php/festivali/45-pop-rok-fest
 6. Здравей! Тъй като все още не можеш да получаваш лични съобщения във форума, би било добре да оставиш и други коорднати за връзка
 7. Браво, хваща от първия път!
 8. Приветствам начинанието ви! Радвам се, че създавате и представяте по адекватен начин съдържание, което може да бъде полезно на много хора Успех!
 9. Ха, за пръв път виждам практис пад с такава форма
 10. Не съм литературен критик, а и в момента съм махмурлия, за да правя анализи и препоръки. Продължавай да пишеш, с времето нещата ще стават все по-добри
 11. Пропуснах, че освен за вокалите, имаше и един за касата! Enjoy
 12. Ще се радвам на обратна връзка, парчето го правим отскоро и го записахме на репетиция Ползвахме само един кондензаторен микрофон.
 13. Впечатлен съм! Браво за чудесната работа на всички
 14. Добре е да не подценяваме правото на човек сам да си прави изводи. Както и да уважаваме мнението на останалите На този етап, същественото е не на какво, а как, дали и колко свириш Запази фокус върху музиката.
 15. Поздрави на автора, че е пуснал темата Дискусията по въпроса е най-малкото ограмотяваща!
 16. Има ли някой, който да е завършил по специалността? Особено ако е следвал преди това нещо, което не е свързано с музика. Може ли някой да сподели мнение, опит?
 17. Здравей, Ема! Чудесно е, че искаш да зарадваш любим човек. Аз съм практична натура и в такъв случай по-скоро бих предпочел сам да избера инструмента, който ще ми подарят. Когато става въпрос за тарамбука, бих искал да я чуя, усетя и открия. Особено, когато бих я ползвал не само за интериора вкъщи. Ако държиш да е изненада, довери се на усета си, на това, което знаеш за неговия вкус, на насоките на асистента в магазина (избери я на място, не по интернет) и разбира се според бюджета, който си си отредила, ще откриеш това, което ти е нужно. Успех!
 18. Изправен си пред сериозни предизвикателства, но така ще ти е по-сладко Дали ще е поносимо за съседите е твърде субективен въпрос, но ако положиш старание да разбереш до колко, как и кога шумът би могъл им пречи, има голяма вероятност да стигате до разбирателство. Особено ако с времето имаш възможност да звукоизолираш добре мазето. И още нещо важно - да го защитиш от влагата, която е гостенка в почти всяко мазе и ще бъде вредна за барабаните. А що се отнася до заглушителите, ще постигнеш сваляне на децибелите, но ще загубиш от възможността да чуваш "гласа" на барабаните и да работиш върху динамиката на свирене и отскока на палката. Още един вариант, за който можеш да помислиш е да намериш помещение, за което знаеш, че няма да е проблем шума. Например репетиционна на друга или твоята група (можеш да си потърси, ако нямаш все още ), читалища, подходящи сгради и т.н. Успехи!
 19. Накрая много ефектно ти хвръкна нещо от микрофона на барабанчето
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.