Jump to content
Българският форум за музиканти

e-dinko

Members
  • Мнения

    95
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно e-dinko

  • Рожден ден 04/23/1984

Previous Fields

  • Инструмент
    мерак

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Последни посетители

1595 профилни разглеждания

e-dinko's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

28

Обществена Репутация

  1. Аз поне не се сещам за термин на български, който да съответства на английския. Освен, че има удар на барабан на всяко време, този барабан е бас барабана или т.нар. каса, който както знаеш, е разположен ниско долу, "на пода". Оттам се е появил израза, а "фор он дъ флор" си е доста звучно словосъчетание.
  2. На първо време се сещам за този: http://www.yanalaskova.bg/index.php/festivali/45-pop-rok-fest
  3. Браво, хваща от първия път!
  4. Приветствам начинанието ви! Радвам се, че създавате и представяте по адекватен начин съдържание, което може да бъде полезно на много хора Успех!
  5. Ха, за пръв път виждам практис пад с такава форма
  6. Не съм литературен критик, а и в момента съм махмурлия, за да правя анализи и препоръки. Продължавай да пишеш, с времето нещата ще стават все по-добри
  7. Пропуснах, че освен за вокалите, имаше и един за касата! Enjoy
  8. Ще се радвам на обратна връзка, парчето го правим отскоро и го записахме на репетиция Ползвахме само един кондензаторен микрофон.
  9. Впечатлен съм! Браво за чудесната работа на всички
  10. Добре е да не подценяваме правото на човек сам да си прави изводи. Както и да уважаваме мнението на останалите На този етап, същественото е не на какво, а как, дали и колко свириш Запази фокус върху музиката.
  11. Има ли някой, който да е завършил по специалността? Особено ако е следвал преди това нещо, което не е свързано с музика. Може ли някой да сподели мнение, опит?
  12. Здравей, Ема! Чудесно е, че искаш да зарадваш любим човек. Аз съм практична натура и в такъв случай по-скоро бих предпочел сам да избера инструмента, който ще ми подарят. Когато става въпрос за тарамбука, бих искал да я чуя, усетя и открия. Особено, когато бих я ползвал не само за интериора вкъщи. Ако държиш да е изненада, довери се на усета си, на това, което знаеш за неговия вкус, на насоките на асистента в магазина (избери я на място, не по интернет) и разбира се според бюджета, който си си отредила, ще откриеш това, което ти е нужно. Успех!
  13. Изправен си пред сериозни предизвикателства, но така ще ти е по-сладко Дали ще е поносимо за съседите е твърде субективен въпрос, но ако положиш старание да разбереш до колко, как и кога шумът би могъл им пречи, има голяма вероятност да стигате до разбирателство. Особено ако с времето имаш възможност да звукоизолираш добре мазето. И още нещо важно - да го защитиш от влагата, която е гостенка в почти всяко мазе и ще бъде вредна за барабаните. А що се отнася до заглушителите, ще постигнеш сваляне на децибелите, но ще загубиш от възможността да чуваш "гласа" на барабаните и да работиш върху динамиката на свирене и отскока на палката. Още един вариант, за който можеш да помислиш е да намериш помещение, за което знаеш, че няма да е проблем шума. Например репетиционна на друга или твоята група (можеш да си потърси, ако нямаш все още ), читалища, подходящи сгради и т.н. Успехи!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.