Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на Дилей ефект


Veli345

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Ревърба е по скъп. Нали гониш бюджет. По използваем е доста относително. Моя дилей го ползвам по скоро като ревърб, макар че е различно. Сега съм си поръчал и ревърб и може и да измисля друго предназначение. Може нещо новаторско да ми дойде на ум  :secret:  Без да пробва човек няма как да рабере кое ще му е най тамън.

Редактирано от bluelemon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами нещо започнах да се отказвам от идеята за дилей , защото най-вероятно няма да му трябва толкова много ( ритъм китарата може да върши подобна работа) . А ривърба създава интересен ефект който ще е полезен при сола и т.н. Някой свирил ли е на Digitech модела?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дилея е един от най-готините китарни ефекти и върши чудесна работа при сола, освен това стимулира да експериментираш, което от своя страна също е адски приятна част от музицирането...

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ривърба е неизползваем в повечето помещения в които свирим (малки, нетретирани, плоски празни стени, апартаменти...), защото в тях тъй или инак си има естествен ривърб в огромни количества. Като нахакаш и китарен ривърб-ефект и става баня и чудо. Отврат!

 

Дилеят е много по-добър вариант.

 

Ако свири почти никак сола и повече клийн ритъм китари може да му вземеш хорусче...

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хоруса е много зарибяващ , наскоро си взех един ей така за проба , а се оказа че много ме кефи за клиин изцепки , а и по принцип е по-евтин от дилеите и ревьрбите

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е , че назаем скоро няма как да взема процесор. Момчето не е ритъм китарист а лийд и свири доста сола. Освен това набляга повече на дисторжън и не знам кое ще е по-използваемо. Аз като разбирам главната му цел е да си разнообрази солата да ги направи с по-различен звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като ти чета постовете, мисля, че идеята ти за дилей е добра. Освен, че е интересен ефект и отваря доста звука, с малко тренировки може да се постигне страхотен резултат. Сещам за например за Брайън Мей, който с два подходящо настроени дилеи, изпраща сигнала от китарата си до три различни усилвателя - един сух сигнал, първия дилей към втория амп, и третия дилей, настроен на два пъти по-голямо забавяне, към третия усилвател. Резултатът е, че така в реално време може да изгражда мелодии на интервали, и сам постига звучене подобно на това ако свирят трима китаристи едновременно. Друг добър за мен пример за използването на дилей с точно определена идея е The Edge от U2. Аз не си падам по ефекти особено, но трябва да си призня, че като разцъквах ElectroHarmonix Memory Man-а на едно приятелче, доста се зарибих. Да не говорим, че пичовете са наблъскали вътре и Looper, и става пълна лудница. За жалост е доста над бюджета ти (около два пъти някъде). За да не се отплесвам повече от темата, бих ти препоръчал по-скоро да се оглеждаш втора ръка за нещо под 200 лв, предполагам някой Boss все ще изпадне. Кофти, че в случая като е за подарък, и времето те притиска, и я някой продава в момента, я не. От по-евтините камиончета съм имал само дилея на Danelectro, нови май ги харчат по 50-60 долара, или нещо от сорта. Не е най-върховният ефект на тоя свят, ама като за толкова пари пак е нещо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм съгласен за дилея и много бих се изкефил ако на мен ми подарят,но както разбирам човека не е много очарован от този вид ефекти и май съм се спрял  на 2 ривърба : http://www.thomann.de/gb/marshall_reflector_rf1.htm този и http://www.thomann.de/gb/digitech_digi_verb_bodeneffektpedal.htm , според вас кой е по-добър. И имам и още един въпрос- кои са най -използваните ефекти за сола освен дисторжъна разбира се :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.