Dilian Nedev Публикувано Август 19, 2006 Публикувано Август 19, 2006 имаш ли идея какво значи 200 вата мощност? по-дорбе да нямаш, защото щеше да си без уши вече Вие не сте добре . Един вика 18 вата лампа ще те убие , друг 200 вата транзистор много ... 200 без проблем ги държа у нас И още имам уши ?!? Цитирай
stratocaster Отговорено Август 19, 2006 Отговорено Август 19, 2006 ват не е величина от рода на напрежение или съпротивление. зависи от обема на стаята, акустиката и така нататък. ухото приема логаритмично разликите в силата на звука. измерва се в W/m2. прагът на болката е 1 W/m2, така че сам си направи изводите Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 19, 2006 Автор Отговорено Август 19, 2006 Грешка . Стаята ми е даже по-малка . Значи още по-зле за мен ?!? Мали , аз съм глух ... Цитирай
yamaha Отговорено Август 19, 2006 Отговорено Август 19, 2006 200 вата за вкъщи от озвучителни колони са си много. Разбира се има разлика и откъде излизат тези 200 вата (и дали са х2 :green: ) - дали басът е 10", 15"....дали са от Hi-fi бокс и мн.други (и дали са реални не на последно място). Но дори и един 200W Обертон ако го слушаш на 70-80% от максимума му вкъщи....не ми се мисли за комшиите... :killyou: Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 19, 2006 Автор Отговорено Август 19, 2006 Комшиите са болни ... Иначе са 2х100 , реални , хоуммейд (12" бас , 8" среда и една хорна , дето не и знам размерите ) ... Сега , въпрос : Аз добре ли съм ?!? Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 19, 2006 Автор Отговорено Август 19, 2006 Никой не говори за лъскави панели - усилвателя , както и колоните са правени , тествани и доказани за 2х100 вата Цитирай
Jak The Track Отговорено Август 23, 2006 Отговорено Август 23, 2006 вижте кво,имам куад хи-фи усилувател и колони мираж 2х160,кат рмс на усилователя е 6 ома на коните прес правотоковия усиловател на колконите пак толкова.стаята дето се помещава е обикновен хо 25кв.няма проблем с мошността,освен че като прескочи 50 вата излъчване джамовете почват да се тресат.нищо повече Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Август 23, 2006 Отговорено Август 23, 2006 (Редактирано) Имам чувството че се намирам в непозната страна с непознат език?! Ако някой може, нека преведе на Български език посоченото мнение. Колкото и да се опитвах, все не мога да схвана какво е написано. Или поне да се състави някакъв речник за непознати думи и термини. А модераторите може би трябва освен кирилизация да инсталират и изкуствен интелект... Редактирано Август 23, 2006 от MDFk Цитирай
Nikifena Отговорено Август 23, 2006 Отговорено Август 23, 2006 Силата на звука се мери в звуково налягане. На английски е SPL (sound preassure (да не се бърка с pleasure) level) Ватовете са друга работа- чисто физична величина Както и да е. По темата Иди и ги чуй. Ти без да си ги чул питаш дали са готини, като казваш, че имали еди какъв си параметър Ако имаш познат дет е по на ТИ с тея работи го викни и той да чуе. Земете си биричка. Така може и повече хора да викнете. Така ще постигните по обективно мнение Според мен това е решението А вермона е немкса марка. По време на комунизъмът са били голяма работа. Така разправят. Аз съм бил малък, или още не съм бил замислен Цитирай
Overdrive Отговорено Август 23, 2006 Отговорено Август 23, 2006 (Редактирано) Сега , въпрос : Аз добре ли съм ?!? ти сам каза че маршал 100вт глава озвучава цял площад??? 100вата може да са 4х12" или само един 6" говорител - прави си извода кое е по-силно няколко пъти. ватовете на колоните показват просто какъв ток издържат говорителите да мине през тях, а не колко силно свирят, и те не са свързани с нищо друго освен с дебелината на жицата на бобинката на говорителя-има 50вт говорители 6", които не са нищо особено, има и 50вт 12 или 15", които ще ти отнесат главата Редактирано Август 23, 2006 от Overdrive Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Август 23, 2006 Автор Отговорено Август 23, 2006 Има разлика между 18 и 100 ватов маршал , нали ? Добре де , моите са 12" бас , 8" среда и хорна . НЕ ползвам 6" говорители ... Цитирай
synchu Отговорено Август 24, 2006 Отговорено Август 24, 2006 Присъединявам се към желанието на Parni_Valjak:) Тука се метат едни рмс-и в омове, едни дБ-та (колкото и разтеглива величина да е т'ва, без съответната буквичка зад дБ), едни ватове.... 4х12" колона ше озвучи площад ако е тип радиоточка - демек има само средни и високи честоти в излъчването или площада е на село Долно Нанагорнище и се простира на крупните 100 м^2 общо... А по темата адаша (Никифена) е прав - иди и ги чуй. Навремето съм свирил на Вермонски колони и никак ама никак не са лоши. Бтв. усилвателите на Вермона също Цитирай
docc Отговорено Август 24, 2006 Отговорено Август 24, 2006 (Редактирано) Има разлика между 18 и 100 ватов маршал , нали ? Има разлика м/у 100w Marshall и...самият този 100w Marshall,когато работи(при едни и същи настройки на нива и филтри)с друг високоговорител(или система от в.г-тели),който е с по-висока/по-ниска чувствителност и съответно - произвежда по-високо/ниско звуково налягане при приемане на единица мощност и излъчване на референтно разстояние. Редактирано Август 24, 2006 от docc Цитирай
Overdrive Отговорено Август 24, 2006 Отговорено Август 24, 2006 вижте кво,имам куад хи-фи усилувател и колони мираж 2х160,кат рмс на усилователя е 6 ома на коните прес правотоковия усиловател на колконите пак толкова.стаята дето се помещава е обикновен хо 25кв.няма проблем с мошността,освен че като прескочи 50 вата излъчване джамовете почват да се тресат.нищо повече какво значи "усилувател" ами "рмс" май не е съпротивление че да е 6 ома??? "правотоковия усиловател" - това пък какво е - да не си го изобретил ти??? и знаеш ли въобще кво става като пуснеш прав ток на колоните???? Цитирай
Recommended Posts