Jump to content
Българският форум за музиканти

Тука една лека електронна идея...


Recommended Posts

Значи аз от няколко месеца се опитвам да разбера как се работи с Кюбейс за нещо повече от записване на акустично соло пиано, каквото съм пускал досега, а в частност от две седмици се опитвам да направя лууп, без да прекъсва :headbang: Та затова не се смейте много, една идейка, леко електронна, леко ала-бала, кажете в какви насоки да работя? Вече получих някакви отзиви, че това парче е предвидимо и че даже било чувано някъде... Мен повече за звука и като форма и някакви такива полезни съвети при писането на такъв тип музика ми трябват повече и ще съм благодарен, включително и на тотално оплюване или съвети да си остана на акустичното пиано :D

 

Мяу-Мяу

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Smooth. :happy: Приятно е наистина, отпускащо, спокойно....Насоки? Направи го така както ти се иска, по-добър съвет от това не знам дали има. :D Личи си че добре си знаеш работата. :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето доказателство, че освен на акустично пиано може да направиш и яки електронни неща.. Много ми харесва.. Развий го още.. Определено много ме кефи.. Бих го слушал дълго.. Особено развитието към 1:18 с тая серия от акорди ме разбива.. Хубаво е, че си сложил такива неща щото повечето парчета от тоя стил редуват само два акорда постоянно и доскучават, а така определено е по-интересно.. По-натам си представям един тенор сакс или тромпет със сордина да се обаждат някъде назад с много ривърб... :happy::D:headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за оценките! Мисля да го развия с вкарване на Роудс соло, разни джиджавки, може би промяна на ритъма, ще видим... такава музика досега не съм правил. За полуголите манекенки един приятел вика, че и без да слушал такава музика, си ги представял :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, това за полуголите манекенки и аз мислех да кажа, че не ми требе музика..:) Тоя мяу-лийд от къде го докара последно? Доста добре звучи..

Редактирано от ecmjazz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Arturia Moog Modular, беше си готов пресет :) Иначе басът, падът, и бекграунд синта, дето се панва, са от Hypersonic, ритъмът е от някакви дискове с луупове. Роудс пианото е Mr.Ray 73 с ефекти на Scarbee.

Редактирано от CyberGene
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко ъпдейт, сега парчето горе-долу има завършен вид, сложил съм Роудс соло, как ви се струва? Засрал ли съм го?

 

Meow-Meow2

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси пак! На 1:19 как ви се струва, вече получих някакви забележки, че нещо много истерично там, как мислите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.