st0rmblast Отговорено Октомври 18, 2005 Отговорено Октомври 18, 2005 Реинстал на Сонар? Реинстал на Win? На мен така ми се чини работата Няколко пъти... Цитирай
7thString Отговорено Октомври 18, 2005 Отговорено Октомври 18, 2005 Ами друго просто нямам идея какво може да го причини. Освен да е някаква несъвместимост на Сонара с тези драйвери или тази карта, друго не виждам.. трябва някой на място да го разгледа Цитирай
f1_sound Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 Така колеги ще се опитам да обобщя Водите абсолютно безмислени спорове И двата совтоера /кюбейс и сонар/ имат своите приемущтества и недостатъци. Все пак това са секвенстерни софтуери които са под 1000 евро и не може да се очаква да са съваршенни /принципно съваршен софтоер няма/ но те вършат доста добра работа а и спестяват доста пари за хардуер /а ако са в добавка и с някоя платка на TS - електроникс / Не е за пренебрегване и факта, че с пускането и на серията SONAR фирмата кейклок много дръпна нивото и се изравни с водещият до тогава софтоер кюбейс. Безмислено е да изброяваме кои извесни групи записват с даден софтоер. Депеш мод могат да ползват кюбейс Слип Кнот - използват сонар /дори са им рекламни лица/ и.т.н. Но тези софтуери, както знаем всички се използват за дребни корекции върху микса защото са по-удобни а иначе записват в-у ленти /при лентата все пак говорим за до +10db без изкривяване/ Замисляли ли сте се защо западните банди звучът толкова добре Това не е от по доброто владеене на софтоера или че едните използват кюбейс а другите сонар Просто използват аналогови и хардуерни устройства А ако трябва да говорим за софтуер най големите музикални продукции в света Властелина на пр. Гладиатор Хари Потър Всички продукти на Лукас филм и още много други - говорим за саундтраците им /ако трябва да се обработват с даден софтуер / използват Един грандиозен софтуерен продукт ДИДЖИТЪЛ ПЕРФОРМА /за съжеление пълната версия работи само на мак/ Та това е софтуера който останалите фирми трябва да гонят Специалисти програмисти и музиканти работещи с него твардят, че алгоритъма на работа при него е невероятен. Да не забравяме и един факт според мен: Голяма е разликата на звука при запис с кракнат софтуер и оргинален /това ви го казвам от опит, който не вярва ако има път към Пловдив ще му го демонстрирам/ но поради липсата на пари използваме пиратски софтуер основно Относно сонар 5 основното приемущество при него е че е 64-битов и ако разполагаш с такъв процесор /примерно чист Атлон 64/ много проблеми в работата на софтуера ще се подобрят самият алгоритъм на работа се променя /по-запознатите с алгоритмиятя ще ме разберът иначе трябва много да изпиша за да го обесня/ Без да се сърдят ползващите Кюбейс това извежда Сонар малко по напред. А относно разликата м-у 4 и 5 в останалите неща е малка повечко плъгини и звуци. С това мое изказване не искам да обидя никой просто изказвам моето мнение и наблюдение Цитирай
peshoy2k Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 абе, по моя информация властелина е правен на Нуендо , иначе не са само невероятния хардуер, ами са и големите екипи от строго специализирани манияци , така съм чувал де. Нашите студия тука са си чиста проба демо студия Цитирай
synchu Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 Е чак пък да го гонят ДП-то. Съвсем същия клас като Сонар, Кюбейз & Лоджик си е ... Малко отново по слухове се движат нещата отново... Гонят, стигат ... Един софтуер или ти харесва начина на работа с него и ти върши работата, за която си го взел да върши или не. Това важи не само за музикалния софтуер. Цитирай
7thString Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 Е чак пък да го гонят ДП-то. Съвсем същия клас като Сонар, Кюбейз & Лоджик си е ... Малко отново по слухове се движат нещата отново... Гонят, стигат ... Един софтуер или ти харесва начина на работа с него и ти върши работата, за която си го взел да върши или не. Това важи не само за музикалния софтуер. Това пък за лошото качество на звука(?!) на пиратския софтуер беше върха Звучиш като оня свинчо от "Мрежата" Нищо лично Цитирай
synchu Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 Е чак пък да го гонят ДП-то. Съвсем същия клас като Сонар, Кюбейз & Лоджик си е ... Малко отново по слухове се движат нещата отново... Гонят, стигат ... Един софтуер или ти харесва начина на работа с него и ти върши работата, за която си го взел да върши или не. Това важи не само за музикалния софтуер. Това пък за лошото качество на звука(?!) на пиратския софтуер беше върха Звучиш като оня свинчо от "Мрежата" Нищо лично Само не усетих защо мен ме цитираш ама нейсе ... Цитирай
ecmjazz Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 (Редактирано) А пък аз съм чувал, че примерно Ханс Цимер ползва Кюбейс, ако говорим за филмова продукция. А що се отнася до харудерните устройства - тоя спор хардуер/софтуер вече е воден по различните форуми и нямам намерение да го подхващам отново. И все пак мисля, че едва ли ползват софтуера само за запис (на аудио). Най-малкото ползват много по-добрите възможности за работа с миди на софтуера от хардуерните секвенсери и сигурно го ползват доста. Пък после може и на хардуер да записват но по важното е с какво го създават - поне мен това по- ме вълнува. Аз знам, че у дома няма да постигна перфектен звук никога по отношение на смесване и мастериране, нито едва ли скоро въобще в бг. Мен повече ме интересува самата продуция и какво може софтуера да предложи в тая насока. А това за маниаците дето го каза Пешо си е вярно. Аз сега така покрай новия албум на Депеш се поразрових и мита за вездесъщия Мартин Гор, който прави всичко сам някак си позалезе в очите ми. Оказа се, че по отношение на саундизайн, запис, избор на оборудване и т.н. се оказа, че наоколо има още доста останали в сянка хора, които в същност са допринесли много за това дадена група да звучи по определен начин. Редактирано Октомври 20, 2005 от ecmjazz Цитирай
7thString Отговорено Октомври 20, 2005 Отговорено Октомври 20, 2005 synchu, сори, недогледах де натискам Цитирай
f1_sound Отговорено Октомври 21, 2005 Отговорено Октомври 21, 2005 За разликата в звученето при пиратски и лицензиран софтуер за мен поне е факт. Правя запис с пиратски Сонар 3 и след това абсолютно същото без да барам никакви корекции с лицензирания Сонар 3 абе колеги разликата си беше чуваема Казано по просто като че ли звука беше някък си по плътен /имаше повече гръмкост/ Това е факт. Незнам но разликата си е има може да е от друго но си е има P.S. Който не вярва като има път към Пловдив ще се видим и ще му демонстрирам пък и ще пием по една..две..... БИРИ Всичко е субективно все пак Цитирай
7thString Отговорено Октомври 21, 2005 Отговорено Октомври 21, 2005 За разликата в звученето при пиратски и лицензирансофтуер за мен поне е факт. Правя запис с пиратски Сонар 3 и след това абсолютно същото без да барам никакви корекции с лицензирания Сонар 3 абе колеги разликата си беше чуваема Казано по просто като че ли звука беше някък си по плътен /имаше повече гръмкост/ Това е факт. Незнам но разликата си е има може да е от друго но си е има P.S. Който не вярва като има път към Пловдив ще се видим и ще му демонстрирам пък и ще пием по една..две..... БИРИ Всичко е субективно все пак Виж, принципно "кракването" на една програма означава премахване на защитите й- понеже се занимавам с това, ти гарантирам, че самия процес засяга само и ЕДИНСТВЕНО инсталационния процес на програмата. Друг е въпроса, че има некадърно-кракнати програми, от което се получават редица проблеми- в registry, драйверите и т.н., така, че не е невъзможно. Има и трета възможност- някой кракери от гордост оставят "следи" по програмата да виждаш, че ТЕ са я кракнали- примерно има една версия на SoundForge дето във meta полетата като запаметиш някоя МП3ка пише Cracked By..... Но примерно версията на H2O на сонар работи абсолютно перфектно Даже бих казал, че са отстранили един бъг в инсталацията Цитирай
f1_sound Отговорено Октомври 21, 2005 Отговорено Октомври 21, 2005 Виж може и да е от това Пиратският ми Сонар не беше на H2O Мерси за разяснението Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 21, 2005 Отговорено Октомври 21, 2005 (Редактирано) Виж, принципно "кракването" на една програма означава премахване на защитите й- понеже се занимавам с това, ти гарантирам, че самия процес засяга само и ЕДИНСТВЕНО инсталационния процес на програмата. Въх ... ма ти сериозно ли ... ?!? Не мога да повярвам... направо съм потресен Редактирано Октомври 21, 2005 от niki123bg Цитирай
7thString Отговорено Октомври 22, 2005 Отговорено Октомври 22, 2005 Виж, принципно "кракването" на една програма означава премахване на защитите й- понеже се занимавам с това, ти гарантирам, че самия процес засяга само и ЕДИНСТВЕНО инсталационния процес на програмата. Въх ... ма ти сериозно ли ... ?!? Не мога да повярвам... направо съм потресен От кое си потресен по-точно? Не помня в близките дни да имаше някакви земетресения, че да те потресе нещо Цитирай
Recommended Posts