miroslav_arabadjiev Публикувано Март 29, 2013 Публикувано Март 29, 2013 Здравейте, колеги! Преди няколко дни си взех нова китара - Epiphone Les Paul standard plus top pro.Китарата много ми харесва както външен вид и звук, но вчера забелязах следният проблем.Когато започна да свиря пауър акорди, колкото по-високи акорди свиря, толкова по-фалшиви звучат... до 9-то прагче си звучат добре, поне за моето ухо.Струва ми се, че звучат така, само когато включа 6та струна в акорда.Имате ли идея какъв може да е проблема.Ще съм ви мн благодаредн, ако ме съветвате какво да направя. Поздрави! Цитирай
Svanio Отговорено Март 29, 2013 Отговорено Март 29, 2013 Най-вероятно трябва да си интонираш китарата http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=YZEm0WOGJQU 2 Цитирай
7thString Отговорено Март 29, 2013 Отговорено Март 29, 2013 Също, ако след интониране хавата е същата, пробвай да смениш струните с нови. 2 Цитирай
ciriljhonson Отговорено Март 29, 2013 Отговорено Март 29, 2013 И най-вече да обърнеш внимание на техниката си (постановката на лявата ръка). Цитирай
Георги Тотев Отговорено Март 29, 2013 Отговорено Март 29, 2013 ^ A ако е левичар? ... Както и да е ... Към автора интонирай китарката ако можеш, ако не, помоли някой! И наистина смени струните както ти препоръча колегата по-горе. Не се знае колкоз време е седяла с тези струни и на какви условия преди да я закупиш. Поздрави! Герги Цитирай
ciriljhonson Отговорено Март 29, 2013 Отговорено Март 29, 2013 (Редактирано) ^ Някой свирят и с краката си. Да, обичайните заподозряни са, стари струни и лоша интонация. Не изключвам обаче, лоша постановка, зле настроена китара, поради неопитност и др. дребни от рода. Редактирано Март 29, 2013 от ciriljhonson Цитирай
Георги Тотев Отговорено Март 29, 2013 Отговорено Март 29, 2013 (Редактирано) ^ Човека си го е казал ... след 9-то "умира" ... А за хората с краката: http://www.youtube.com/watch?v=RiDoYIflqAY П.С. сам го каза... подчертно, болднато и почервенено ^ Някой свирят и с краката си. Да, обичайните заподозряни са, стари струни и лоша интонация. Не изключвам обаче, лоша постановка, зле настроена китара, поради неопитност и др. дребни от рода. Редактирано Март 29, 2013 от Георги Тотев Цитирай
miroslav_arabadjiev Отговорено Март 29, 2013 Автор Отговорено Март 29, 2013 Съжалявам за идиотския въпрос, но искам да си сваля малко горната част на бриджа.След това може ли да има някакви последствия за китарата и трябва ли да съобразя нещо специфично, докато свалям бриджа?Съжалявам, просто нямам много опит. Цитирай
miroslav_arabadjiev Отговорено Март 29, 2013 Автор Отговорено Март 29, 2013 Смених струните, свалих бриджа (2.2мм при 12-то прагче на 6-та струна, 1.2мм на 12то прагче на 1-ва струна(четох, че толкоз трябва да е)), интонирах я, но 5-та струна не може да се интонира...на 12то прагче винаги звучи по-ниско....нз какво да правя... Цитирай
Mairomaster Отговорено Март 29, 2013 Отговорено Март 29, 2013 Нищо няма да и стане. Можеш да отпуснеш малко струните преди процедурата, че да падне напрежението от болтовете. Цитирай
Svanio Отговорено Март 29, 2013 Отговорено Март 29, 2013 (Редактирано) Китарата нова ли е - от магазин? Ако да - занеси я в магазина откъдето си я купил да ти направят setup. Най-добре пред теб. Има магазини, които го правят. Няма да правя реклама, но последно в един магазин на приятел му я бяха сетъпнали (той новак) и почистили. Редактирано Март 29, 2013 от buy&sell Цитирай
miroslav_arabadjiev Отговорено Март 30, 2013 Автор Отговорено Март 30, 2013 Ходих до магазина.Там ми обясниха какво трябва да направя... взех си по-дебели струни, сложих ги , интонирах... и сега 4та струна не може да се интонира ...обърнах седлото, изместих го възможно най-напред и пак на 12то прагче е леко ниска нотата... Цитирай
tatkoogi Отговорено Март 31, 2013 Отговорено Март 31, 2013 Има един стар виц разказващ за Йоан Златоуст и от къде произлиза "името" му! При тебе горе-долу нещата стоят по същия начин, та както във вица - остави всичко както си е /не пипай повече/ потърси помощ от компетентен човек, който на място да види, пипне, чуе и прецени какво е нужно да се направи. Успех! Цитирай
ven555 Отговорено Март 31, 2013 Отговорено Март 31, 2013 Доколкото съм чувал лес пол китарите по принцип фалшивеят но на първите позиции,потази причина на мойта китара нъта е изрязан различно за всяка струна може да дава отражение и на по-горни позиции,но по-запознатите да кажат. Цитирай
kiik Отговорено Март 31, 2013 Отговорено Март 31, 2013 Много тегава работа е това с интонирането, а на теория изглежда толкова лесно и на клипчетата също. Незнам дали тунера ми не е читав (Stag e) или аз съм некадърен, но тона не залепва на една честота, а се колебае около централното деление и в крайна сметка как да определя дали съм нагоре или надолу?Също така зависи и от силата с която удрям струната..... На пичовете на клипчетата тунераим залепва на определена позиция и винаги е ясно какво трябва да направят, докато при мен все не е така. Освен това имам същия проблем с 4-та (или 5-та струна) - уж всичко е горе долу в тон една по една от тунера, но при пауър акорд на двете струни трябва да бендна с малкия пръст 4-та за да се чуят заедно двете в тон, т.е. 4-та струна трябва да е реално настроена по-високо, отколкото гледано по тунера. Сигурно обяснявам лошо де, но не пипам за първи път китара. На теория всичко е ясно, но на практика е пълна трагедия Цитирай
Recommended Posts