Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Пулта като цяло е доста добра инвестиция - цъкането с мишка и местенето на кабели само допреди месец (хмм... че и по-малко) ме изкарваше извън нерви вече ;)

Просто трябва да си прецениш, кое ще ти влезе в полза повече. Аз специално съм доволен от Soundcraft CompACT 4, който си взех ( :D:D @разбойник :D ). Преди това се бях засилил към разни Behringer-и, Phonic и т.н.(са и мен Маки и Ямаха ме кефят ама кинти нет ;) ), като междинно ги псувах, че нямат ни един балансиран изход (по-малките модели разбира се, за кво ми е 12, 16 канален тукмак на мен) и хел бете се бях примирил и открил един Phonic с такъв - един на брой балансиран изход. Ама тогава се появи офертата за Soundcraft-a, който за мен е перфектното решение за моите нужди и си е направо професионално пултче, само дето доста по-малко и с малко входове (има и по-голям CompACT 10 вариант), но пък си има балансираните изходи, входове, 48V Phantom - абе яко. Много, много съм доволен. Разгледай ги на сайта на www.soundcraft.co.uk - имат много умни намислени неща и са абсолютно насочени към "самозаписващия се" ;)

• Отговори 47
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

ясно, имам още един въпрос. когато сменям каналите на кубето - чист или драйв ше трябва ли да се правят други настроики на МИК 200? или един път кат го напраиш и не го бараш веч? :unsure:

Отговорено

Днес поразгледах по-подробно новите нещица на Берингер и за мой ужас открих това:

METAL TONE MT100

http://www.behringer.com/MT100/index.cfm?lang=ENG

Take off with the most extreme and sought-after hard rock or heavy metal distortion around, whose sound was modeled after* Boss® MT-2. Multi-gain circuitry lends your sound super thick, tube-like distortion plus endless sustain.

22 EUR

Как не ги е срам - тва си е живо копие на моят прекрасен Boss MT2 :)

Даже надписите на параметричният еквалайзер, волюм, дисторшън и т.н. са същите (-15 +15, 200 - 5к, Min - Max).

Сега само мога тайно да се надявам въобще да не звучи като него :) Но пък ако не дай си боже е същият, тогава отивам да си купя някои от другите им камиончета - имат едно дето е като Boss Ds1/Ibanez Tubescreamer.

Отговорено

Що да са гадни Behringer продуктите? Аз лично съм си играл само с моя процесор. Virtualizer Pro 1000. Функционален е и с добро качество на звука. 20-бит ADC & DAC, 24-bit internal processing... Супер си бачка. Само дето няма AutoWah, а на Pitch Shifter-а не може да се изключи оригиналния звук. Ама не е голяма беда. Останалите ефекти са много добри. Пък е евтин, взех го за 50$...

• 3 weeks later...
Отговорено

Хм. 90% от stomp боксовете са крадени от Boss - не само Metal Zone/Metal Tone - има копия и на OD 1; DS 1 & 2; Noise suppressor-a, Bass EQ и много други. Или тея хора са взели лиценз от Босс, или крадат много безсрамно и ще бъдат осъдени - всичко е 1:1!!! И то на цена 22 евро за парче. Това истина ли е, някой знае ли????

Отговорено

Предполагам берингер имат поне бегла представа от възможни правни последствия, така че силно ме съмнява да са "крадени" :) По скоро са се споразумяли с босс по някакъв начин.

Освен берингер и други фирми правят босс подобни ефекти. Ето например the latest and greatest Digitech distortion:

http://www.digitech.com/products/DF7/DF7.htm

Distortion Model

1 - based on Ibanez® TS-9*

2 - based on DOD® Overdrive/Preamp 250

3 - based on Boss® DS-1™*

4 - based on Pro Co Rat™*

5 - based on Boss® Metal Zone®*

6 - based on DigiTech® Metal Master™

7- based on EH® Big Muff®

Отговорено

Баси - тва вече ме уби:

Behringer Hellbabe Wah Pedal

modeled after Dunlop® Dimebag Darrell Signature Crybaby® From Hell
Ако наистина е 50 евро ще си купя 2 - за всеки крак по един. :P

Явно са се споразумяли не само с Бос. Чакам второто тримесечие - ще дойде ли Видовден???

Отговорено
Баси - тва вече ме уби:

Behringer Hellbabe Wah Pedal

modeled after Dunlop® Dimebag Darrell Signature Crybaby® From Hell
Ако наистина е 50 евро ще си купя 2 - за всеки крак по един. :P

Явно са се споразумяли не само с Бос. Чакам второто тримесечие - ще дойде ли Видовден???

Значи добре, че не си го купих. Близо половин час разсъждавах над тва уа, сега съм много радостен - ще мога да си го взема за 50 бройлера вместо за 295 лв B)

Отговорено

Dynacord ще внасят към юни от тези продукти. Точно какво не знам. Но така ми казаха, че ще щели да внасят Behringer. Та, ако някой си е харесал нещо. Юни. :P

Отговорено

Ами аз лично си харесах поне 5-6, обаче за толкоз пари - 50кинта?!? Как ли ще са?

Ама имат Реверб, Дилей, Еквалайзер на Boss... две чудесии на Electro Harmonix... че и дизайна същия... Радост за бедния китарист:beer: Колко зле може да са... дори и да са пластмасови...

Отговорено (Редактирано)

http://img182.exs.cx/img182/2440/behringer15qs.jpg

ето ги как изглеждат наистина:beer: Абс копия на Boss.

също тук още снимки: http://www.fdiskc.com/usrsyn/namm/2005/broc.html

Редактирано от Atari