Jump to content
Българският форум за музиканти

Line 6 III or Behringer LX


genatawa

Recommended Posts

http://www.musicworld.bg/bg/m_1950000/i_19189/f_427/LINE6_Spider_III_75_SELL.html

 

http://www.musicworld.bg/bg/c_427/i_17279/BEHRINGER_LX210.html

 

Добре сега се мъча да разбера кой усилвател е по хубав от тези двата които видяхте, първо да кажа че най-много свиря Metallica и искам нещо което да е над 50 W и не казвам че трябва да бъде 1 от тях двата но да не е над 350, 400 лв. Вие ми препоръчайте други но засега съм се спрял твърдо на Line 6-a. Предлагат ми Line 6 втора ръка от това което аз виждам в много добро състояние и гледам и този Behringer и той е 120 W и има почти същите функции като Line-a затова да питам кой е по добре и дайте ваши препоръки за усилватели ако може и с място за купуване :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

... от това което аз виждам....

 

чуй го, не го гледай!

Тия неща се купуват с чуване. Все пак не купуваш картина, нали :)

 

Ако трябва да изразя личното си мнение, за мен и двете марки са пълна трагедия, но това е субективно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам, че вероятно си търсиш кубе с вградени дигитални ефекти, така че BEHRINGER-а автоматично отпада, тъй като неговите ефекти са пълна трагедия и само развалят звученето. Според мен LINE6 е по-добър в всяко отношение в сравнение с BEHRINGER-а, но като цяло и той не е много добър избор. Чуй и прецени ! Иначе, като предложение от мен - погледни Marshall-ите в този ценови клас(макар и втора ръка). Примерно - MG 50 DFX :)

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, имал съм Line 6, но Spider IV 75. С него можеш да докараш някакъв що годе приличен звук. Може да пробваш и Peavey, за този тип музика.

Ако не те мързи се разходи до Банкя, там имат на едно място доста усилватели втора употреба (обаче им виж работното време, че беше странно).

Редактирано от bateivo123
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами никаква възможност нямам да пътувам особено по празниците а и музикални магазини в моят град няма затова чуването на живо отпада и остава Youtube, и вашето мнение но Маршалите знам какво представляват и не ме изкефиха колкото Line 6-a и то като съм чувал Маршал на живо а Line-a в Youtube..

Peavy ще е хубаво ако ми кажете къде се продава в някой музикален сайт български защото нещо не мога да открия..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В базара имаше един Фендер Мустанг ІІІ по едно време (скоро) - моделинг амп, с ефекти и пресети, 100 вата - доколкото знам е добра машина и цената (обявената) беше 350 - само не знам дали стои още. Имаше в базара и Вокс Валветроникс 80+ - по едно време имах 20+, мога да кажа, че повечето от пресетите стават, ефектите също, големият му недостатък беше малкия говорител 8 инча - Вокс 80+ е с по-голям говорител(12инча) и мощност, иначе ефектите са същите като на 20+, тоест горе долу ОК. Ценното е, че има атенюатор вграден. Беше обявен май за 500 лева, но сигурно ще може да се спазариш, като гледам как вървят нещата в базара - никак, тоест. Струва ми се, че тези двете са доста добър избор според това, което описваш като твои нужди. Като не можеш да ги видиш, чуй ги в нета - има доста ревюта. Макар, че нета малко подлъгва в това отношение и не е най-добрата база за избор ... според мен, де. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво са луднали толкова хора по усилватели с дигитални симулации на дистъри, ампове, ефекти, и вградена кафе-машина. Освен да скапват и без това скапания звук, друго не вършат. Не съм против дигиталния звук, но няма как да минеш с 300-400 левчета и да звучиш поносимо, просто не стават така нещата.

 

За тези пари бих се огледал за някой я Marshall Valvestate втора ръка, я Hughes & Kettner Attax 40/80, или нещо семпло и изчистено в тоя дух, при всички положения с 12 инчов говорител. Особено ако става дума за Металики и така нататък. Другото е, че ако нямаш опит в човъркането на дигитални ефекти, шансът да звучиш като настъпана катерица в тенекия от сирене е изключително висок.

 

П.П. Абе, ако даден усилвател има вградена кафемашина, може и да си взема такъв, като се замисля :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Затова казах че имам 300-400, не казах искам да се чува 1 към 1 Металика, казах че искам най-доброто което вие може да ми кажете с вашия опит в този ценови клас :)

Благодаря за съветите помогнахте ми и разбира се приемам още, колкото повече толкова по-добре :)

И както казах в никакъв случай не е задължително да бъде дигитален усилвател просто на тези съм се спрял защото от това което съм чувал в интернет най-много ми хареса, в сравнение с нещата които намирам на тази цена в този момент.

Редактирано от genatawa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще започна с лек пример:

Тук в една репетиционна има Фендър моделинг комбо, 2х12 стерео РА. Клийна е чудесен, но пуснеш ли моделинг симулация и се получава тОтали пръднация. И естествено никакво го няма в микса. И да усилиш на 11 и да заглуши всичко и пак никакво го няма - типично за гадните джаджи.

 

Когато включа лампов преамп в неговите си РА и говорители и се чува някъде около 14 хил. пъти по-добре! Явно проблемът е в преампа и по-точно в тия моделинг истории (понеже клийна е добър).

 

Сходна е ситуацията и с други марки АМР-ове, това съвсем не важи само за тази бройка, модел или марка!

 

 

 

Най-добре лампов АМР, след това нещо транзисторно, накрая моделинг. И в супер мега краен случай проц.

Всеки си преценява - 1 или 2 яки китарни бленди или 14+57 безполезни и често клонящи към отвратителни такива. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Затова казах че имам 300-400, не казах искам да се чува 1 към 1 Металика, казах че искам най-доброто което вие може да ми кажете с вашия опит в този ценови клас :)

 

 

Виж, зависи какво искаш. Ако ще ти е за домашна свирня сам или върху бекинг тракове, нямаш проблем с повечето моделиращи усилватели.

Някои от тях най-вероятно ще са подходящи и за по-тихи гигчета, примерно да свириш на китара в пиано бар.. там и без това не е необходима шумотевица. По-хубавите моделиращи усилватели често докарват доста приятен тон(като тон, текстура), обаче рядко го докарват добре като динамика, когато ги сравниш с популярните лампови усилватели.

Когато свириш с хора на по-силни нива обаче, нещата вече съвсем не стоят както на тихичко и не само, че няма да звучиш като металика, а е много вероятно да звучиш така, че сам да не можеш да чуеш какво свириш, ако усилвателят ти не е добър. Разбира се, "добър" е пак субективно понятие.

Има случаи, в които и доста добри и популярни усилватели се изгубват във всеобщата шумотевица, но принципно ако усилвателя няма добро крайно стъпало и хубав кабинет/говорител е много вероятно да потъне в общия саунд, особено ако свирите двама китаристи и ако свирите много силно(което често се случва по репетиционните). Може и да има моделиращи усилватели, които са преборили някои от горепосочените проблеми, но аз не пробвам всичко ново на пазара и не мога да ти дам конкретен съвет, освен да посвириш малко с истински усилватели и след това да чуеш и да си прецениш.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Харесах мненията на Евто и Икарус.

Маршал велвстейт, ХиК атакс, са добри.

Най-подоходящ за Металика, след Меса  е един АА Крафт акт90,

вади по-месест звук от велвстейта и атакса ( имал съм ги ).

Но е доста над това , което си готов да платиш.

Има семпли в съотвеният раздел, Крафта срещу Меса

и на Фейд то блек. Ако те изкефи и удвоиш кеша - пиши едно лс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен честно казано лайн 6 ми е по-отвратителен на звук от берингер, но за тези пари това са двете марки, които долу горе балансират някакво качество за цена. Фендерът, който се спомена е толкова брутално отвратителен, че чак не искам да пиша, че ми се повдига как такава марка може да си позволи да изкара подобно лайно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А на мен най-много ми хареса мнението на 7thString защото той каза мнението си за най-доброто в този ценови клас което и попитах а не колко по-добри ампове има от тези за по-голяма сума пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също в твоята цена влиза Вокс ВТ40, който никак не звучи лошо, но е малко по-специфичен като звук, както и Роланд Кубче, който също звучи благо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.