lyu_records Отговорено Март 3, 2013 Отговорено Март 3, 2013 Страхотно! Звучи повече от очарователно, особено този с буркана качествената туршийка и определено има мегдан да кривне стабилно. Браво страхотно се е получило! Експериментирал ли си на "BJFE Honey Bee" да му сложиш други диоди освен зелените, или примерно асиметрично вързани? 1 Цитирай
synchu Отговорено Март 4, 2013 Автор Отговорено Март 4, 2013 За този тип драйвове (нисък до среден) и архитектура няма смисъл честно казано. Sweet Honey например е с червени лед-ове, като като цяло звука на драйва е сходен. Разликата е че Honey Bee е малко по-динамичен и има малко по-добра атака, според мен. Цитирай
jabs Отговорено Март 4, 2013 Отговорено Март 4, 2013 (Редактирано) Както вече споменах, Synchu много вдигна летвата. Няма и да се пробвам да скачам толкова високо (засега ) За да поддържам тръпката - един Marshall Bluesbreaker 1 (старият вехт и боен оригинал). Лека екзотичност придава допълнителният 4PDT ключ, с който бууствам басите. Всъщност, тъй като ефекта определено много ми хареса, сложих на цокли кондензаторите на входа и на изхода, както и тези на ключето и поекспериментирах малко с различни стойности. Тези на които се спрях нямат много общо с предписаните, да не кажа хич. Със сигурност след още ден-два свирене ще намеря още по-добро звучене Снимков матрЯл: Малко нескопосно свирене, но като за "марш на скок", толкоз. Започвам с чист усилвател (Egnater Tweaker), после постепенно увеличавам Гейна, на края включвам и бууста, като леко намалявам Волюма на адаптера. https://soundcloud.com/darth_jabs/marshall-bb-gibson-es339 Толкоз от мен, скромно, но от сърце Лека нощ на всички. Редактирано Март 4, 2013 от jabs 5 Цитирай
lyu_records Отговорено Март 4, 2013 Отговорено Март 4, 2013 Евала! Разцепвате мрака хора! Страшна продукция се развърта тука браво за което П. П. Имам само една забележка, която е ползването на печатна платка предназначена и направена за съответния ефект. 100 пъти по яко и красиво е. Цитирай
synchu Отговорено Март 5, 2013 Автор Отговорено Март 5, 2013 ^^Това е забележителен ефект честно казано. Това, което съм установил, че си отива повече с по-басови усилватели и сингъл койл адаптери, в оригиналния си вид. Разбира се с известни модификации това се фиксира. Завидно акуратно направен Мерси, ама честно казано това 100 пъти по-яко и по-красиво с печатни платки е въпрос на личен вкус и изразяването му като забележка е неправилно. На мен пък най-много ми харесват таг/турет бордовете или p2p висяща конструкция, които в повечето случаи са непрактични за такъв тип ефекти. 3 Цитирай
shtur4o Отговорено Март 5, 2013 Отговорено Март 5, 2013 Бреее, Блусбрейкъра звучи прекрасно! Бравос! Изработката е супер! И специални адмирации за избора на капачки на потенциометрите Lyu, и аз моите ги правя с печатни платки, чистички, прибрани , ама... като видя ефектите на двамата хубостници, главните герои в тази тема, и си представям '70те, маршъл кабинети с протрити Селешчън грийнбеци, опушени репетиционни, Джак Даниелс, рокендрол и още нещо Чар, чар ... 5 Цитирай
jabs Отговорено Март 5, 2013 Отговорено Март 5, 2013 Благодаря Момци ! Наистина, ББ ме очарова силно, не го очаквах да е толкова точно попадение @lyu, и аз като synchu = бордовете си имат своя чар, да не говорим за скорост, улеснение, мързел, ... съпруга, деца.... все важни фактори. @shtur4o, обърках ги врътките. Трябваше да са черни, със сини капачета, както са на оригинала. Ма ще поръчам нови Long live DIY ! Свирня да има, и червено вино да има 3 Цитирай
jabs Отговорено Март 5, 2013 Отговорено Март 5, 2013 Голяма работа е Bluesbreaker-а. Не мога да спра да го бъзикам. Който твърди че е "one-trick pony", да си гледа работата. Gibson LP Custom ---> Boss CS2 (не CS3 ) ---> Marshall BB ---> Koch Studiotone (+ малко пудра и звезден прах през Cubase) https://soundcloud.com/darth_jabs/marshall-bb-gibson-lp-mast 1 Цитирай
IsoMorPhiC Отговорено Март 9, 2013 Отговорено Март 9, 2013 @synchu Чета с огромен интерес твоята тема и искрено ти благодаря на теб и на jabs също, затова че ме ентусиазирахте да завърша проектчето, което бях започнал. Само да вметна, че това е първият ми DIY ефект и се радвам, че дори успях да го накарам да проработи(даже пък и от първия път ). Та да се включа и аз с ...KokO Шaйтано Тук само съм наредил елементите по платчицата. Все още няма кутийка, затова няма да се излагам допълнително, като ви покажа сегашния му вид. Е, в едно отношение обаче, е вярно с оригинала : Ето и две хай-гейн семпълчета, които записах набързо снощи със старата Ямаха. Тя и без това в сегашното ѝ състояние, с тези керамични магнити в адаптерите, за друга музика не става освен за... метЪл . Ще бъде "STRAT-ифицирана" обаче в много скоро време. Върти ми се в главата някаква такава хава : Веригата е: Yammie RGX => KokO Shaitano => Peavey "Mini Delta Blues" 8" combo https://soundcloud.com/radocool/volles-brett https://soundcloud.com/radocool/run-to-yo-mama Да кажа и за ампчето две-три думи. По принцип, си свиря единствено и само в домашни условия, затова ми трябва маломощно усилвателче. Купих си преди много време едно Пиви NanoValve, което е може би най-малкото(по размери поне) 5 ватово лампово комбо, което съм виждал. Ето тук има снимки на оригиналния му вид (да само една врътка има ): http://forum.muzikant.org/topic/10205-фукня-само-за-музикални-инструменти/?p=564025Ето как изглежда, след моята "интервенция" : Сега вече, както се вижда, разполага с цели четири врътки . Само ще кажа, че проблемът, че преди не можех да го набримчвам и да изкарам сносен драйв без да си спукам тъпанчетата е окончателно решен. Сега си е направо Фендер Чемп... назобан със стероиди . Ако някой прояви интерес, може да отворя нова тема да обясня нагледно модификациите, които направих.П.С. Моля да извините не дотам доброто ми свирене . 3 Цитирай
synchu Отговорено Март 9, 2013 Автор Отговорено Март 9, 2013 Великолепно! Седи и той в списъка Аз бих го чул с доста по-малко драйв, което по принцип му се води силна страна. Нещо от сорта: 1 Цитирай
IsoMorPhiC Отговорено Март 9, 2013 Отговорено Март 9, 2013 Добре, този път с по-малко драйв. Нямам апаратурата на Грегор, а и нямам неговото тоноизвличане(много хляб имам да изям още) и съответно няма да звучи по същия начин. Моля ви, не ми се смейте на калпавото свирене. RTG Prestige LP(neck) => OkkO Diablo => Amp(Clean) https://soundcloud.com/radocool/okko-test Между другото, бях подтикнат повече от това видео да се захвана с този проект: Цитирай
Baby Thomas Отговорено Март 9, 2013 Отговорено Март 9, 2013 Няма за какво да ти се смеем. Темата е за разни DIY ефектчета, не е финала на Guitar Idol. Аз лично много се кефя на пусканите неща и се радвам, че все повече хора се включват. Поя и аз една дивотия, дано да се запиша скоро. 3 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Март 9, 2013 Отговорено Март 9, 2013 Момчета, ударихте пазара на ефекти в България . Браво, отлично се справяте! 2 Цитирай
synchu Отговорено Март 10, 2013 Автор Отговорено Март 10, 2013 ^^ами хайде де, запиши се ^ благодаря, но се съмнявам да е такъв удар Надявам се, че jabs готви нещо, а и тук на бавен огън се варят едно две неща, особено след като бе така любезен да ми изпрати една кутия за пълнене... 1 Цитирай
jabs Отговорено Март 10, 2013 Отговорено Март 10, 2013 (Редактирано) IsoMorPhic (дано съм уцелил малките и големи букви ) добре дошъл в клуба и в темата! Май и на мен звука ми допада повече с намален гейн, много плътен и приятен тон, браво ! Сега ако и Baby Thomas се включи, влизаме директно в А група Компютъра ми умря. Докато го реанимират комуникирам през айпада, а той става само за първосигнална комуникация. Иначе щяхте да видите един готов Dr.Boogey Редактирано Март 10, 2013 от jabs 2 Цитирай
Recommended Posts