Jump to content
Българският форум за музиканти

Korg Triton Le Vs Korg Tr


Recommended Posts

Здравейте!!!

Както вече сте разбрали и от темата интересува ме някой от вас има ли преки впечатления от описаните от мен модели...???

Интересува ме също така мнението ви за Korg TR тъй-като е твърде нов и в нета няма почти нищо като информация!!!

Не мога да разбера това ъпгрейднат Korg Triton LE ли е или е нова някаква разработка на базата на Triton...

Очаквам мненията ви... :happy::happy::happy:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Влизай да четеш и питаш по западните форуми, съмнява ме тук някой да е в течение с такива неща, те при нас пристигат и без това след половин година...

 

Harmony Central User Forums - Keys, Synths & Samplers

 

 

 

Music Player Forums: The Keyboard Corner

Редактирано от CyberGene
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да това е както ъпгрейд така и нов аразработка на базата на ТРИТОН.Ето ти линкчета ако знаеш английски...

 

Korg TR

 

Tirotn le

 

чети, слушай демота...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички отзовали се!!! ;)B);)

Чета из чуждите форуми но и там все-още няма конкретна информация а само разностранни мнения...

А в официалните сайтове знаете как е...

Нащо Гардже - най-хубавото... :)

Слушах и демота но те според мен не са миродавни защото това са записи на студийни музиканти в студийни условия изтискващи максимума от инструмента...

В реална употреба същото е доста по-трудно достижимо...

Щеше ми се да чуя ако някой има конкретни и преки впечатления но...

Да, така...

Тук в милата ни Татковина нещата идват с половин година закъснение...

Поне...

А с какви цени са самоооо... :)

Е, явно ще трябва да почакам известно време докато сам добия съответните впечатления или по чуждите форуми не публикуват някоя по-достоверна статия...

Още веднъж благодаря на всички ви...!!!

Айде със здраве... :)B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен някои части от първото демо ми звучат толкова зле... Все едно слушам уейвтейбъла на старата ми звукова карта с МИДИ файл. Не разбирам при сегашните цени на хардуера и паметта какво все още пускат някакви машини, които имат 64МБ памет?! Изобщо вече хардуерните синтезатори взеха много здраво да изостават от софтуерните и май единственото по-удобно нещо е, че стават за свирене на живо с по-малко приготовление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още не съм чул демотата но съм на същото мнение като CyberGene. Как може да очакват с 64 МБ РАМ да достигнат качеството на софтуерно семпирано пиано, което е 1.5 ГБ? ;) Наистина само стабилността и малко по-лесната подготовка за живо свирене са плюс, който обаче скоро също няма да работи..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото някой да знае или да е чувал някъде в София да се продава KORG TRITON CLASSIC или от тези тритони с вграден семплер(защото при KORG TRITON LE е като опция)на изплащане?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Да живее Хардуеъра!!!Смърт на софта! :lol: Не мога да ви разбера за какво говорите?Вие музиканти ли сте или компютъристи?!?Ако има разминаване в последните две понятия уточнете:защото най-важното за музиканта са ушите-така поднесените от вас цифри звучат сухо,когато се сочат само в статистики!До 95-96г синтезаторите възпроизвеждат 16битов звук,е...това какво ще рече,че музиката правена с тях е куца ли?

Редактирано от miro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миро, смятах те за по-уравновесен човек?! Първо, не говорим за степента на дискретизация - 16 бита са си добре, компакт дисковете са на толкова, никой не се е оплаквал от това. А в случая става дума за машини, базирани на семпли, или се лъжа? Тритоните не използват някакъв по-специфичен аналогов синтезис, освен семпли и ефекти. И тук веднага отговарям на въпроса ти. Да, музиката правена не с истински синтезатори, а с ромплери - тази след края на 90-те, е куца и звучи смешно. Дори FM парчетата от 80-те си имат свой чар, но с въвеждането на машинките с 1-2...64 MB ROM музиката звучи сухо и безлично. Особено смешни ми е използването на ромплери за акустични пиана, Роудс пиана и всякакви други акустични или електроакустични инструменти, а дори и за пресъздаване на аналогови бленди. Просто размерът тук си има значение. Не може нещо събрано в толкова малко ROM, зациклено до припадък и семплирано на 3 места по целия диапазон на клавиатурата да звучи нещо повече от смехотворно. И тук е мястото да кажа - смърт на ромплерите с малко памет, те убиват музиката. Мога да дам неограничен брой музикални примери на най-известните музиканти, които имат много добри музикантски парчета, засрани тъкмо поради използването на "модерни" за времето си ромплери. За да няма неясноти и да не ми се нахвърлят разни хорица, отново пояснявам - аз обожавам класическите аналогови синтезатори и техния звук, но отричам използването на ромплери с толкова малко памет в 21-ви век!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Абсолютно подкрепям всичко казано от CyberGene - ами ако ви звучат сухо тия цифри помислете, бе хора: в 64 МБ РОМ както каза Gene наистина едва ли имаш повече от два-три велосити лейъра и едва ли имаш отделен семпъл за всеки клавиш.. В повечето случаи един семпъл е разпънат на един или повече клавиша и от това вече страда качеството и реализма.. Липсата на достатъчно велосити лейъри също намалява реализма - представете си пиано което има един и същ тембър когато свириш pp и ff? ще звучи мъртво и сухо - по-сухо от цифрите които ви даваме, определено:D или с два лейъра, които дори и при добър x-fade правят скокове в тембъра...? Верно те слагат разни филтри за целта за да имитират промяната на тембъра, ама не е като да имаш 10 или 20 велосити лейъра, както е при некои софтуерно-семплирани пиана, нали? И третия фактор - луупването.. Реалните инструменти си имат леки промени на тембъра при натуралния състейн, а в 64 МБ обикновено семплите са луупнати и тогава започват да звучат механично и роботски.. Губи се чара на естествените случайни макар и слаби промени в тона при натуралния състейн.. Така че наистина помислете, преди да говорите такива неща! Миро го уважавам много и го разбирам донякъде, защото той си е фен на старите машини, но мисля, че изказването му е малко емоционално.. Аз също съм фен на старите аналогови и цифрови СИНТЕЗАТОРИ, но ромплерите или както още ги наричат - самосвирките, нещо хич не ме кефят, пък били те и с такива гръмки имена като Тритон, Мотиф и т.н.

 

ЕДИТ: ако не вервате, доверете се именно на ушите си - чуйте хубаво, на хубави монитори или слушалки примерно Steinberg The Grand 2 и който искате от хардуерните ромплери.. То нали щяхме да се събираме заедно да правим тоя експеримент ама какво стана? И ако не ви се вярва - намерете си некое софтуерно семплирано пиано което е от порядъка на хардуерните - има примерно разни саундфонтове по 32-63 МБ и погледнете с някой софтуерен семплер какво има вътре.. Така няма да са само цифри а очите ви ще видят за какво става въпрос..

Редактирано от ecmjazz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност вместо да говорим наистина в цифри, нека просто чуем демото на тоя "нов" Тритон. Наистина като музиканти нека да се доверим на ушите си. Айде, слагайте ръка на сърцето си и кажете как звучи? Добре ли звучи? Имайте предвид и че е правено от много добри музиканти, тон-инженери и т.н. и е представено най-доброто, което може да се извади от тоя инструмент. Аз вече по-горе съм написал мнението си за демонстрациите. Миро, ако демонстрациите ми бяха харесали, дори нямаше да си направя труда да пиша и да обсъждам размери на ROM.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре!Отказвам се да споря.Ако съм ви засегнал-прощавайте.Явно въпроса е кой какво ползва от тия клавири,щото ставаше въпрос за "акустични" звуци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.