Jump to content
Българският форум за музиканти

makermusic

Members
  • Мнения

    91
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    keys

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

makermusic's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Има, да... Преди години фабрика "Българска Кремона" сегашна "Кремона-България" ЕООД е произвеждала пиана... Все-още се пазят всички чертежи и спецификации за тях, а един доста запазен, и все още свирещ екземпляр, е изложен в постоянната експозиция на Лютиерското изкуство в музей Искра в гр.Казанлък... Поздрави! :-)
  2. makermusic

    Helppp

    CyberGene...
  3. makermusic

    Helppp

    Прочети няколко теми по-надолу за да разбереш какво точно е... Ето тук: UF8 Плюс това Иван Златния вече пита за него и който можа и пожела му обясни как са нещата... Не ти ли е казал и обяснил за какво става въпрос... Уж в една група свирите, пък...?!?
  4. makermusic

    Helppp

    И ти ще си купиш някои от нещата които ние ти предложим, а не клавир към който ти имаш конкретен стремеж и афинитет съобразен с бюджета ти, разбира се...??? Извини ме но имаш ли ясна представа какво търсиш и какви намерения имаш спрямо клавира като инструмент...??? Каква музика ще свириш с него, в банда ли или самостоятелно, ще ти трябват ли много синти бленди или ще наблягаш на акустичните такива, с какъв вид синтез искаш да е клавира, колко ноти полифония да притежава, да има ли възможност за задълбочено третиране и създаване на звуци и още хиляди неща...?!? Имам чувството че просто си видял как Джордан Рудес свири луди неща с 88 клавишен хамър екшън синт и айде и аз искам... Няма лошо, но... .....ти не си Рудес (дай боже някой ден да го достигнеш като класа и значимост, пожелавам ти го най-искрено) и имаш или респективно вашите имат само 1300 лева за клавир... Затова аз още веднъж предлагам да се поразровиш в нета и да добиеш представа какво горе долу искаш, какво можеш да си купиш за тези пари и кое отговаря на твоите индивидуални потребности... Ако можеш консултирай се с някой човек който се занимава дълго време с клавишни инструменти и е наясно с нещата... В Казанлък има такива хора... Все по-малко са но има... И така да си дойдем на думата за предложенията... Моите са следните: Yamaha EX5, EX7... Yamaha SY85, SY99... Yamaha S30 (както и Руснака ти предложи, за мен много добро попадение... ) Yamaha MM6... Yamaha KX88...(88 клавиша хамър екшън)!!! Korg Trinity, Trinity Pro... Korg Triton... Korg LE... Korg TR... Ensoniq KS 32...(76 клавиша, хамър екшън клавиатура)!!! Ensoniq ASR 10... Това е което се сещам на първо четене... Разбира се има и още много предложения... Повечето от клавирите които съм написал могат да се намерят втора ръка на цени между 1000 и 1500 лева... Давам ти като пример едно Korg Trinity което дори и в момента се продава в раздела Купувам - Продавам на форума за 1300 лева ако се не лъжа... Мисля че човека е от Пловдив и ако решиш можеш да пробваш да се свържеш с него... Не съм запознат, а и не крия че не съм привърженик на клавирите на Roland, и заради това и не съм и писал предложения на тази фирма... Ако има запознати да пишат за тях... Ами май това ще е засега... Ако имаш въпроси пиши... Ще се радвам ако мога да съм полезен... Желая ти късмет и успехи!!!
  5. makermusic

    Helppp

    Какъв клавир ти трябва...??? Дигитално пиано, синт с хамър екшън клавиатура, миди кийборд и контролер...??? Според мен за тези пари трудно ще си намериш нещо качествено с 88 клавиша, дори и втора ръка... Има доста оферти по чуждите онлайн оказиони като И-БЕЙ например... Поразрови се, поне за да получиш ясна представа за цените и какво горе-долу търсиш... Успех!!!
  6. makermusic

    Uf8

    Тези примери които съм ти посочил са само за нагледност... Не са миродавни... Има много и най-различни саунд модули на различните фирми... Едни по-скъпи други по-евтини... Но конкретно за посочените от мен примери... Yamaha Motif ES Rack - 1336 Евро според Динакорд България които са официален вносител... Clavia NordElectro II Rack - 2599 лева според Visiarts... Друг не знам да внася продукти на Клавиа в БГ... Но поразтърси се из нета и за други варианти, има също и втора ръка устройства които си заслужават... Ето и Бобалан ти предложи изгодна според мен оферта... Можеш да говориш и с Емо от музикалният магазин в Ст.Загора... Сигурен съм че няма да ти откаже съдействие... Все пак според мен за под 1000 лева ориентировъчна цена трудно ще намериш нещо което наистина да си заслужава и да върши работа за разнообразието от звуци които вие предполагам ще търсите... Това е моето мнение... Успех!!!
  7. makermusic

    Uf8

    Ако под "ефекти" имаш в предвид звуци, бленди или семпли или кой както там го нарича, не няма!!! Ако под "ефекти" разбираш ефект процесор с реверб, хорус, компресори и т.н. то отговора е пак не, няма... Това както вече споменах е мастер контролер... Има добра хамър клавиатура, хубави и много контролери за управление на редица функции в реално време и дотам... Пак казвам че трябва да е включен по МИДИ към някакъв саунд модул, друг синт, лаптоп и т.н. за да изкара звук... Давам ти пример: UF8+Yamaha Motif ES Rack = една много добра комбинация!!! Или пък UF8+Clavia NordElectro II Rack = една не по-лоша комбинация!!! Успех и късмет желая на теб и групата ви!!!
  8. makermusic

    Uf8

    Това не е клавир... Мастер миди контролер е... Има някои известни разлики... Иначе като клавиатура и функции е добър според мен... Но ако ще свири с него на клавириста ви ще му трябва и някакъв саунд модул... Т.е. ще се дават още пари, няма как... Успех!!!
  9. Хъм... Аз пък останах с впечатление че имаш намерение музиката да е твоят живот... И поради това искаш да инвестираш в сериозен инструмент... Ако ще се занимаваш любителската и по-нисък клас инструмент ще ти върши чудесна работа според мен... Но ти си прецени... Все пак да повторя отново че си на 14 години и до 5-6 години много неща в теб и спрямо теб ще се променят така че е трудно според мен още от сега да кажеш или решиш с какво точно искаш да се занимаваш... Има и много странични фактори като среда и обстановка в която живееш, приятели и т.н които неминуемо ще влияят и съответно изменят решенията ти през годините... Препоръчвам ти да разгледаш също като варианти за инструмент и Ямаха ПСР 3000 например или нещо друго на Корг освен ПА серията... И все пак ако си се спрял точно на тези два инструмента няма лошо... Взимай един от двата който ти хареса повече но неминуемо пробвай ако имаш възможност и посвири и на двата и то не само за няколко минути... В крайна сметка като съвет от мен имаш 1 на нула за Тайроса на Ямаха... Това е... Късмет!!!
  10. Що бе...??? Питай си, на никой не пречиш... Реших да поизчакам да видя как ще се развие темата защото струва ми се не си много ориентиран... Но няма проблем... На колко концерта си виждал да свирят с ПА 80 или някоя друга самосвирка...??? Концерти на кои изпълнители и в кой жанр...??? Щото аз освен на "концерти" на кръчмарско основание на други не съм виждал да се използват изброените от теб клавири... Е, сигурно има и изключения... Значи казваш искаш да се занимаваш с поп и тук там с чалга... Ами за какво всъщност ти е клавир пълен със всичките тези функции като сикуенсър, арпежатор, автоакомпанимент и т.н. Ще свириш ли някъде "на живо" с него или само у вас...??? И защо си се насочил точно към тези два модела...??? Защото мислиш че ще ти са полезни, защото си гледал някой на който много се кефиш да свири с тях, защото си ги видял на някой концерт по телевизията или защото те кефят звуците и възможностите им...??? Изясни за себе си тези неща и пиши ако решиш какво по-конкретно мислиш да правиш с клавира за да мога да ти дам по-пълна и адекватна информация и ако мога да ти бъда полезен... Сега така малко ни караш да гадаем... А относно това което ще те посъветвам да си вземеш... Пич, ти си само на 14 години, казваш че дълги години си свирил на пиано, ходил си на уроци предполагам... Защо са ти тези пластмасови самосвирки...??? Моят съвет е следният... Вземи си едно дигитално пиано!!! Има добри предложения на Ямаха П-90 например, На Корг СП-200 или 300, на Роланд и т.н. Или пък ако ти (респективно вашите) разполагат със средства си купи една Ямаха S90ES... Това е синт с прекрасна хамър клавиатура и великолепни звуци...!!! Учи се да свириш на пиано, учи клавирна техника, хармониа, теория на музиката и т.н. Ходи непременно на уроци при добър педагог!!! Това е нещо много важно на твоята възраст... Изгради у себе си навици за свирене, репетиране, разучаване на песни, вадене по слух и т.н. После като минат години винаги можеш да избереш какво ще правиш... Дали ще свириш по кръчмите на любимите ти самосвирки или ще си пианист или пък ще си в някоя рок или поп банда и така... Но ще имаш музикалните умения и познания за да го осъществиш!!! Винаги можеш да продадеш пианото ако решиш след време, защото то държи цена, и да си купиш самосвирка ако ти се налага... Но засега това е моят съвет... Купи си дигитално пиано или синт с хамър екшън(тежка като на пианото) клавиатура и свири сам с пианото си...!!! Никакви аранжори, автоакомпанименти, арпежатори и т.н. Свири и се упражнявай ежедневно... Вярвам че един ден ще проумееш смисълът на положеният от теб труд!!! Желая ти много късмет и успехи!!! Ако има нещо, питай... Аз ще се навъртам наоколо...
  11. О.К. Конкретно предложение... Yamaha PSR 9000 Pro... Семплер, Сикуенсър със записване и на аудио, як ефект процесор, 76 клавиша, опция за хард диск, хубави звуци и прекрасни стилове с ако не се лъжа 4 вариации... Цена на втора ръка около 2500 лева... Разгледай я в нета мисля че ще ти хареса но все пак много зависи и какво точно търсиш... Успех!!!
  12. Здравей отново... Мисля че изборът ти е добър... Само едно ще си позволя да добавя към оборудването което си подбрал и то е кросоувър като този например: SUPER-X PRO CX3400 Според мен ще ти е необходим при условие че ще ползваш две стъпала... Кросоувърът ще ти помогне за разделянето на честотните ленти и за това да не подаваш fullrange сигнал към уфърите и широколентовите колони едновременно... Иначе vhcs е прав като спомена че има и изгодни оферти за широколентови колони и на JBL... Моделът мисля че беше SF115, или JRX 115 на по-новите модели, и струва някъде около 600 лева... Въпрос на вкус и избор е какво ще предпочетеш... Аз например съм слушал новата серия EUROLIVE PROFESSIONAL B1520 PRO на Бехрингер и съответно имам и използвам SF 115 на JBL и не мога да кажа коя от двете ми харесва повече... Вярно че JBL си е JBL но пък и не бива да забравяме че това е възможно най-евтината серия на тази фирма и компромиси неминуемо са правени и има... Ето ти тук и адресът на сайта на музикална къща Фактор... http://www.audio-factor.com/ Може и там да погледнеш ако решиш... Сумата от 8000 лева която може да отделите е както доста солидна така и крайно недостатъчна ако човек се хвърли на високо... Мисля че изборът ти е добър и си се ориентирал правилно... Бехрингер не са кой знае какво, казвам го за пореден път, но мисля че съотношението им цена-качество е добро и на ниво... Лично мен никой от продутите им които ползвам не ме е предавал или поставял в невъзможни ситуации... Има неща от листата им които наистина са много успешни, има и такива които грубо казано не стават на работа... Просто човек слуша, гледа, пробва и преценя сам за себе си заслужава ли си или не цената и полученото за нея качество и надеждност... Като заключение мога да кажа че аз съм доволен от нещата които съм си закупил и ползвам на тази фирма... И още нещо... Истински добрият звук струва наистина много АМА МНОГО скъпо...!!! Това е от мен... Желая ти много късмет и успехи!!!
  13. Здравей! Ето тук е ценовата листа на Берингер: http://pro-technica.com/priceList/BER_2007_1.pdf Повечето продукти са показани и със снимки... Харесай си каквото решиш и съответно прецени как да се вместиш в зададеният ти бюджет... Берингер не са нищо от което да очакваш чудеса, но съпоставено с цените им вършат работата за която са създадени! Мисля, че когато бюджетът е ограничен а е необходимо да се закупят доста продукти, както е при теб цяла озвучителна система, Берингер са удачен избор... Желая ти успех!!!
  14. Здрасти Батка... И добре дошъл във форума... А ти преди да пишеш, видя ли откога темата е отишла в небитието...??? За това какво продаваш и в кой раздел изобщо се намираш няма да коментираме, нали...?!? Айде късмет, Батка...
  15. Хъм... Сложно триумене е това... Кърцвейл точно този модел само съм слушал но не съм ползвал така че нямам обособено мнение... Клавията е много добър инструмент но според мен малко ограничен откъм разнообразие на звуци... Иначе пианата и хамондите му са уникални... Няма други такива в сток произведен клавир... Имам малко предубеждения към хамър клавиатурата му но това е мое мнение и усещане което е субективно за всеки... Ямахата има много яка клавиатура, страхотни бленди и масивна РОМ памет с общо взето всичко което може да се досетиш че ще ти потрябва някога... Както каза и Мартист ако ти трябват само пиана и хамонди с наистина най-близкото до оригиналните им производни качество взимай Клавията... Ако ще ползваш разнообразни бленди и неща като сикуенсър и арпежатор тогава Ямахата е твоят избор според мен... Успех!!!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.