Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Браво, много добра идея! Иначе следните неща не ми харесват - като започва ритъмът, малко не си пасва с ехото на едната бленда и се получава едно такова разсинхронизирано, губи се усещането за ритъма, разклатено някак. Другото е по звука, но то е въпрос на вкус, може би е трябвало по-различни бленди да сложиш, някак си ми е леко МИДИ... но това пак казвам е въпрос на вкус. Какво си ползвал като синтезатори?

Отговорено

Съгласен съм със Сайбър-а, но въпреки това е много приятно!

Такова е и мнението на колегите, които седят наоколо...

:happy:

Отговорено

Много приятно наистина.. За разминаването съм съгласен, че го има в началото.. За звука - хмм, наистина малко постен звучи, но може да се оправи като се запазят всички настоящи звуци обаче микса малко да се бутне - повече дълбочина му трябва, повече ривърб.. И може да вкараш още некакъв mooving pad който да е много назад и да вкарва именно тая дълбочина.. Това е второто нещо, което слушам от теб и определно и двете ми харесват много - продължавай в тоя дух! А звука и той ще стане постепенно..

Отговорено (Редактирано)

Я да добавя още малко.. Слушам го вече от доста време и става все по-приятно.. Определено е много добро като идея макар и сравнително несложно.. Ето още две препоръки: според мен спокойно може да го удължиш двойно почти без да омръзне. И другото - некакъв суб-бас ако опиташ може да му даде малко пауър още.. Ама трябва да е фин щото иначе ще го натовари много - опитай с някакъв rhodes с хорус ама в ниските регистри - от голяма октава надолу..

Редактирано от ecmjazz
Отговорено

Хубаво, даже чудно хубаво. Както и да го погледнеш - релакс. Ако бях на училище, щях да избягам от час и да изкарам следобеда на пейка в парка с книжка испански разкази в ръка и много студен чай :happy: Май е време за отпуските...

Отговорено (Редактирано)

Радвам се че въпреки недостатъците ви харесва!

CyberGene: както може да се досетиш (ако си видял и предишните постове тук) съм използвал само един хардуерен синтезатор дето е на картинката ама е с друга цифра накрая :( .Всъщност цялата работа представлява една бленда.И за да съм още по конкретен това е нещо като Pattern (барабанките де) които сами си свирят а върху тях аз свиря с тази бленда.Не е минавало през миди.Направо го изсвирих на запис на компа и в началото не успях да улуча темпото въпреки лампичката дето ми мигаше за ориентир.Лошо направих щот можеше да го обработя малко да не се разминава но нямах време тогава а не исках идеята да изхвърчи.А пък за да се издам още повече че нищо не съм направил а само свирил :( ще кажа че това дето ти се струва дилей не е.То само си го свири в зависимост от акорда който съм натиснал (но само ако задържа клавишите)...какво да се прави техниката напредва.Хвала на великите дето едно време са композирали с години едно произведение и са писали като луди!!!

Редактирано от martist
Отговорено

ECMJAZZ :

Не съм добавял нищо повече именно за да не се натовари и този който го слуша да може да се отпусне и да отцепи на някъде.Исках да е леко и въздушно.Може да не съм се справил много добре.Имам разни идеи да добавя нещо но не съм сигурен дали няма да навреди.Относно удължаването си прави но както написах по-горе тогава нямах време.И сега нямам за да го завърша :( .Някой ден...

Отговорено
Относно удължаването си прави но както написах по-горе тогава нямах време. И сега нямам за да го завърша :blink: Някой ден...

Или направо действай по следващото :blink:

Отговорено

Хубава идея пак.

Не е необходимо нещо да е сложно, за да е добро. Две различни неща са. Красотата е в простотата, дето е казал Чайковски. :) Тъй си постигаш и желания ефект в случая. Само би ми допаднало повече, ако бе по-разнообразно композиционно.

Напомня ми на накои композиции на Китаро.