Bobobby Отговорено Ноември 8, 2011 Отговорено Ноември 8, 2011 А, защо е нужно да лакираш и фрет борда? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 9, 2011 Автор Отговорено Ноември 9, 2011 Да, и аз това се канех да попитам, преди да ме домързи да се логна . Цитирай
maxim09 Отговорено Януари 29, 2013 Отговорено Януари 29, 2013 Изчетох цялата тема с голям интерес, въпреки това възникнаха въпроси: Ако се използва автоемайл лак, с който по принцип се боядисват колите, трябва ли да се полага грунд. А също така и трябва ли накрая да се минава с лак, то и без друго автоемайл лака струва ми се ще създаде добро финишно покритие. А също, ако някой е използвал конкретни бои и лакове от конкретни фирми, моля да сподели. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 29, 2013 Автор Отговорено Януари 29, 2013 Повечето лакове вървят в комплект с подходящ грунд и втвърдител. Ако пръскаш лак върху дървото, ще стане мазало - първо ще си нацапаш дървото, което ще изпие много от лака и второ - ще трябва да наслоиш много ръце, докато спре да пие. Освен това, ще останат несъвършеноства по повърхността. Грундовете обикновенно са по-гъсти и дървото не ги пие толкова много. въпреки това, често се налагат две ръце от тях. След това, като се обработи грунда с шкурка, имаш вече една добра и гладка основа. 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 31, 2013 Отговорено Януари 31, 2013 На кво си направих Гибито само с натурални продукти,обработена е като приклад и шеллак накрая - 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 1, 2013 Автор Отговорено Февруари 1, 2013 Изглежда добре! Какво точно му прави? Цитирай
Коморин Отговорено Февруари 18, 2013 Отговорено Февруари 18, 2013 Аз сега изкопах една елетричка стара. Само на външен вид е мн дроп и с баща ми ще я пребоядисваме. Мерси за информацията, ще ми е от голяма полза, макар че не мога нещо да отвора снимките Цитирай
Hillbilly Отговорено Февруари 19, 2013 Отговорено Февруари 19, 2013 Изглежда добре! Какво точно му прави? Е какво,ленено масло,прополис лак малко,с шеллака наистина се работи трудно..,ти я знаеш китарата,толкова беше очукана,че колкото и зле да я направя все тая,има и по добри решения,но нито имам пари за лютиер,нито мога да намеря тунг ойл тук. Щото ми писна да ги гледам и двете тояги във винено червено та се занимавам с глупости а и реално усещането на грифа е друго,"дървесно" едно. Цитирай
Onch Отговорено Юни 4, 2013 Отговорено Юни 4, 2013 Здравейте, Навремето ми подариха една електрическа Орфейка и ми дожаля, че събира прах. Заех се да я ремонтирам, но съм много зелен в тази област. Свалих боята с шлайф машинка и шкурка 120. Забелязва се, че дървеният материал се е понацепил и съм решил да го китосам с много тънък пласт колкото да скрия порите. Ще ви помоля да ми препоръчате марки грунд, лак бял гланц и черен такъв. Публикувам снимки на китарата, както и идея за бъдеща визия. Приемам всякакви предложения. Благодаря предварително! Цитирай
StoyanStoyanov Отговорено Юни 25, 2016 Отговорено Юни 25, 2016 Колко пари излиза махане на старата боя и слагане на новата? Цитирай
Холостой Отговорено Октомври 3, 2016 Отговорено Октомври 3, 2016 ^Това е доста скъпа услуга, понеже свалянето на боята е много трудоемко и досадно, на мен ми излезе към 400 кинта, но това беше преди години, сега не знам как вървят цените. Има смисъл да пребоядисваш, само ако цената на услугата не превишава 10% от цената на китарата, тоест оправдано е само за много скъпи китари. Цитирай
the pick Отговорено Ноември 11, 2017 Отговорено Ноември 11, 2017 (Редактирано) Не ми се отваря нова тема...Искам да попитам дали тук има човек,който да боядиса професионално един хедсток от електрическа китара?Става въпрос за гърба на хедстока,не е някаква епохална работа,става въпрос за черен цвят ама искам да се отработи професионално.Ако тук няма човек който би се "нагърбил" с такава сложна задача,ще бъда благодарен за всяка полезна информация свързана с кадърен бояджия. П.П.В момента боята е свалена. Редактирано Ноември 11, 2017 от the pick Цитирай
Ламби Отговорено Ноември 12, 2017 Отговорено Ноември 12, 2017 На пръв поглед задачата изглежда елементарна,но хич не е така.Черния цвят има около 100 отенъка,после за да стане преливката лака трябва да е същия.Повърхността трябва да е идеално гладка.Дървото ще пие и боя и лак.Кофтито в случая е,че желания резултат не се получава от първия път,полираш и то друг цвят и айде наново.Кадърен бояджия изобщо няма да се хване да върши такава работа,защото знае кое как се прави,за колко време и колко пъти. Цитирай
the pick Отговорено Ноември 13, 2017 Отговорено Ноември 13, 2017 ^ А какви работи обикновено вършат кадърните бояджии?! Цитирай
Ламби Отговорено Ноември 13, 2017 Отговорено Ноември 13, 2017 Във всеки случай никой от тях,ако изобщо има такива в България не прави кръпки с преливки 10 на 8 см върху дърво.Предпочитат цял детайп с цел избягване на цветови разлики,знаят номера на боята и пак винаги има такива.Всички несъвършенства лъсват,когато се полира до огледален блясък.Непостижим в повечето случаи.Характерни са Портокалова кора,дупки в лака от влага и масло,прах,докато съхне лака.Така де може да се пробваш при някой автобояджия,но вероятно ще ти се изсмее. Цитирай
Recommended Posts