Jump to content
Българският форум за музиканти

Led Zeppelin - Stairway to heaven (Кавър на всички китари)


womd94

Recommended Posts

Хай, младежо! Браво за изпълнението! Помня, че ти бях мярнал някакво видео преди някакво време, и това в момента е доста по-добре, личи си, че си зарибен, и че се развиваш.

 

Специално за това клипче - ритмически куцаш на моменти, има леко фалшиви извивки на солото, а частта със слайда, няма к'во да се лъжем, си е трагична. Това ми направи впечатление на мен като от негативна страна, и го казвам с най-добри чувства. Ще стане работата, виждам, че си хванал връзката между упоритостта и развиването в по-добра посока. Евалата! :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря! да, със слайда наистина стана много кофти.. не можах просто да го разгадая как да стане както на песента.. просто не се получи.. а за солото си знам че имам още бая боб да ям докато стигна Джими.. И пак благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Със слайд по принцип се свири малко трудно, както всяка нова техника, разбира се. Примерно аз също не мога, става фалшиво като смъртта, и колкото и да ми е мерак, все не ми остава време да се упражнявам за това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С изключение на горните забележки, доста радва кавърчето :coolp:

 

ПП. Абе със слайд много малко съм си играл преди доста време, ама ми стана интересно като повдигнахте въпроса. Не трябва ли просто да внимаваш, слайде да стои винаги над конкретно прагче, че да излиза верния тон. Или поради особености на интонацията, не е задължително като е над дадено прагче, да излиза точно него тон с точност?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип да, трябва да е точно над самото прагче. Идеята е точката, където е докосната струната със слайда, да е същата точка, на която се опира в прагчето, когато си натиснал с пръст даден тон. То си се чува прекалено ясно, когато тонът е фалшив, и според мен е по-лесно да разчиташ на слуха си, вместо да гледаш зорко къде точно е слайда всеки път. Подобна е и ситуацията с бендовете - предполагам можеш да запомниш визуално докъде трябва да опънеш струната, за да получиш даден интервал, но няма никакъв смисъл, и трябва да го чуваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много редовно тона не е точно на прага - нямам идея защо, но често когато искам да изсвиря терца със слайд, и се налага да се получи наклон. Със слайда можеш да разчиташ само на слуха си, това според мен обяснява и защо слайд-китаристите са толкова високо ценени

 

Иначе кавъра е доста силен, но слайда прави лошо впечатление наистина. Аз даже не знаех, че там е слайд, честно, все си мислех че Плант вие. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ултрамега,ясно е че цепелините са студийна банда основно,интересното при Пейдж и при всички добри музиканти е,че идеята им е в главата като структура , импровизират отгоре и не си повтарят 1:1 свиренето..

Тоест,не е зазубрено (имаше такъв лаф навремето)

 

Това с табелките е ясно - не ми пускай Маршъла в магазина да ревне както му е гласеца (не ми се слагат тапи за уши) и не свирете клишета..

първата част е по важна,ако му изпилим на главата маса жици,как си знаеме, на продавача съвсем ще му клюмне кефа,че е взел надница да седи и лъже децата кво да си купят без да го чуят :greenangel:

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цепелин са студийна банда?? :huh:

 

Аз когато им изслушах цялата дискография не ме хвана и 10% от магията докато не изслушах The Song Remains the Same концерта... Там Stairway-а например е десет пъти по-добър от оригинала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам предвид, че и там е презаписвано, мазано, ремастирано и изплюто да се слуша от простосмъртните и няма много общо с тва, което наистина е било там на място... Ако ти е интересно- http://www.led-zeppelin.org/reference/index.php?m=int36 Всеки с вкуса си, мен този филм не ми харесва спрямо албумите им, почти никога не слушам песните оттам.

Иначе кавъра е хубав, евала за желанието, аз не бих се занимавал да записвам по 3-4 китари, видеота, али-бали :greenball: Забележките са ги отбелязали вече, остава да се бачка :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.