Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Така и така не спим, сглобих и един Fuzz (Ace :) ) кит (и още два, ако трябва да сме точни, но за тях друг път)...

За по-технически настроените трябваше да бъде с германиеви транзистори, те пък не работеха (въпреки tested слогана, с който се продаваха...), аз пък ми се намираха едни BC549 ...

Ta eто семпълчето. Има малко ривърб в луупа на усилвателя. Останалото е Телекастър (нек адаптер), Фуса и Volume врътката на китарата. Доста добре се държи, според мен. Настройките на педалчето са всичко почти на макс, но с в Volume-а на китарата се изчиства страхотно - това е което ми харесва най-много.

http://soundcloud.com/synchu/fuzz-face-diy-demo-si549

Отговорено

Не съм очарован от липсата на достатъчно fuzz.

Може би теб, така те кефи.

Опитах се да си го представя с бас и барабани, мисля, че ще звучи като лек драйв.

Отговорено

Мерси.

Данчо, прав си ;)

За момента се увличам по по-чисти звуци и затова ми харесва в първия семпъл, пред едно Плекси ще бъде съвсем различно ( трябва да го запиша пред нещо "по-мръсно"...).

Отговорено

Поздрави за хубавия семпъл - на мен ми беше доста полезен. Наскоро и аз си правих фъз фейс с ВС-та и съм много доволен от звука му с гиби и страт, но така и не съм го пробвал с хубаво теле. Чува се как китарният волюм изчиства хубаво заради специфичния входен импеданс на фъзовете, заради който се препоръчва да се слагат на първо място (дори пред Уа педалите) в чейна. Според мен си е достатъчно "фъзи" в туина, особено за телекастър, но бих се радвал да чуя семпъл с бридж адаптера, както и в някоя мръсотийка:)

• 3 weeks later...
Отговорено

Чудех се да поствам ли нова тема, ама нали е пак фъз. Сглобих още един фъз фейс, този път наистина с (руски) германиеви транзистори :

8209665081_efe7001ac1_n.jpg

JBFuzz by synchu, on Flickr

... ала Джо Бонамаса Fuzz Face-a. Това, което ми харесва пак е че е няма толкова бъз/фуз, има повече ниски, среди, отколкото високи :)

Eто и един семпъл:

https://soundcloud.com/synchu/jbfuzz-v2

"Чистата" китара е с лек драйв, солото е фъз фейса със същия лек драйв след него.

На мен специално много ми харесва.