synchu Публикувано Ноември 3, 2012 Публикувано Ноември 3, 2012 Така и така не спим, сглобих и един Fuzz (Ace ) кит (и още два, ако трябва да сме точни, но за тях друг път)... За по-технически настроените трябваше да бъде с германиеви транзистори, те пък не работеха (въпреки tested слогана, с който се продаваха...), аз пък ми се намираха едни BC549 ... Ta eто семпълчето. Има малко ривърб в луупа на усилвателя. Останалото е Телекастър (нек адаптер), Фуса и Volume врътката на китарата. Доста добре се държи, според мен. Настройките на педалчето са всичко почти на макс, но с в Volume-а на китарата се изчиства страхотно - това е което ми харесва най-много. http://soundcloud.com/synchu/fuzz-face-diy-demo-si549 1 Цитирай
TONY Отговорено Ноември 3, 2012 Отговорено Ноември 3, 2012 Не съм очарован от липсата на достатъчно fuzz. Може би теб, така те кефи. Опитах се да си го представя с бас и барабани, мисля, че ще звучи като лек драйв. Цитирай
synchu Отговорено Ноември 3, 2012 Автор Отговорено Ноември 3, 2012 Mи така ме кефи. Иначе фуз има. Но пак е по мек и все пак е в чист усилвател (чист кат Туин чист).... http://soundcloud.com/synchu/fuzz-ace-more-fuzz Цитирай
разбойник Отговорено Ноември 6, 2012 Отговорено Ноември 6, 2012 Харесва ми как звучи в ниския регистър, супер е. Цитирай
Jordan_J Отговорено Ноември 6, 2012 Отговорено Ноември 6, 2012 Добре е фъзз-а! Ако се сложи пред напърчена апаратура, ще си свърши идеално работата. Цитирай
synchu Отговорено Ноември 6, 2012 Автор Отговорено Ноември 6, 2012 Мерси. Данчо, прав си За момента се увличам по по-чисти звуци и затова ми харесва в първия семпъл, пред едно Плекси ще бъде съвсем различно ( трябва да го запиша пред нещо "по-мръсно"...). Цитирай
DYLGIQ Отговорено Ноември 6, 2012 Отговорено Ноември 6, 2012 Поздрави за хубавия семпъл - на мен ми беше доста полезен. Наскоро и аз си правих фъз фейс с ВС-та и съм много доволен от звука му с гиби и страт, но така и не съм го пробвал с хубаво теле. Чува се как китарният волюм изчиства хубаво заради специфичния входен импеданс на фъзовете, заради който се препоръчва да се слагат на първо място (дори пред Уа педалите) в чейна. Според мен си е достатъчно "фъзи" в туина, особено за телекастър, но бих се радвал да чуя семпъл с бридж адаптера, както и в някоя мръсотийка Цитирай
synchu Отговорено Ноември 23, 2012 Автор Отговорено Ноември 23, 2012 Чудех се да поствам ли нова тема, ама нали е пак фъз. Сглобих още един фъз фейс, този път наистина с (руски) германиеви транзистори : JBFuzz by synchu, on Flickr ... ала Джо Бонамаса Fuzz Face-a. Това, което ми харесва пак е че е няма толкова бъз/фуз, има повече ниски, среди, отколкото високи Eто и един семпъл: https://soundcloud.com/synchu/jbfuzz-v2 "Чистата" китара е с лек драйв, солото е фъз фейса със същия лек драйв след него. На мен специално много ми харесва. 1 Цитирай
Recommended Posts