viktor.velikov Публикувано Октомври 29, 2012 Публикувано Октомври 29, 2012 Привет! В търсене на по-голяма стабилност на китарата ми (squier classic vibe 50`s stratocaster) попаднах на тази клип: Някой пробвал ли го е, действа ли в действителност? понеже нямам специална смазка, ще пробвам със силиконов спрей, който ползват за смазване на машинни части. Има ли някаква опасност да прецакам нещо? Или направо да си вземам роллер и графитен нът и да си решавам проблема? Цитирай
Yves Отговорено Октомври 29, 2012 Отговорено Октомври 29, 2012 Що за израз, по дяволите, е "лубрикиране"? Сигурно е нещо свързано с "версатилността", нещо също много търсено напоследък Има някакъв бум на малоумното използване на чуждици в тоя форум, не знам от незнание ли е или просто звучи по premier-guitar-ско, съответно по-фешън... Цитирай
iliev.p Отговорено Октомври 29, 2012 Отговорено Октомври 29, 2012 От клипа си личи, че става въпрос за доста употребявана китара, и това е лека реставрация от доста опитен майстор! Кога успя толкова да (износиш) твоята китара от свирене,та да има нужда от такъв (ремонт)? По добре репетирай отколкото да търсиш причина в инструмента за лошото ти свирене ! Не се заяждам, изразявам мнение от опит ! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 29, 2012 Отговорено Октомври 29, 2012 Не, бе, разстройва си китарата, не е от свирнята. Гледах я аз и като цяло е ОК инструмента, обаче аз конкретно никога не съм имал китара без заключване и не съм хич запознат с магариите и триковете около нът-а... Затова пита фена, че се чуди какво да я прави. Цитирай
viktor.velikov Отговорено Октомври 29, 2012 Автор Отговорено Октомври 29, 2012 Китарата на клипа не е захабена, а и е направено изкуствено състаряване (relic) от лютиера, а моята е чисто нова. Няма и един месец от както я взех от магазина за 650 камъка. Много ми харесва като звук и като усещане, наистина много (лично мнение). Уви има известно разстройване, когато използвам tremolo/whammy bar-а. Фендър тип е, не е плаващо и търся някакви варианти/модификации за да намаля разстройването. Другата ми китара с плаващ флойд и не разстройва но тя е с двойно заключване на струните. Цитирай
n1k0 Отговорено Октомври 29, 2012 Отговорено Октомври 29, 2012 (Редактирано) Е па нема кво да се прецака, според мен - ти все пак няма да слагаш няква разяждаща метала гняс, а всичко дуго може да е почисти Иначе човекът си е обяснил всичко, което ти трябва да знаеш - смазка на посочените места на bridge, nut и string tree (бг анибади?). Даже е предложил и алтернативна смазка - настърган графит от молив, смесен с малко вазелин. Дали ще се постигне желаният ефект? Пробвай, що па да не стане... Редактирано Октомври 29, 2012 от n1k0 Цитирай
viktor.velikov Отговорено Октомври 29, 2012 Автор Отговорено Октомври 29, 2012 това с молива го пробвах още вчера но нямаше ефект. Иначе благодаря, това ме интересуваше, дали бих могъл да скапя нещо... Цитирай
Лими Отговорено Октомври 29, 2012 Отговорено Октомври 29, 2012 (Редактирано) Аз ползвам тефлонова смазка-спрей - PRESTO - PTFE Spray Но не съм я пробвал на китара с тремоло. Редактирано Октомври 29, 2012 от Лими Цитирай
Fats Отговорено Октомври 29, 2012 Отговорено Октомври 29, 2012 Нещо май не разбрах, как смазката ще спре разстройването? Разтройването може да е от неправилно регулирано трамоло и най-вече от много намотки на ствола на ключа, съответно ключовете. Когато витките са повече от 2-3 се получава ефектът на пружината и китарата се разстройва непрекъснато. Ако прекараш края на струната два пъти през отвора и се ограничиш с витка отдолу и една отгоре струнатасе фиксира и повече не мърда. Каква смазка, какъв нът? 2 Цитирай
Slide Отговорено Октомври 29, 2012 Отговорено Октомври 29, 2012 Всъщност, освен от неправилно поставяне на струните, просто си се разстройва от ъглите и многото триене при бриджа, нъта и водачите. Аз на моя Squier слагах малко графитен прах (молив и шкурка поради липса на графитна паста.) Малко офтопик, да не отварям нова тема - в МЦИ продават ли пластини за заключващи нътове? Или от Мюзик уърлд да взема такива на Шалер за по 3лв., ако са същия размер? Цитирай
DILETANT Отговорено Октомври 29, 2012 Отговорено Октомври 29, 2012 А не е ли по-добре вместо смазване, да се сложи един roller nut и готово ? Цитирай
Fats Отговорено Октомври 29, 2012 Отговорено Октомври 29, 2012 Ролерът е за предпочитане. Като закрючиш нъта, изолираш трептенето на главата, тя вече не "свири" и губиш от състейна на инструмента. Цитирай
viktor.velikov Отговорено Октомври 29, 2012 Автор Отговорено Октомври 29, 2012 Сега пробвах със спрея и няма особен ефект. Ще пробвам пак тези дни като сменя струните, ако пак няма ефект ще взема roller nut или graphite nut. Благодаря на всички които се включиха със съвети ! ! ! Цитирай
Svanio Отговорено Октомври 29, 2012 Отговорено Октомври 29, 2012 Ако взимаш roller nut, вземи оригинален фендерски най-добре Цитирай
viktor.velikov Отговорено Октомври 29, 2012 Автор Отговорено Октомври 29, 2012 Такъв мисля да взема, надявам се да има разлика от със и без ролер нът Цитирай
Recommended Posts