Jim-ph Публикувано Октомври 26, 2012 Публикувано Октомври 26, 2012 Като имам възможност да пазарувам в Русия, мога да взимам китарни ефекти от руска борса на втора ръка. Има страхотни предложения, също и от къстом изработка на ефекти. Моят интерес тука не е финансов, ще ги купувате почти на тази цена, на коята се предлагат от хазяин (долу-горе плюс-минус конверсия на валута, поща и т. н. разноски) На мен ми интересно да пробвам различни ефекти, и това би е бил много удобен вариант. Имам в предвит такава борса: http://vk.com/gasclub (за да влезете трябва да се регистрирате и да подадете заявка за групата) 1 Цитирай
Jim-ph Отговорено Октомври 26, 2012 Автор Отговорено Октомври 26, 2012 Например, там е имало MXR carbon copy за 180лв, или Electro-Harmonix HOG (пълен вариант) на 400$. Аз купих стара версия на Budda Wah за 200лв Цитирай
DILETANT Отговорено Октомври 26, 2012 Отговорено Октомври 26, 2012 А с транспорта и обмитяването, не ти ли излиза по-скъпо отколкото от европейски Ebay ? Цитирай
Jim-ph Отговорено Октомври 26, 2012 Автор Отговорено Октомври 26, 2012 от частно лице към частно лице няма никакво обмитяването. Цитирай
DILETANT Отговорено Октомври 26, 2012 Отговорено Октомври 26, 2012 Ако успее да мине този номер пред митничарите. 1 Цитирай
viksps Отговорено Октомври 27, 2012 Отговорено Октомври 27, 2012 ^ Малко офф на темата, ама май вчера видях такъв (това е дисторшън, нали) в Банкя - знаеш го магазина сигурно - май беше 25 лева - изглеждаше не много добре, но може би работи все пак Цитирай
a_panov Отговорено Октомври 27, 2012 Отговорено Октомври 27, 2012 (Редактирано) ^ Ако говориш за ММG прегледах им сайта, няма такъв педал! Може да не са го качили в сайта а да го имат на витрина... Редактирано Октомври 27, 2012 от musicman Цитирай
Jim-ph Отговорено Октомври 29, 2012 Автор Отговорено Октомври 29, 2012 Имало и няколко ЛЕЛЬ ефекти. Дилей сигурно го имало... Цитирай
viksps Отговорено Октомври 29, 2012 Отговорено Октомври 29, 2012 Не е качен, но има - видях го, сигурен съм. Не съм го пускал, не знам как и дали работи, но го има със сигурност - беше в един плик заедно с разни стари български ефекти от соца - компресор, фазер и не знам още какво. Цитирай
Jordan_J Отговорено Октомври 29, 2012 Отговорено Октомври 29, 2012 (Редактирано) от частно лице към частно лице няма никакво обмитяването. Как ти хрумна това ... Реалността е доста по-различна! Редактирано Октомври 29, 2012 от visiondann Цитирай
Jim-ph Отговорено Октомври 29, 2012 Автор Отговорено Октомври 29, 2012 Реалноста е че аз пазарувам от САЩ и Русия и НИКОГА не отивам на митница... От частно лице към частно лице с обявена стойност до 40евро. Цитирай
Jordan_J Отговорено Октомври 29, 2012 Отговорено Октомври 29, 2012 (Редактирано) Въпреки всичко, това което казваш не е правило, а по-скоро е "ако мине номера". Ти си си за обмитяване отвсякъде, просто пратките ти минават между капките, а и на митничарите не им се занимава с дреболии. Ако митничарите искаха да ти задържат стоката - нищо не може да им попречи. Както казах - най-често не им се занимава. Можеха да ти задържат стоката, да извикат сертифициран оценител и да докажат, че стоката ти е за обмитяване и е реално по-скъпа от обявената стойност. Поне 3 дни в седмицата имам работа с митници и митнически агенции (за стоки в двете посоки - към и от България) и материята ми е много добре позната. Няма транспортно/митнически термин, който да се квалифицира с "от частно лице, към частно лице". Кажи на продавачите си да обявяват на реална цена, и ще видиш че формулата "от частно лице, към частно лице" не важи, понеже просто няма такава. Основен фактор е цената на стоката и дестинацията, от която идва, а не вида на контрагентите. Забелязал съм също, че много хора често бъркат митото с ДДС, а това са две различни неща. Поздрави! П.С. @DILETANT ти е казал същото по-горе ... Редактирано Октомври 29, 2012 от visiondann 4 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 29, 2012 Отговорено Октомври 29, 2012 Три пъти "thumbs up" за казаното от visiondann! Цитирай
tatkoogi Отговорено Октомври 30, 2012 Отговорено Октомври 30, 2012 Без да оспорвам и дума от казаното по-горе /полезна информация от компетентен човек/, си мисля, че ако има начин да се мине "тънко", то няма нищо лошо да се използва. Разбира се ако нещата не се получат и се наложи обмитяване - това е закона! Надявам се, това да не се използва като удобен повод за завишаване на цената ! Иначе не виждам нищо лошо в предложенито на Jim-ph. Цитирай
Recommended Posts