Jump to content
Българският форум за музиканти

Apple MacBook A1181


sardaesox

Recommended Posts

Благодаря за коментарите! Конекта не ми се сменя, понеже си ми е много стабилен и безпроблемен, единственото, което леко ме дразни е кабела за захранването,който намалява мобилността ми. Иначе конфигурация с firewire ,поне core i3 за по-малко(Win) от 1300 лв не съм срещал, което също е дразнещо, не мислите ли? И после Apple били монополисти, просто всички, които могат да си го позволят са монополисти,това е простата истина. Въпроса ми беше по-скоро за конкретната машинка, иначе вечната война между мак и пс ми е ясна, постоянно се водят битки между феновете им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с firewire е така, просто защото стандарта лека полека умира вече. Ама то и производителите на аудио интерфейси си се пренасочват лека полека към чисти usb решения и вече си има прилично количество доста стабилни такива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mariomaster Не познавам човек , който да е с Мак и да е минал на РС , но обратното...много! Аз за нищо на света не бих се върнал към РС .

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Средното IQ на хората по света е на границата на малоумието(като диагноза, не като израз). Това означава ли, че щом 50 овци чакат от 4 сутринта пред "айкорнера", всичко е супер куул? Аз пък не познавам собственик на Мак, който да е технически грамотен по отношение компютри. А, не - познавам един програмист, който всъщност е тестер защото... не е добър програмист :secret:

 

П.П. По стечение на обстоятелствата имам служебен мак, айпад, айфон, айсиктир и всичко останало - седят в ъгъла на бюрото и когато нямам директна работа по проект с тях, дори не си правя труда да ги пускам, изключая айпада, с който чета вестник и форума докато ходя да се изсер... съм извън стаята :)

 

Всъщност по темата - моят съвет е бягай далеч от Firewire - един пълен БОКЛУК поради, както правилно предположи, залеза си - ако ти се занимава с нестабилни драйвери, чудене - ама да си го купя ли, ама моя интерфейс ще работи ли добре с него, ама тва, ама онова - действай. Даже скоро когато ми писне напълно от главоболията с моя, който всъщност откъм саунд е перфектен, ще го пусна в базара и ще изтръгна(с отвертка и чук) FW порта на лаптопа за да го забравя :)

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре казано :thumbs_up:

 

 

П.П. За пореден път - MaIRomaster ми е никът. И забелязвам, че все хора с макове ми го бъркат :D Това за майтапа де.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"7-ма струна" Тва с грамотността разцепи направо...!!!Трябва ли??? един потребител да е компютърно грамотен? И какво веъщност имаш предвид???

 

На неколко чаши рИкия и пелин съм...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В общи линии при епълски продукти плащаш единствено заради името епъл и по-готиния изрисуван дизайн, ама да даваш двойно повече пари само заради такива неща след като за много по-малко пари можеш да вземеш писи със същите спецификации и без десетките тъпи ограничения които вкарват епъл определено ми се струва глупост, ама в крайна сметка всеки има правото да набутва своите пари щом са му в излишък. B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не става дума само за спецификации...Вий софтуеЪра за нищо ли го немате??? Що разводняваме темата? Я авторът да каже какво е направил с ъпгрейда...

 

Мп за едно си прав. Бая е скъпа нахапаната ябълка.

 

Но аз хвърлих едни излишни пари и си сглобих компютър, обаче вместо да му хакна боза8 му турнах OSX 10.8, който чинно си платих за 20 усд... Не е само до спецификациите...мне...

Редактирано от martist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Кой по-точно софтуер визираш? Кажи го тоя софтуер да го нищим - липсващия файов (използваем) мениджър ли ще разискваме, липсата на контролен панел, който ти дава да бърникаш в собствения си компютър ли? Или може би липсата на (работещ) офис пакет, да не говорим за развойна дейност (програмиране) на Мак. Или пък може би искаш да ни кажеш, че ни Сонар, ни Кюбейс са перфектни DAW софтуери, само про туулса ставал :) Темата може да продължи - то е ясно че каквото и да се каже, за феновете мак ще си е най най най, па дори и да изглежда комично отстрани.

 

П.П. Не си прави труда да пишеш колко била интуитивна OSX и колко лесно се свиквало с нея - напомня ми на RedHat... 2003 едишън. Точно толкова удобна и интуитивна. Или може би това, че реално не ти дава да правиш нищо се брои за интуитивност :)

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Засега ще си карам на конекта с настолния, който е core i5, с firewire на на ТИ, а за лаптопа мисля да пробвам някои usb решения и сигурно ще се фърля на конфигурация на win с core i5-i7(usb sound card)- че много скъпо и разногледо ми идва с mac.Ако резултата ме удовлетворява, ще търся аудио карта на usb, от новите решения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ам че той настолният ти си е направо самолет... Ще ти трябва подобен лаптоп, да.

 

Има ли значение щом няма смисъл, колега "7-ма струна"??? За мен и про туулс не става, ама айде. Ся ще ли ма оплюеш? Този изключително велик софтвар го не ползвам и не ми аресва, хъх! Лек ден да е и за пореден път се убеждавам в хейтването към "сектата"

 

За едни възможността да бърникаш по компота е супер, за други не е. Аз искам само да цъкам "space"-a и за една секунда (1sec.) Всичкото прозорец и проекти да ми е пред очите. Творя и като ми писне приспивам компота и после пак същото. В about пише, че системата е бутната преди 2 месеца. Никви проблеми с паметта, никви "лагвания" и излишни мисления. Не знам как е при боза7 как е, но при мен sleep гаси компота и не остава нищо работещо... (извинявам се за некомпетентността и компютърната непбразованост), а докато бях на боза половината вентилатор си въртеше при слийп! Е такива неща ме кефят мен, колега 7-ма струна, раиш?

 

Може би на боза7 вече е по същия начин, но вече съм свикнал с добрите резултати и ми е излишно да се връщам към Сонар (макар и да ме кефи на картинки Х2). Та, ако поради интелигентността си като уин потребител, си успял да разбереш, че за мен е по-важен резултатът, който постигам благодарение на софтварето, ще съм изключително щастлив!

 

И още нещо...като споменах "проекти" имам предвид няколко едновременно отворени проекта в Лоджик... Пиано, Метъл, Поп, др. И всичко това наблъскано с плъгини и "ВСТ" инструменти. При сонар едно време си споделяха пространството, ако имах няколко проекта и ставаше ЗАЕБИ. ТУк всеки си има собствено пространство и някак си системата превключва и използва всички ресурси за моментно работещия проект, а другите си седят отворени отзад. Може сега вече при сонар Х@ и боза 7 да е така...не знам!

Редактирано от martist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.