Jump to content
Българският форум за музиканти

Алтернатива на Line6 UX1


dr3amer

Recommended Posts

Здрасти форум,

в момента имам http://line6.com/podstudioux1/

Искам да ви питам дали има по-добри варианти от него... Мисля евентуално да го продам и да доплатя още 50-70 лв. в случай че според вас си заслужава.

Не ми харесва, защото ми се струва прекалено шумен, драйверите ми правят проблеми след всяка инсталация на уиндоус и тн... Проблемът, разбира се, е и в малко лошото ми свирене, но според вас може ли да се получи по-качествен звук с друг интерфейс.

ПОД-фермата не ме кефи, не ми трябва и не мисля да я ползвам.

 

ПС: Забравих, трябва да е USB

Редактирано от dr3amer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж си кабелите и инструментите. Не може да имаш шум от този интерфейс. Освен ако нещо не е повреден. А ако проблемът ти е в кабелите или инструмента и 5000 лв. да додадеш - пак ще ти шуми.

Като начало опитай да запишеш без никакви симулации - ферми, ригове, амплитюбове и т.н. Ако имаш шум значи е нещо от кабела или китарата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм описал правилно проблема - моя вина. При чист входящ сигнал, сиреч никакви ефекти, драйвове и тн всичко е точно, няма шум. Обаче ако сложа една обикновена TubeScreamer симулация + cabsim и без изобщо да пипам китарата шумът е на около -26дб (DAW: Reaper). Освен това по някаква причина нивото на входящия сигнал не може да се регулира през Recording Options на ОС-а. И на 1, и на 100 звучи еднакво и доста лесно стига до клипинг. На самия интерфейс пък няма врътка за нивото на линейния вход, а само за микрофона.

 

Едит: друг кабел нямам, този не помня точно какъв е, но в случай че отида да купувам друг - какъв бихте ми препоръчали. За електрониката на китарата ме убедиха, че е наред. Носил съм я на проверка при познат и уж квалифициран човек.

Редактирано от dr3amer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

 

Притежавам UX1 и от него самия няма НИКАКЪВ допълнителен шум.

Шумът при мене се получава от външни източници - конкретно в моя случай от калпавото зарядно на лаптоп-а ми.

И при мене шумът се чува много по отявлено и досадно при хай-гейн симулациите.

(за това с него само си зареждам батерията и си свиря с лаптоп на батерия :) и шумът става пренебрежим.

Пробвай устройството в друг компютър с друга китара кабели и пр. за да си сигурен за от какво точно идва шума.

Има естествено вероятност да си попаднал на калпава бройка, но Line6 като цяло си правят нещата качествено и симулациите им са на добро ниво (като за да си свириш в къщи).

Ако шумът идва от твоят/а китара/компютър/кабел/ел-мрежа и т.н. ще си го имаш с който и да е интерфейс!

 

 

Поздрави.

 

П.П. Пробвай нойз гейт-а на фермата - може и да свърши някаква работа.

П.П.П. Пробвай да си увеличиш латенцията чрез ползване на по-голям буфер или повече буфери. Пробвай 24 или 32 битов сигнал - има инструкции, които вървят с интерфейса за това как да се направи това. Ако компютърът ти е слабичък това може да е причина за клипването. Също така си тегли последните драйвери.

Редактирано от Van Dim
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

OK, благодаря и на двамата, ще пробвам да ръчкам из настройките и на заплата ще взема някакъв хубав кабел, да видим тогава как ще е положението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако нямаш шум с този кабел - значи си си ОК. Ако имаш шум може да не е от кабела а от електрониката. За това вземи на заем един кабел от приятел, който е сигурен, че не шуми и пробвай.

А аз си мисля все пак че проблемът ти е софтуерен и се дължи на това, че не умееш да работиш със софтуера, който ползваш. Абсолютно нормално е да имаш шум когато си пуснал драйв или си усилил гейна на усилвателя. Пробвай да сложиш нойз гейт ефект на края на веригата и виж дали ще ти изчезне шума. Във Фермата има такъв. От там можеш да регулираш и нивото на входния сигнал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай плъгините LePou (на франсето), аз с тях ръчкам като ми трябва нещо тихо. Повече от хепи съм (като за софтуер, де). Повече ме радват от всичките Амплитюб/ГитарРиг/ТН1/етц.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вместо да се чудиш дали е от кабела или китарата и да търсиш други за проба просто си пусни някой много хай гейн пресет без да си включил нищо в интерфейса ... ако нямаш шум значи не е от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай плъгините LePou (на франсето), аз с тях ръчкам като ми трябва нещо тихо. Повече от хепи съм (като за софтуер, де). Повече ме радват от всичките Амплитюб/ГитарРиг/ТН1/етц.

 

Чейновете ми в 90% от случаите са TSE808 (на Onqel) > LeGion/LeXtac > LeCab с Catharsis импулси, наистина са му много готини нещата! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.