Jump to content
Българският форум за музиканти

Mesa Boogie V Twin


chopinrock

Recommended Posts

Здравейте, съфорумци!

Имам въпрос относно въпросния преамп на Меса. Имам го отскоро, а както знаете това си е стара машина! Блус канала и съответно лийд, звучат глухо! Отварям среди и високи, но няма голяма промяна в звука! Най-вероятно е време да му сменя оригиналните лампи! Та ако някои може да ми препоръча лампи, които да са "по-отворени" като звук, в средите и високите, и разбира се от къде мога да си ги купя! Благодаря предварително!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колкото и да са стари лампите- едва ли те осакатяват така тона, че да не може и с екстремни корекции да го донастроиш що-годе в "нормални" граници.

 

Според мен търси проблема другаде - в начина на свързване, лоша спойка по кабел, връзки, място на преампа в чейна ти .... Изобщо може хиляди причини да се изброят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах такъв преамп на времето, използвах само чистия канал, но си спомням, че и на мен, драйвовете ми звучаха глухо (като за вкуса ми), опира си до конкретен амп, в който се включваме наистина, но звука на V-Twin си е по принцип доста тъмен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак пробвай с нови лампи, особено ако вътре имаш Меса такива (които не са цвете). Аз като си го купих V-Twin ми това беше първата лампова машина (макар да не е all-tube). Не разбирах почти нищо, но все пак по съвет на други смених лампите (с JJ) и свирна МНОГО различно.

 

Чувал съм и съм и присъствал и друг път на подобни случки. А и не е тайна, че това са китайски брандирани от Меса крушки... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма нищо лошо в китайските крушки между другото. Даже има доста, доста добри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.