chopinrock Публикувано Септември 6, 2012 Публикувано Септември 6, 2012 Здравейте, съфорумци! Имам въпрос относно въпросния преамп на Меса. Имам го отскоро, а както знаете това си е стара машина! Блус канала и съответно лийд, звучат глухо! Отварям среди и високи, но няма голяма промяна в звука! Най-вероятно е време да му сменя оригиналните лампи! Та ако някои може да ми препоръча лампи, които да са "по-отворени" като звук, в средите и високите, и разбира се от къде мога да си ги купя! Благодаря предварително!!! Цитирай
Jordan_J Отговорено Септември 6, 2012 Отговорено Септември 6, 2012 Колкото и да са стари лампите- едва ли те осакатяват така тона, че да не може и с екстремни корекции да го донастроиш що-годе в "нормални" граници. Според мен търси проблема другаде - в начина на свързване, лоша спойка по кабел, връзки, място на преампа в чейна ти .... Изобщо може хиляди причини да се изброят. 1 Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 6, 2012 Отговорено Септември 6, 2012 Имах такъв преамп на времето, използвах само чистия канал, но си спомням, че и на мен, драйвовете ми звучаха глухо (като за вкуса ми), опира си до конкретен амп, в който се включваме наистина, но звука на V-Twin си е по принцип доста тъмен 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 12, 2012 Отговорено Септември 12, 2012 Все пак пробвай с нови лампи, особено ако вътре имаш Меса такива (които не са цвете). Аз като си го купих V-Twin ми това беше първата лампова машина (макар да не е all-tube). Не разбирах почти нищо, но все пак по съвет на други смених лампите (с JJ) и свирна МНОГО различно. Чувал съм и съм и присъствал и друг път на подобни случки. А и не е тайна, че това са китайски брандирани от Меса крушки... Цитирай
synchu Отговорено Септември 12, 2012 Отговорено Септември 12, 2012 Няма нищо лошо в китайските крушки между другото. Даже има доста, доста добри. Цитирай
Recommended Posts