Parni_Valjak Отговорено Февруари 26, 2015 Автор Отговорено Февруари 26, 2015 Отново е време за фукане. Току що получих поща от зад океана. Не е кой знае какво, но самата случка е приятна. Няма да пиша, само ще показвам. 7 Цитирай
g_vayov Отговорено Август 11, 2015 Отговорено Август 11, 2015 (Редактирано) Те ти, булка, еволюция... Редактирано Август 11, 2015 от g_vayov 3 Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Август 11, 2015 Автор Отговорено Август 11, 2015 А сега те чака доста четене и учене... Честито! 1 Цитирай
g_vayov Отговорено Ноември 4, 2015 Отговорено Ноември 4, 2015 (Редактирано) До няколко дни трябва да пристигне и това: Генератор Rohde & Schwarz APN62. На две трети от обичайната цена но без гаранция че е напълно изправен... Стискам палци да е Редактирано Ноември 4, 2015 от g_vayov 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 4, 2015 Отговорено Ноември 4, 2015 Дано да е! Аз още синусоидирам от телефона... Цитирай
g_vayov Отговорено Ноември 4, 2015 Отговорено Ноември 4, 2015 (Редактирано) Последния път когато се подлъгах да синусоидирам от неспециализирано устройство (в случая PC), резултата беше изгорял ниско-честотен високоговорител... Разбира се, PC-то беше само капката която преля чашата. Има още фактори като: лоша подготовка, неподходящи кабели, разсеяност... Та гледам сега да отстранявам една по една нередностите в скромната лаборатория. Редактирано Ноември 4, 2015 от g_vayov 2 Цитирай
g_vayov Отговорено Ноември 18, 2015 Отговорено Ноември 18, 2015 Пристигна. Даже и работи ПП А каква наслада за слуха е потракването на сигналните реленца... 3 Цитирай
g_vayov Отговорено Май 9, 2016 Отговорено Май 9, 2016 Weller ама мексикански... Мексикански ама Weller... Поръчвах едни скални лампи от ТМЕ и за да си оправдая транспортните трябваше да добавя нещо... Първия ми марков поялник. Наглед изглежда като играчка. Ще видим дали ще си оправдае името. 5 Цитирай
g_vayov Отговорено Август 13, 2016 Отговорено Август 13, 2016 (Редактирано) За сега велерчето работи идеално. Днес ми притрябва и вакуум помпа, е малко прекалих... Сдобих се с разпояваща станция ZD-8915. С първата си задача се справи отлично. Редактирано Август 13, 2016 от g_vayov 3 Цитирай
g_vayov Отговорено Октомври 28, 2016 Отговорено Октомври 28, 2016 Още едно KEITHLEY в отбора ПП Измерване на хармонични изкривявания на вградения генератор. Генератор 1kHz 3Vrms, THD до девети хармоник. 5 Цитирай
synchu Отговорено Октомври 28, 2016 Отговорено Октомври 28, 2016 Завиждаме леко както се казва Много отдавна ми е в плановете нещо, което мери THD, за моите прости (и относително редки) необходимости не съм намерил достатъчно изгодно такова... Цитирай
g_vayov Отговорено Октомври 28, 2016 Отговорено Октомври 28, 2016 Аз използвам възможността че все още се водя ерген 2 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 11, 2017 Отговорено Юли 11, 2017 Мерим лампи всякакви! След две-три години кумене най-накрая се престраших да купя и сглобя uTracer 3+. Много яка играчка, остава да измисля какво да правя с нея. Ето и поглед отвътре, сравнително културно стана: Имам да доизкусуря още 2-3 дреболии, но като цяло е готово и си бачка перфектно! Отворът под ЕСС8х цокъла ще бъде запълнен с 5мм светодиод за наличието на високо напрежение по кондензерите. Подобен ще сложа и до цъкалката за включване. И евентуално ще сменя 9-пиновите цокли, че тия са мега стегнати и е мъка за яко мерене на конвейр. Ето и някое и друго измерване - 5-годишни крайни 6L6EH, както и предусилвателна ECC83 Tungsram NOS: 7 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 11, 2017 Отговорено Юли 11, 2017 (Редактирано) Еей супер! Ще споделиш ли някакви детайли. И аз от години се кумя. Има ли някакви трудности. А и колко излиза целия проект, като разходи. Гледам, че си си поръчал оригиналните платки. Или целия kit? Редактирано Юли 11, 2017 от Evtim Djerekarov Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 11, 2017 Отговорено Юли 11, 2017 Целият кит взех, то другият вариант е само контролера да си купиш, да си правиш сам платка и т.н. Моите трудности бяха три: една смотана спойка на L2 дроселчето (за която Роналд ме светна веднага), липса на достатъчно точно описание около едното калибриране, липса на инфо как точно се окабелява dual triode цокъл за едновременно тестване на ЕСС8х лампи (намерих частично инфо из сайта, някакъв форум и от снимки). Но дреболии са това, всичко друго е много добре описано и обяснено! Платката и чарковете са много яки и всичко (освен гадните дросели) се запоява много лесно. Иска търпение, читав поялник и поне малко опит. Не бих го препоръчал на съвсем начинаещи. Парите не са малко, поне за мен. Мисля че под 500 лева може да се влезе, но все пак не са и "джобни". 4 Цитирай
Recommended Posts