Jump to content
Българският форум за музиканти

Свързване на китара с USB


Dafchev

Recommended Posts

Здравейте! Гледам по интернет, че доста хора си свързват китарите с USB. Първият ми въпрос е каква е разликата от свързването с обикновен жак (латенсията ли я няма, по-качествен ли е звука)? Говоря за тези кабели, които в единия край имат жак за китара, а в другия са USB, а не разни пре-ампове и външни саунд карти. Другият ми въпрос е как се прави преобразуването на сигнала като китарата е с аналогов output, а USB-то ако не се лъжа е цифрово? И последно има ли смисъл от цялата тази работа да се купува такъв кабел?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най добре ,си намираш някоя свястна профи звукова карта и чрез нея. Инче с тея USB карти не просто няма смисъл , ами ще се набуташ, ще съжаляваш и ще псуваш после.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак пък профи не е нужно. Аудио интерфейс можеш да си купиш за около 100 лв. нов, а на старо за около 50.

 

Препоръчай точно някакъв в този ценови клас, защото съм пред покупка на интерфейс, но не ми се дават много пари (да кажем 100 и малко ново/старо).

 

Тука ми хвалеха едни китайски копия на Берингер (колко по-китайско може да е от това - не знам), но трябва да се внасят от чужбина, не знам дали си заслужават толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Поръчвах на един приятел такова, на външен вид изглежда добре. Не съм го пробвал, не знам как бачка, но щом го хвалят явно върши някаква работа.

 

Казвам ти го във връзка с "внасянето", не е голяма философия. Идва в районната поща, няма митници и т.н., независимо, че идва от Китай. Пък и барабар с доставката излиза 20-ина лв...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Никой не ви хвали китайския беринджър guitar link като кой знае какво, но просто няма да намериш друго нещо което РАБОТИ и е напълно използваемо за без пари (20 лева). Наистина работи и още как.

Ако искаш просто да си дрънкаш с китарата, да пробваш софтуеърни ефекти и/или да си правиш демо записи, по-скъпо не ти и трябва.

---

Ако смяташ да си записваш парчета трак по трак и гониш някакво качество:

http://www.thomann.d...s_b_stock_2.htm

(с риск да ме обвинят, че гледам само параметрите - 24 бира, 48khz, без да съм пробвал)

Или дори това - още по добре и по-евтино:

http://www.thomann.d...o_b_stock_2.htm

- 24бита 96khz, стига да имаш firewire на компа.

PCI firewire карта за десктоп едва ли ще е мн. скъпа, лаптопите повечето имат firewire малка букса.

Но този предполагам трябва да го ползваш с някакъв хубав преамп за китара или за микрофон, зависи за какво го ползваш.

Не е изобщо гаранция, че 3 и повече пъти по скъп usb интерфейс ще има свестен преамп, така че си помисли.

---

И между другото, едва напоследък USB интерфейсите 2.0 достигат качеството на firewire, тоест firewire се е ползвало в студията и все още си се се ползва, а usb нещата са били жив таш*к за професионална употреба.

Сега вече стават, но тъй като е нещо ново и се разчита на популярноста на USB сред масовия потребител, съответно цените им са леко височки (да го кажем така) за 24 битови устройства.

Плюс това, на firewire аудио карта с няколко входа, може да запишеш входовете едновременно в дигитален вид на отделни канали, не смесено, и после наистина да си правиш каквото искаш при смесване и обработка.

---

Купи си един гитар линк за 20 лева, зарибявай се, и когато се научиш да се занимаваш и го надраснеш, след 1-2 години вече ще си купиш 24 битов интерфейс или 24 битов пулт с usb на напълно достъпна цена.

Редактирано от emosms
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само за малко яснота - всъщност тия кабели са точно външна аудио карта(интерфейс) :) Това, че са боклучави е друга тема, но по същество си е баш това. Не е да ръгаш просто китарата в USBто

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.