Satanachrist Публикувано Юли 7, 2012 Публикувано Юли 7, 2012 Здрасти,съфорумници.Значи търсих,търсих,но като,че ли такава тема точно не открих.Ако е имало - извинявам се,че се повтаря.Та проблема е следния:Със Squier HSS Bullet Strat съм разбира се в стандартно МИ и свиря с Ърни Бол 9-42.Прави ми впечатление обаче следната глупост.Със първия си Ърни комплект (ония розовите super slinky) 6та струна ми звучеше...как да кажа - заглъханало някак си.Знаете,като направите palm mute или като съвсем лето си добрете ръката до началото на струната...не мога точно да го обясня,но ми беше заглъхнало без да докосвам струната където и да е.Сега - със втория комплект нещата станаха точно обратното - като я дрънна и от кубето излиза някак си като бъз или бръждене...много подобно на това като имате ядове с екшъна,рода и т.н. как ви бръждат струните на определени места.Е,нещо подобно,но не точно и без да натискам на прагчетата...Случва се нещо подобно като шум от телевизор или сходно на това,знам ли как да го обясня.Искам да питам - 1.От струните ли е и ако да - да разкарам ли Ърни-то...защото съм доста доволен от тях определено 2.От кубето ли е - (дано не е,но...)ако все пак е от него какво да го правя (Fender Frontman 10G - пълен боклук) 3.Да не е от адаптерите и настройката на височината им - ту свалях,ту вдигах...все тая.Кажете ако знаете нещо,защото наскоро си купих супер готин дисторшън,който тотално ми промени звука (Digitech Metal Master) и сега се дразня много,няма кеф заради тая простотия.А може и да не е нищо от изброените 3...та ако има някой,който знае от къде идва това нека хелпне. Цитирай
Hillbilly Отговорено Юли 8, 2012 Отговорено Юли 8, 2012 Я си поиграй със седлото,тая китара не знам как е,но при фендерите се регулира с малки шестограни - вдигни я малко. Дали е от ампа много лесно се вижда - спираш го и слушаш дали звучи така,ърнибол са доказани струни,поне 10-ките не са ми правили номера. Цитирай
hand_of_doom Отговорено Юли 8, 2012 Отговорено Юли 8, 2012 Аз свиря с хибридки 9-46 на Ърни, нямам оплаквания от тях. Иначе и аз съм забелязвал някакви подобни звукови дефекти понякога да излизат от моя Squier. Виж си адаптерите, излашкай проблемната струна здраво и следи дали не подпира някъде - обикновено това е проблемът Цитирай
ciriljhonson Отговорено Юли 8, 2012 Отговорено Юли 8, 2012 (Редактирано) В началото на моят не лек път, свирих с 8-38 После минах на 9-42, може би най-универсалният вариант. Сега свиря с 10-46, 10-52, 11-48, 11-54 според китарата и строя. Пиша всичко това, защото от опит съм разбрал за себе си, че дебелината e една от причините, как ще се държи китарата като звук и звукоизвличане. При твоят случай може да са няколко неща: За едното си се сетил(адаптерите), на другото ти е обърнал внимание Hillbilly, степента на износване на прагчетата и нивото им също не е за пренебрегване. Аз бих добавил и факта, че много често при смяна на струни, новите 6/5/4, много често бръждят, след време улягат и всичко си идва на мястото. С по-дебели струни, обикновенно този проблем почти липсва. Обзалагам се, че старият комплект е бил на преклонна възраст и период на експлоатация. За това струните са ти звучали глухо, а сега с новите, нещата ти се струват различни, защото просто звучат както трябва. П.П. Ърни са доста прилични струни, на добра цена, не ги сменяй, едва ли ще промениш нещо драстично в звука. Редактирано Юли 8, 2012 от ciriljhonson Цитирай
Satanachrist Отговорено Юли 8, 2012 Автор Отговорено Юли 8, 2012 Благодаря за мненията.Аз най-се притеснявам да не е проблема в кубето или в китарата - в смисъл,че не ми се иска да пръскам пари по ремонти и т.н.Забравих да отбележа 2 неща в началото обаче:1.При изключено кубе на струната абсолютно нищо й няма и си звучи перфектно.2.Когато е включено кубето на никоя друга струна го няма този проблем.Аа,има и още нещо - като намаля баса под 5 някъде и няма такъв "бъз".Честно казано най-логично ми звучи,че е надут баса до дупка и кубето не му понася,защото звука наподобява точно на това - като се надуе много баса и се получава такъв дразнещ звън независимо дали ше е на компютърни колони или на кубе. И пак забравих нещо - с драйв канал не се чува,само на клийн-а. Цитирай
taktun Отговорено Юли 12, 2012 Отговорено Юли 12, 2012 Интересно..Значи както е казал Hillbill опитаи да вдигнеш мако височината на струната за проба само.Пробваи на друго кубе също така. Цитирай
kolio_k Отговорено Юли 12, 2012 Отговорено Юли 12, 2012 (Редактирано) Благодаря за мненията.Аз най-се притеснявам да не е проблема в кубето или в китарата - в смисъл,че не ми се иска да пръскам пари по ремонти и т.н.Забравих да отбележа 2 неща в началото обаче:1.При изключено кубе на струната абсолютно нищо й няма и си звучи перфектно.2.Когато е включено кубето на никоя друга струна го няма този проблем.Аа,има и още нещо - като намаля баса под 5 някъде и няма такъв "бъз".Честно казано най-логично ми звучи,че е надут баса до дупка и кубето не му понася,защото звука наподобява точно на това - като се надуе много баса и се получава такъв дразнещ звън независимо дали ше е на компютърни колони или на кубе. И пак забравих нещо - с драйв канал не се чува,само на клийн-а. Най вероятно ампът ти влиза в резонанс. Пробвай да откриеш коя част точно резонира и я уплътни. Често това е задната дъска. Ако това е проблема, най лесно се оправя като вкараш подходяща летва между предната (тази на която е монтиран говорителя) и задната дъска на ампа, разбира се трябва да е с точно подходящ размер, за да уплътнява добре, което ще рече няколко милиметра по дълга от разстоянието между стените. Възможно е и на говорителя да не му понася, тоест не може да износи басите, в този случай не можеш да направиш много. Или трябва да свириш с по малко баси или да го смениш с по добър Редактирано Юли 12, 2012 от kolio_k Цитирай
Satanachrist Отговорено Октомври 15, 2012 Автор Отговорено Октомври 15, 2012 Според мен цялата работа е,че малкия боклук не може да си издържи макс бас + ниските на дисторшъна,но така или иначе се надявам до няколко месеца да бъде сменен със Marshall MG 15 R и да отиде да събира прах по античните стаи на село. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 15, 2012 Отговорено Октомври 15, 2012 Сори, ама това MG15 ако мислиш пък, че е нещо различно... Цитирай
taktun Отговорено Октомври 19, 2012 Отговорено Октомври 19, 2012 (Редактирано) Чак сега ли има развитие по темата............. .Намали ги тия басове.То горкото кубенце криви.Те 10 ватовите Фендери са с 6 инчови говорителчета.Малко бас вадят.Вземи си някое кубе с 10 инчов говорител. ПС: Marshall MG 15 R няма да свърши работа за твоята цел.Успех... Редактирано Октомври 19, 2012 от taktun Цитирай
bustard Отговорено Октомври 20, 2012 Отговорено Октомври 20, 2012 За струни, трябва да пробваш Dunlop Heavy Core. Сложих ги на подобна китара(Behringer Strat Copy), като до сега най-много ми допадаха Dunlop KFK, но понеже тази китара ми трябва в стандарт, пробвах. В Икономов са по 9 кинта, но си струват. Много добре звучат, не пращят и не глъхнат, а и имат дълъг живот, 2 месеца и не са мръднали, все едно са от опаковката. Цитирай
Dankata0071 Отговорено Октомври 21, 2012 Отговорено Октомври 21, 2012 Брат не е от малкия "боклук" ако говориш за педала. Аз съм със скапан корт амп + педала ти и всичко си е перф :Д Може да ти е прецакан говорителя Цитирай
Satanachrist Отговорено Октомври 30, 2012 Автор Отговорено Октомври 30, 2012 Не,оказа,се,че е просто от надуването на басите.За жалост кубето си е наред,но не му понася толкова бас.Аз затова казах,че искам 15 ватовото - мааалко повече бас(предполагам) пък и си е Маршалче...ще ми свърши работа. Цитирай
Satanachrist Отговорено Ноември 16, 2012 Автор Отговорено Ноември 16, 2012 Някой беше казал,че MG 15 нямало да върши работа...хаха,бих казал,че си ми е екстра. Цитирай
Recommended Posts