travelcaster2 Отговорено Юни 11, 2012 Автор Отговорено Юни 11, 2012 За да отговоря на въпросите за състейна, нали съм Величков, замислих велик експеримент. Взимам една дъска. Горе долу съразмерна на китарна талпа. От масивно дърво. Закрепвам 2 еднакви струни с 2 ключа за китара и ги опъвам, дори настройвам на един тон. 1-вата струна закрепвам на тясната дълга повърхност на дъската. 2-рата - на широката дълга повърхност. Убеден съм, че ще докажа, че струна 1 ще има по-дълъг състейн. А Travelcaster-ът има 2 успоредни дъски, подобни на "царги". Виждат се от снимката на задната част на китарата. Очаквайте снимки, даже видео. Дайте предложения как да измерим състейна. С адаптер, пиезо или микрофон? Поздрави от чичо Митко 1 Цитирай
L.K. Отговорено Юни 11, 2012 Отговорено Юни 11, 2012 Аз се интересувам по-скоро от глухите зони. Състейнът на отделните височини е различен, което е свързано с предното изречение. Цитирай
travelcaster2 Отговорено Юни 11, 2012 Автор Отговорено Юни 11, 2012 L.K., Не намирам глухи зони. Невероятно, но факт. Ела ми на гости, за да проверим всяка нота на всяка струна. Аз си държа на мнението, че състейнът е по-дълъг, когато под дължината на струните има твърда конструкция. Това е при всички струнни акустични инструменти. Извадих от "старата къща" едно парче Африканско кото (бял махагон) и ще го прежаля за експеримента, който обещах. Цитирай
L.K. Отговорено Юни 12, 2012 Отговорено Юни 12, 2012 E, то ако има пропадане и без мен ще го чуеш Благодаря за поканата, все пак. Заражда се в мен новобранският въпрос защо това парче дърво свири без проблеми, а къде-къде по-масивни талпи се дънят? Явно ще е заради монолитното дърво. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юни 12, 2012 Отговорено Юни 12, 2012 Аааа, то е защото чичо Митко му бае , тъй ще да е, А може би е уцелил посоката на дървесните жили . 2 Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 12, 2012 Отговорено Юни 12, 2012 Дайте предложения как да измерим състейна. С адаптер, пиезо или микрофон?Поздрави от чичо Митко с обикновен часовник,Гибсън Лес-Пол държи много,но ми заглушава на първа си тона,другата ми талпа от някакъв азиатски махагон СГ заглъхва сол на трета,12-то,тия работи се оправят с играчка със струнник,тръсрод,но пълен кеф няма - е нищо ново не ти казвам Цитирай
travelcaster2 Отговорено Юни 13, 2012 Автор Отговорено Юни 13, 2012 E, то ако има пропадане и без мен ще го чуеш Благодаря за поканата, все пак. Заражда се в мен новобранският въпрос защо това парче дърво свири без проблеми, а къде-къде по-масивни талпи се дънят? Явно ще е заради монолитното дърво. Грифът е мейпъл и дължината на това парче продържава до бриджа. Ицо такова намери тогава. Фингърбордът е Венге. Без да е включена свири по-тихо от другите ми китари. Но като проект "Против самоубийство" много ме кефи. Цитирай
gnarf655 Отговорено Юни 15, 2012 Отговорено Юни 15, 2012 ...страхотна китара...страхотен звук!!! Цитирай
taktun Отговорено Юни 19, 2012 Отговорено Юни 19, 2012 Браво за труда.Резултата е впечатляващ. Цитирай
ditronix Отговорено Юни 21, 2012 Отговорено Юни 21, 2012 Резултатът е удивителен! Невероятна работа! Цитирай
emosms Отговорено Юни 22, 2012 Отговорено Юни 22, 2012 бате Mитко да обади в джема, кво я пази тази китара само за contests Цитирай
marti_nik Отговорено Юни 23, 2012 Отговорено Юни 23, 2012 Малко офтопик, извинявам се! travelcaster2 днес сте чакал за преглед на колата с моя баща - Валери. Малък е света Поздрави! Цитирай
travelcaster2 Отговорено Юни 24, 2012 Автор Отговорено Юни 24, 2012 Чакахме 3 часа заради "новите правила", камери, 40мин. на автомобил, но пък успяхме да си поговорим. Моето Берлинго го водят като "баничарка" и се изръсих 60лв. Но ще си взема фактура за разход на фирмата ми. Цитирай
travelcaster2 Отговорено Юни 30, 2012 Автор Отговорено Юни 30, 2012 Още един ракурс на китарата - вижда се Пандората къде е закрепена. Цвете за Гошо - 2007. Благодарение на Румен Александров. Цитирай
Recommended Posts