musicman Публикувано Май 28, 2012 Публикувано Май 28, 2012 (Редактирано) Интересувам се има ли такъв, който да не променя звука? Който ползва такива неща ако може да сподели. Редактирано Юни 1, 2012 от musicman Който не знае как се произнася думата Volume да иде да я чуе тук: http://translate.google.bg/ Цитирай
kolio_k Отговорено Май 28, 2012 Отговорено Май 28, 2012 Аз използвам Ernieball волуми през цялото време, неразделна част са ми от свиренето, имам два. Нямам оплаквания от саунда. Отделно имам и оптичен на George Dennis, но рядко го използвам, заради това, че работи с батерия 1 Цитирай
Sad But True Отговорено Май 28, 2012 Отговорено Май 28, 2012 (Редактирано) А как ги свързваш, бачо Кольо? Имам предвид къде в chain-a? Редактирано Май 28, 2012 от Sad But True Цитирай
Acei Отговорено Май 28, 2012 Отговорено Май 28, 2012 аз ползвам на дънлоп и съм доволен, а и не съм усетил да променя звука по никакъв начин. стабилен масивен педал, който ми е неразелна част от далавверата мисля, че е това http://www.jimdunlop.com/product/gcb80-high-gain-volume 1 Цитирай
kolio_k Отговорено Май 28, 2012 Отговорено Май 28, 2012 Аз свиря с камиончета, не с драйв от апаратурата. Връзвам педал, след изкривителите и фазовите, преди дилей и ривърб! Дънлопа е много добър педал като звук, но ми идваше много малка амплитудата (и аз имах такъв), сигурно въпрос на свикване 1 Цитирай
Telerig Отговорено Май 28, 2012 Отговорено Май 28, 2012 Аз също исках навремето Ernie Bal, но нямаше и си купих Boss FV-500L - стереоволюм/експрешън и много ме кефи - стабилен, многофункционален с възможност за дозиране на потенциометъра докъде да затваря...което е доста готина функция между другото...няма промяна в тона и не "дърпа" от него. Цитирай
musicman Отговорено Май 29, 2012 Автор Отговорено Май 29, 2012 ^^ Кольо, а кой точно модел ползваш на EB? Цитирай
musicman Отговорено Май 29, 2012 Автор Отговорено Май 29, 2012 Мерси! За съжаление тук не се продават такива. Ще пробвам един Dunlop. Цитирай
Kalmar Отговорено Май 29, 2012 Отговорено Май 29, 2012 +1 за Ernie Ball VP JR (когато изобщо ползвам). Цитирай
Acei Отговорено Май 29, 2012 Отговорено Май 29, 2012 (Редактирано) и аз си връзвам волюм педала като Кольо_к след кривоч педала така по време на паузи между песни мога да прекъсвам шума който малко или много правят кривоч педалите и в същото време избягвам ноис супресор педалите. пробвах се с последните но нещо не ми напаснаха колегата Телериг ми дава много важно инфо за бос 500 волюм педала и възможността за дозиране на затваряне на звука. По едно време мислех да си купя втори педал и да му лепна нещо за да мога лесно да правя дозирано затваряне. ама след като има педали, които са пригодени за това ще се просветя Благодаря на колегата Телериг за полезната информация Редактирано Май 29, 2012 от Acei Цитирай
Telerig Отговорено Май 29, 2012 Отговорено Май 29, 2012 За нищо колега моля ти се...забравих да кажа, че има и изход за тунер, който също е приятна опция, а аз споменах възможността за дозиране на потенциометъра и за тези които ползват такива педали в експрешън функцията им - т. е да контролират определени параметри от ефект процесори да речем драйв, скорост, сила или брой повторения на дилей или пич шифт да речем...това дава възможност на тези които обичат да експериментират с ефектите. Цитирай
musicman Отговорено Юни 1, 2012 Автор Отговорено Юни 1, 2012 ^ Само че, точно този модел наистина трябва да го вържеш след някой друг ефект. Не става китара - FV500L - ефекти. По принцип е направен за клавири или ако го ползваш с китара ( според ръководството ) е добре да не е първи в редицата. Цитирай
Acei Отговорено Юни 1, 2012 Отговорено Юни 1, 2012 да на мен ми трябва да не е първи в редицата, а преди модулиращите ефекти точно след другия ми волюм педал така, че босовския вероятно е моя педал ай със здраве си останете Цитирай
Recommended Posts