emo_tion1 Публикувано Май 25, 2012 Публикувано Май 25, 2012 Виждам , че има доста теми с подобни въпроси, но аз се двоумя между 3-4 конкретни модели за звукови карти. Целта ми е чист запис , на вокали , а и не само (вокали) с минимална латенция и съвместимост с Уиндоус xp/ vista/ 7 .Не е нужно толкова да има хиляди опции , а просто да се записва качествен звук Моделите между които в момента избирам са : Line6 POD Studio UX2 Focusrite Scarlett 2i2 Presonus AudioBox 22VSL Behringer Xenyx X1204 USB този последния модел е по-скоро миксер затова не съм сигурен дали може да свърши добра работа, иначе доста хора го хвалят Другото което имам на предвид е някакъв кондензаторен микрофн за около 300-400 лв., но гледам че има и други подобни теми , затова не е приоритет това но все пак ако някой има конкретно впечатление от някой модел ще се радвам да сподели впечатленията си Цитирай
Mairomaster Отговорено Май 27, 2012 Отговорено Май 27, 2012 Аз бих се чудил най-вече между Focusrite-a и Presonus-a. Behringer Xenyx X1204 не ми се вярва, че ще докара толкова добро качество, като се има предвид, че за тези пари в него са натъпкали 4 преампа и още редица неща. Но общо взето на предразсъдъци и малко логика карам, нямал съм опит с никои от изброените устройства, въпреки че след една седмица ми пристига Focusrite Scarlett 18i6. Цитирай
emo_tion1 Отговорено Май 28, 2012 Автор Отговорено Май 28, 2012 (Редактирано) И aз досега съм за Пресонуса, въпреки , че този Берингер също ми харесва на пръв поглед, но както ти спомена , с наличието на 4 преампа едва ли ще вади кой знае колко добро качество, въпреки че в Томана това е един от най-продаваните продукти в тази категория Редактирано Май 28, 2012 от emo_tion1 Цитирай
musicman Отговорено Май 28, 2012 Отговорено Май 28, 2012 Аз бих взел Line6-a Имам в къщи (не точно този модел) и съм много доволен. Цитирай
anomandrus Отговорено Май 28, 2012 Отговорено Май 28, 2012 Без да съм тествал гореспоменатите модели +1 за Presonus и Focusrite-a за бекъп опция. Не че Line 6 е лош и най-вероятно също би свършил работа. Берингера е по-зле от другите три опции. Цитирай
emo_tion1 Отговорено Май 29, 2012 Автор Отговорено Май 29, 2012 И аз за сега съм за Пресонуса , но нищо чудно да се насоча към Лайнпода или Скарлета. Някой случайно да има опит с този микрофон , или някой подобен , който има и USB и XLR конектори Цитирай
Telerig Отговорено Септември 2, 2013 Отговорено Септември 2, 2013 Имам кофти опит с драйвъри на пресонус и то на доста по-скъп модел - изключително капризни са и създават ядове - имай го впредвид. Цитирай
Reckless Отговорено Септември 2, 2013 Отговорено Септември 2, 2013 Малко стара тема, но като става въпрос за usb аудио интерфейс, в този ценови диапазон, мисля че това също е интересно: http://www.thomann.de/gb/tascam_us_366.htm Цитирай
рахата Отговорено Септември 16, 2013 Отговорено Септември 16, 2013 (Редактирано) И на мен ми предстои купуване на аудио интерфейс в същия ценови клас,та следя темата с интерес. Ще си свиря и записвам идейки с китарата основно,евентуално клавири,а защо не и вокали (по-натам) у дома,а с лап топа и на терен. От доста време гледам изброените по-горе интерфейси,а сега и този споменат от колегата Reckless - Tascam ми прави добро впечатление,а също и този на Steinberg:http://www.thomann.de/gb/steinberg_ur22.htmЩе се радвам да споделите опит,наблюдения и съвети събрани от първа ръка или от прочетени мнения в списания и форуми за тях.До тук от темата останах със следното впечатление:1.Пресонус,обаче с проблеми с драйвъри според Телериг,но с най-много гласове2.Фокусрайт - добри преампи3.Лайн 64. ....5. ....Какво ще кажете за новите играчи в темата - аудио интерфейсите на Таскам и Стайнберг? Четох добри неща за тях,но не съм задълбавал. Редактирано Септември 16, 2013 от рахата Цитирай
7thString Отговорено Септември 16, 2013 Отговорено Септември 16, 2013 Още един глас против пресонус заради драйвери. Иначе като качество и звук е страхотен, но <евентуално>(защото нито в съпорта, нито във форумите намерихме решение кога/защо/какво не е наред и да бях само аз - щях да сметна, че проблема е в моя хардуер, но не съм) може да ти изпили нервите до степен да искаш да го пръснеш в стената със замах! Това са моите 50 стотинки... лично аз като се наканя да го сменя, или се изнервя достатъчно, за да го строша в земята, ще мина на фокусрайт. 1 Цитирай
anomandrus Отговорено Септември 16, 2013 Отговорено Септември 16, 2013 Tascam съм ползвал дълго време и мога да кажа, че при мен бяха адски стабилни интерфейсите, но преампите ми бяха много безлични. Като цяло в тоя клас са доста силни. 1 Цитирай
рахата Отговорено Септември 16, 2013 Отговорено Септември 16, 2013 Хъм... това с Пресонус не е добре! Значи нещата отиват към Фокусрайт Благодаря за съветите! Надявам се скоро да се похваля в правилния раздел Цитирай
aarab Отговорено Септември 17, 2013 Отговорено Септември 17, 2013 Focusrite по принцип са доста хвалени, аз ползвам в момента един 2i2 на лаптоп (i3, 4gb ram) и пука от време на време.....не се записват пуканията, но се чуват и е тъпо...... Един приятел си взе UR22 и имаше много проблеми.... Зависи от хардуера.... Цитирай
Recommended Posts