Dimcho82 Публикувано Май 23, 2012 Публикувано Май 23, 2012 Здравейте, Рязко влизам във форума с конкретна тема: мой приятел скоро има рожден ден и искаме да му купим акустична китара, но нищо не разбираме от това. Дайте идея марка и модел и приблизителна цена. Някой ако може и да даде добри модели и от по-нисък клас (за сега сигурни пари са 150 лв., но можем и да успеем да ги удвоим). От Варна съм. Мерси предварително А да старата му китара е доколкото знам е някъде 20-25 годишна и изглежда нещо подобно . Знам, че е Българска, ащо това ще помогне. Цитирай
AzSumTuk Отговорено Май 23, 2012 Отговорено Май 23, 2012 Това на снимката е класическа китара. Сигурен ли си, че искате да му купите такава, а не китара с метални струни? Цитирай
lyu_records Отговорено Май 23, 2012 Отговорено Май 23, 2012 (Редактирано) А какво свири човека? Класическа музика, рок ... ? Редактирано Май 23, 2012 от lyu_records Цитирай
jorog Отговорено Май 23, 2012 Отговорено Май 23, 2012 Ето тези например: http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_29978/f_385/Cort_AD810_NS.html http://www.musicworld.bg/bg/m_1930000/i_19844/f_385/Hohner_HW_220_n.html Цитирай
madurcho Отговорено Май 23, 2012 Отговорено Май 23, 2012 Здравей, Рязко ти отговарям, като не ангажирам никого с мнението си Няма лошо да подариш на някого китара, ама не е толкова просто колкото да му купиш... боксерки например. Освен това, има вероятност старата му китара да е по-добра от новата за 150-200лв. Наскоро ми попадна една китара, беше купена като за първа китара на едно дете... Аз по принцип много обичам да свиря и видя ли китара се лепвам за нея, но тук нямаше такова нещо. Направо ми се отщя... Ако не свириш - приеми го на доверие. Все едно личният ти автомобил да е Волга (от ония едновремешните, гърбавите, 'дето возят като дивана вкъщи), а някой да ти подари Тико. Ето защо, моят съвет е или да съберете много подробна информация (което може и да издаде идеята), или да се откажете от тая работа. Един музикален инструмент е нещо повече от едно дърво с тел по него и е редно всеки сам да си го избере. P.S. Много, много лично мнение - за тези пари едва ли ще се намери китара, която да зарадва човек, който има понятие от китари. 1 Цитирай
Dimcho82 Отговорено Май 23, 2012 Автор Отговорено Май 23, 2012 jorog мерси! По принцип харесва рок и доста свири такава музика, но когато компанията поиска друг стил и има акордите, го прави. Човекът не е професионалист, а го прави за собствено или наше удоволствие. А относно китара с метални струни, ами може и такава, ако е по-добра. Но както ви казах, пълен лаик съм, така че обяснявайте като на малко дете. Цитирай
rockfire Отговорено Май 23, 2012 Отговорено Май 23, 2012 Обадете се -може да помогна с избора ....0888733755 Цитирай
serverluncher Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Димчо, за информацията която си дал 150лв. няма да ти стигнат до никъде. Ако както казваш (че има вероятност) ги удвоиш -ОК. Ако обаче ги уТРОиш, ще е още по-добре. Тогава вече може да се поогледаш за китара (препоръчвам найлонови струни лично аз - понеже ти щади малко повече пръстите). Цитирай
Stareca Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 http://bazar.muzikant.org/105145,auction_id,auction_details Цитирай
TONY Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 http://bazar.muzikant.org/102376,auction_id,auction_details Цитирай
blr Отговорено Май 26, 2012 Отговорено Май 26, 2012 Най-добре е човекът сам да си избере инструмента. Помислете за вариант ваучер. Не знам кои магазини в България предлагат тази опция, обадете се тук-там и разпитайте. Купувате му ваучер за събраната сума, а той ще си реши какво и кога да си купи. 1 Цитирай
Dimcho82 Отговорено Май 27, 2012 Автор Отговорено Май 27, 2012 Най-добре е човекът сам да си избере инструмента. Помислете за вариант ваучер. Не знам кои магазини в България предлагат тази опция, обадете се тук-там и разпитайте. Купувате му ваучер за събраната сума, а той ще си реши какво и кога да си купи. И аз за това си мислих и проверих, но ваучери във варненските музикални магазини няма. Иначе благодаря за мненията, то има време още и ще видим колко пари ще съберем. В крайна сметка го водим в някой магазин и се надяваме да си хареса нещо до сумата, която сме събрали (въпреки че има някои хора от групата ни, които не искат да правим така и те май са мнозинство). Притеснява ме, че когато отидем, ако сме без него да избираме китара, независимо от класът и е да не ни пробутат нещо дето не става и за красота само. На какво трябва да обърнем внимание? Цитирай
rockfire Отговорено Май 27, 2012 Отговорено Май 27, 2012 Димчо, не става така ,чудя се какво сравнение да ти дам за да разбереш ... Има китара и за 150лв ,които ще ви свърши работа -но пак трябва да се избере и е желателно заедно с човека ,който ще свири на инструмента!Оставих ви номер за връзка горе,но вие явно предпочитате лаф да става, а не да свършите работата както трябва... Цитирай
Dimcho82 Отговорено Май 27, 2012 Автор Отговорено Май 27, 2012 rockfire, ще предам след празниците, но разбираш, че сме общо 6 човека, а ако се включат и другите ставаме 10-11 човека. Ако зависеше от мен още, когато съберем парите и го водя в някой магазин, но .... Затова мразя да правя общи подаръци с други хора, но понякога се налага. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 28, 2012 Отговорено Май 28, 2012 Правили сме такъв подарък и човека остана супер доволен. Само че ходихме да му я изберем двама, дето все пак свирим и сме що-годе наясно какво да гледаме. Естествено за тия пари няма как да е яка, но някой опитен френд поне може да ви подбере модел/бройка. За 300 лева аз лично много харесах китарите на Lag и бих си купил такава. И уестърн модела (с метални струни) беше добре, но класическата (с найлонови струни) особено много ме изкефи! Ако се доближите до тази сума ги имайте предвид. Цитирай
Recommended Posts