sw1tched Публикувано Април 18, 2012 Публикувано Април 18, 2012 Споделете снимки на мястото, където смесвате дори и да става дума за домашно студио или любителски кът Adam A7, Tc Electronic Level Pilot Извън кадърa: Adam Sub8 I5 750 @ 3.33Ghz, 4gb, 1 TB Нямам rack с outboard gear, само предусилватели, аналогово EQ и реампинг бокс. Имам Cubase 6, Ozone 5, Slate Trigger Platinum, Elephant, SSD Ex; останалите, които ползвам са безплатни плъгини като Voxengo Span, TL Saturated Driver, повечето на Poulin, Glitch, Gclip и т.н. И за reamping: 3 Цитирай
Mairomaster Отговорено Април 20, 2012 Отговорено Април 20, 2012 За сега карам на това: http://mairomaster.snimka.bg/experiment/studio.671246.26960448.big i7 2630QM 2GHz, 8GB DDR-III 1333, 750GB. Lexicon Omega interface AKG K601 headphones Software: Windows 7 64bit, Cubase 5 и една камара плъгини. Като съм си в България ползвам и Behringer B2030A монитори. Надявам се скоро време и тук да си намеря стая с по-прилична акустика, че да взема някакви монитори. ПП. sw1tched, приятно местенце си си спретнал. Може ли да споделиш (може и на ЛС), какви материали точно си ползвал за траповете и облака (по спомени ги беше правил DIY). Освен това от снимката, други панели и трапове има ли из стаята? С какви размери е стаята и доволен ли си като цяло от акустичното третиране? Замервания правил ли си? Цитирай
musicman Отговорено Април 21, 2012 Отговорено Април 21, 2012 Ето го и моето студио. Не можах да снимам всичко но в обши линии: Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Април 21, 2012 Отговорено Април 21, 2012 (Редактирано) Мястото, където най-често смесвам. И съответно у нас: аудио интерфейсът е Zoom H4, скоро си чакам и новите монитори (като ниърфийлдите по-горе HS50M). Скромно, но с ентусиазъм ) Редактирано Април 21, 2012 от Viara Ivanova Цитирай
sw1tched Отговорено Април 21, 2012 Автор Отговорено Април 21, 2012 ПП. sw1tched, приятно местенце си си спретнал. Може ли да споделиш (може и на ЛС), какви материали точно си ползвал за траповете и облака (по спомени ги беше правил DIY). Освен това от снимката, други панели и трапове има ли из стаята? С какви размери е стаята и доволен ли си като цяло от акустичното третиране? Замервания правил ли си? Има поне 4-5 вида панели/трапове/etc. правени по различно време с различни материали, всичките са DIY, някои по-успешни, някои не толкова. Всичките са с вата, с различна дебелина и плътност. Ползвал съм 3-4 вида плат досега, последния изглежда ок, но пък е много еластичен, което усложнява "тапицирането" на панелите. Освен тези големите на снимката, т.е. 2бр. 35х120х120см; 1бр. 30х100х200см; superchunks в ъглите, има и към 6 по-малки (10х60х120см). Помещението е 3,5х4,5х2,5 - малко под минимума според мен, но след големите панели и superchunks в 3 от 4-те ъгли бих казал, че като цяло съм доволен. Остават някои проблеми в съб ниските около 30Hz и 50Hz, които трудно могат да се отстранят в тези условия, но и не са непреодолими по време на миксиране. 1 Цитирай
IvanDTr Отговорено Юли 17, 2012 Отговорено Юли 17, 2012 (Редактирано) Мястото, където поработвам... Имам и друго място, където дращя музика... Редактирано Юли 17, 2012 от IvanDTr 2 Цитирай
IvanDTr Отговорено Юли 18, 2012 Отговорено Юли 18, 2012 Е.. Какво да се прави? Не всеки е съвършен! Цитирай
jabs Отговорено Юли 18, 2012 Отговорено Юли 18, 2012 (Редактирано) Изключително интересна (дано не само за мен) тема ! sw1tched, благодаря че я пусна. Тъй като в момента си комплектован машинките за новия работен кът, чета, гледам и попивам. Моля другите звукозаписни корифеи във форума да не скромничат Редактирано Юли 18, 2012 от jabs Цитирай
Recommended Posts