Jump to content
Българският форум за музиканти

Урок по китара на Борис Сотиров !


makedonetsa

Recommended Posts

Сакън човек да не пусне нещо непредставително всичките разбирачи ще се изредят да се подиграят.

Искам да вметна, че Борис Сотиров ми е преподавал и докато със сигурност не свири като Ингви, то едва ли има много хора сред вас, които могат да свирят кънтри и блус като него.

Освен това държа да подчертая, че между преподавателските и професионалните умения не съществува чак толкова съществена корелация, колкото някои от вас си мислят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега при това има действително много хора, които свирят неща на Ингви далеч ма далеч по добре от това което е на клипчето. Идеята е следната: не мжеш да си сложиш етикет, че си учител по китара и да звучиш замазано. Явно това не е неговия стил но човек мисли преди да направи видео което всъщност се првръща в неговата визитна картичка.

Редактирано от lyu_records
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че е редно след като се оказа, че тук във форума е пълно с виртуозни китарни майстори, да погледаме тяхно видео, да послушаме и сравним. Иначе всичко остава в сферата на пъчене и празни приказки. Хайде и по-живо, че нямам търпение да се насладя на виртуозното им свирене. Видео, не празни приказки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми то има, бе, пич :) Това, че ти си кон с капаци и не си отварял съответните раздели на форума не е наш проблем. Аз само на прима виста се сещам за поне 10, които можеш само да се молиш някой ден да решат да споделят таланта си в уроци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подозирам, че 10-те за които са сещаш едва ли са сред тези, които пишат в тази тема :)

Не е задължително да си гуру за да обсъждаш чуждите умения, но това тук отдавна вече не е обсъждане. Почти никой не каза думичка за второто видео например. Всички повтарят едно и също, което беше казано още в началото и се чувстват големите разбирачи.

 

Едит: и преди някой да каже, че не обсъжда второто видео щото първото е основната тема, то аз съм сигурен, че ако бяха пуснати в обратен ред пак щеше да има 2 страници със подигравки. Аз лично се надявам поне подигравките да имат такъв ефект, че от ЦМИ да внимават какво и къде пускат.

Редактирано от Cutthroat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не си прав. Мен второто ме изкефи, въпреки, че съм много далеч от този стил. Както се спомена, във второто видео човека му личеше, че е спокоен и в свои води.

 

Хората трябва да се научат, че не сме в 80-те, а живеем в информационна ера и всяко твое произведение, което изцъкаш в публичното пространство е реклама за теб - в позитивен или негативен смисъл. Българите са особено некадърни в граденето на имидж. Наскоро четох едно CV на една 40 годишна жена - верно ли?! Ми то никъде не пише какво реално може да прави съответния човек, и това е било всъщност стандартния формат на т.нар. автобиография...

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почти никой не каза думичка за второто видео например. Всички повтарят едно и също, което беше казано още в началото и се чувстват големите разбирачи.

Не е изненадващо. Доста по-лесно е да се пише негативно, отколкото позитивно. Съмнявам се да има човек, за когото това правило да не важи.

 

Иначе на мен втория клип ми хареса много повече, естествено. Звучи по-добре, а и е истински урок, което е важно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наш съфорумник свири блус в стил Малмстийн - приятно слушане :

 

http://www.youtube.com/watch?v=XI04GhELzQQ

 

Никой не оспорва CV-то и капацитета на г-н Сотиров, просто той трябваше да се фокусира в чикен пикин` и блус свиренето, където определено е в свои води!

Вторият клип лично на мен ми хареса!

Редактирано от atanas_shishkov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да! YNGWIE308 e стил ингви

нали, темичката е от тоя стил, ама стил ингви е, oсвен леко досаден неокласицизъм, също... безкомпромисна и убийствена техника и чисто свирене :( иначе по скоро звучи като ... някой които тепърва се упражнява в шрединг.

- може би е стил yngwie goes punk

Второто видео, топ перформънс :godbless:

:)

Редактирано от emosms
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега @Cutthroat след първата демонстрация трябва да благодариш на колегите във форума, че са имали търпението да изгледат и втория клип. И не си прав че втория клип не е оценен от колегите, много хора казаха, че им харесва и на мен ми харесва (което си е хубаво си е хубаво). Тук във форума има много изруди, които могат да свирят доста добре и това не означава, че трябва да се изтипосват на видео по нета. И не можеш да кажеш, че хората които са плюли по клипа не могат да свирят защото не ги познаваш. Което си е истина си е истина е го на: Първия клип е зле втория е много готин. Разбирам че ти е учител и го защитаваш но когато е пуснато нещо за обсъждане и оценяване то се обсъжда и оценява!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На никого за нищо не трябва да благодаря и не съм казал, че всички, които са изказали мнение не могат да свирят.

И аз съм на мнение, че първият клип е ужасен и много непредставителен и че всеки сам си носи последствията за това, което качва из нета.

Но е факт - стана ми криво, защото го познавам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми е интересноо какво е изсвирил 7-струнният отворко, който си позволява да се държи меко казано неприлично. За да си позволиш да сипеш простотии по нечий адрес, трябва да си поне равен по можене с него. Не се занимавай с мен, а отиди на уроци при 10-те си любимци. И ми е чудно защо досега не е реагирал никой от хиперактивните в други случаи модератори.

  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.