Jump to content
Българският форум за музиканти

Schecter Guitars


LOE

Recommended Posts

^

Magazin Muzica

Calea Victoriei, Nr. 41-43, Sector 1, Bucuresti - ROMANIA

Phone/Fax: 021 314 56 08, 0722 633 308

Program: L-V: 10:00-19:30; S: 10:00-15:00; D: Inchis

E-mail: muzica@mcmusic.ro

 

Ако не се бъркам, това беше една двуетажна сграда с няколко музикални магазина на първия и втория етаж. Честно казано нищо особено не видях да продават в тези магазини - същите боклуци като тук, а цените в Букурещ са сравнително високи.

 

В този район имаше още няколко магазина, но не си спомням адресите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разкажи как точно седят нещата с митниците, ДДС-тата и пр.

 

 

Амиии нашия съфорумник Baby Thomas доколкото разбрах е купувал разни неща и има опит с такива работи и от това, което той писа мога да ти повторя, че митото за музикални инструнемти е 2,5%, а ДДС-то е 20% това мисля, че всеки го знае. Аз си поръчах Schecter Damine Fr. Китарата сама по себе си е $300, shipping-а е още $100 и общо излиза 400. Така тия 400 ги умножаваш по 1,025 за 2,5% мито след това по 0,2 и това са ти общо парите за такса, които трябва да си заделиш. Аз лично имах проблем с PayPal акаунта, тъй като използвах моята лична карта, с която до сега не съм купувал нищо и не знаех, че ми трявба такъв акаунт. В общи линии тръгнах доста бос да купувам, но май се оправих ;) Та трябва да си направите PayPal акаунт, ако нямате. Регистрирате се в сайта им, след което те ви таксуват 1,5 евро. Отивате след 2 3 дни в банката и искате извлечение. В него трябва да има ****PayPal. Четирите цифри са ви 4-цифрен код, с който трябва да си активирате акаунта, защото иначе не можете да си купите каквото и да е. Аз лично ходих 3 пъти до банката и на третия не изках извлечение, ами направо гожорих с един от търговските агенти. Тя се оказа, че не знае изобщо за такова нещо, но 10-тина мин ходи наляво надясно и накрая ми го донесе. Въведох го и същия ден ми преведоха парите и човека я пусна с USPS (United States Post Service) насам. Като си активираш акаунта ти връщат 1,5-та евро няма страшно :metalist: та после ти пращат мейл от PayPal, USPS и на мен ми писа и продавача. Каза, че я е пуснал и сичко е ок, от PayPal те оведомяват, че са ти превели парите, а със USPS можеш да си проследяваш поръчката къде е. Моята вчера е напуснала щатите и чакам да видя довечера какво ще пише. Всяка вечер се обновява информацията. Като има още новини ще пиша пак, а ако съм изпуснал нещо питайте, ще се постарая да отговоря :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оооо и мисля, че има после някакви работи такси на митницата за някакви документи не знам още не съм имал разправии там. :)

 

 

 

Поздрави, Пламен! :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми да, пазарувал съм и далеч не само аз. Писали сме (и аз и колеги) супер подробно и в детайли какво точно кога къде защо как ПОНЕ 5-6-7 пъти. Който го интересува нека потърси по-старите теми, защото ми се изтри кийборда да преповтарям... :)

 

П.П. А най-добре да си го сложа в подписа... :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаше ли някакви стабилни такси (проценти от сумата която пращаш), когато плащаш с Paypal от тук?

 

 

 

Ами чесно казано не съм сигурен, защото трябваше да внеса в левове, а после са превеждали в долари и не знам на какъв курс са ги сменяли, но имаше разлика между изчисленията ми и това, което остана 10-тина лева. Ако е имало някакви такси са влизали в рамките на тия 10--тина лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички такси (те са различни при различните типове пейПал акаунти) се заплащат от получаващия парите. Не ги помня наизуст, защото аз само кихам и не ме касае, но могат да бъдат проверени на сайта им. Все пак имайте предвид, че е по-евтино от SWIFT превод, да не говорим за Western Union/Money Gram... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ох... Супер е да живееш в BG... от 2 дни китарата ми е тука в страната и още не са ме потърсили. Не знам с какво я насят насам.. на каруца ли са тръгнали какво... сигурно пеша нещо... като/ ако я донесат ще пиша какво е станало

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAлилуя дожибях! Донесоха ми известието, 5 мин след което вече бях на мястото платих си мита такси и кото имаше и сега бебчето си е тук ;):thumbs_up::) митото беше 3%, ДДС 20%

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

абе тъй като ми се отваря ходене до Гърция и някой знае ли в Солун да има магазин в който мога да изпробвам въпросната марка щот нещо се зарибих :thumbdown:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

в солун не знам, на сайта на шектър пише, че дистрибутора им е в атина, но тей като въпросния дистрибутор няма нито сайт, нито нищо, само един телефон за контакт, мисля че надали ще има нещо налично дори да се отиде на място, той човека ако имаше кво да покаже нямаше да е тотален ъндърграунд

 

 

нека направим сметките

 

Schecter C7 Hellraiser в румъния струва 1088 $, с предимството да видиш какво купуваш, цената с пътя излиза около 1500 лева

Schecter C7 Hellraiser от въпросния човек от е-бей - 749$, пише също така, че се доставя безплатно до българия, но не се знае така че 2 варианта

 

1 - 749$ + 109$ доставка + 23% ддс+мито - 1400 лева

2 - 749$ + 23% ддс+мито - 1225 лева

 

scherp7.png

 

ако това, което пише в е-бей е вярно, и доставката е безплатна... излиза далавера - почти 300 лева по ефтино

ако доставката е 100 и кусур долара, според мен е по оферта човек да се разтика до румъния, да види, да пипне, и да вземе, разликата от 100 лева... всъщност дори по-малко, защото тук по митниците със сигурност ще се похарчат още пари

 

 

някой може ли да светне дали това, че доставката е безплатна за бг в вярно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

May 5 2008, 11:37 PM Post #38

Интересното е, че новите китари, които продава тоя пич се шипват безплатно до БГ. Поне така пише като цъкнеш на shipping to Bulgaria. Иначе другите летви са със 100 долара шипинг.

 

 

Явно наистина има фрий шипинг до БГ. Но при всички случаи не ти препоръчвам да даваш толкова пари за нещо, което не си пипнал и пробвал. Моят Hellraiser V1 FR го имаше с фрий шипинг на същия сайт, но не посмях да го поръчам от там, а намерих човек да ми го донесе от Щатите без ангажименти да го купувам, ако не ми хареса. Е, хареса ми :wub: Излезе малко по-скъпо, но пък в румънския магазин тогава още не предлагаха този модел. Иначе бих си го купил оттам, нищо че е по-скъпо.

Редактирано от DYLGIQ
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лошото в случая е, че в румънския шоп има много малко модели. Пратих им мейл преди седмица да питам дали имат и други в наличност, но все още няма отговор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за сега всичко сочи към безплатна доставка от конкретно този продавач

 

имайки предвид що за фирма са шектър, не мисля че има вариант да попаднеш на куца бройка, както се случа с 500 левовите джаксъни, риска тук не е толкова до тва дали ще случиш на качествена бройка, а дали ще ти допадне китарата, нещо, в което аз нямам и капка съмнение

 

но определено не е китара за всеки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.