Jump to content
Българският форум за музиканти

Обсъждане на новата система за продажби


Recommended Posts

Най-лошото в цялата работа, което виждам е отстраняването на прозрачността. Честно казано, силно демотивиращо е да виждаш сухи обяви като в някой битак, особено ако нямаш познания за стоките и предварително мнение за продавача. Един от най-големите плюсове във форума са коментарите "Абе ти луд ли си с тази цена?!", защото дали ви харесва или не - това е единствения качествен регулатор срещу разни недоразвити тарикати тук - достатъчно пъти сме били свидетели когато тези коментари са водили до корекция на цената и извинение от страна на продавача, или просто изчезването на обявата от форума, а и на съответния тарикат.

 

Честно казано, през грифа ми е дали някой има 5 звездички или 4, или е регистриран в пейпал, мейпал, под-опашката-на-кучето-пал. Вярвам, че и форумците тук когато проверяват някой, цъкат отгоре да търсят темите, които е създавал, разните работи, които е писал, и коментарите в обявите му.

 

Виждам желанието да се приравнят нещата на e-bay, но ще обясня накратко защо този модел не работи в случая на форума. Главната разлика е, че там се търсят стоки, а тук - хора. Обяснявам - когато в e-bay потърсиш китара Х, излизат 5000 резултата, от които 1000 - с доставка до Б-я. Сравняваш набързо ценово и по звездички и купуваш.

Каква е разликата? Че Чонг Лу Минг от Хонг Конг ще има 15-20 хиляди оценки в рейтинга на проведени сделки, и дори 1000 да са фиктивни, ще имаш добра представа какъв е Чонг. Освен това на фона на останалите 5000 резултата, ще можеш идеално да видиш дали този е тарикат, дали обявата му е добра и т.н.

В нашия мил форум, не мога да имам доверие на 5 сополанковци, които са набили звездички на някой, задето са си купили фафлички, а на следващия ден той продава "Ебънез" орижиналдъ от Китай, ама е забранил коментари всякакви и никой не може да напише с червено отдолу, че китарата е менте. Тук продават хора - с малко обяви и с малко хора, които могат да ги оценяват по обява.

 

Според мен, трябва да се направи

- абсолютно задължителна подробна оценка и от двете страни - както е в e-bay - дали описанието и стоката отговарят, дали някой се е правил на шут, и някакво поле за общи приказки.

- коментарите да не се ограничават по никакъв начин в темата - когато някой ти напише, че си измекяр, е много вероятно да има защо и не мисля, че администрацията на форума трябва да помага на разни тарикатски келеши. Напротив - трябва да се стимулира точно комуникацията между страните, за да може всеки човек с някакво резонно IQ, по-голямо от това на американец, да разбере с какъв човек си има работа.

- Верификацията е болшаф работа. Дано не ви се случва да го усетите на свой гръб, рафо, в това число. Всякакви илюзии за полицейски разследвания на мошенници и такива, вий тука оставете... Ако някой си е инжектирал толкова розово в роговицата, че да вярва, че родната милиция го пази, мога само да го съжаля.

  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 215
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

^ Коментарите на цените са забранени в правилата от доста време. Това, че някой не ги спазва ... не коментирам.

Втория и третия абзац са неща, които ги имаме и във форума, по това новата система няма да се отличава от него.

 

взаимните оценки са задължителни, а за верификацията ще говорим след време. Ще направим сравнение колко са изпържените от верифицирани потребители и колко от неверифицирани. Сега си приказваме празни приказки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И така уважаеми колеги, както обещах преди две седмици, настъпи денят в който да ви представим новата система за покупки и продажби. Преди да ви напиша адреса обаче искам да прочетете това:

 

Колеги, не регистрирайте нови акаунти в новата система. Ако имате акаунт във форума - прехвърлете го ( от страницата за логин и регистрация ) за да получите бонус допълнителни обяви. За в бъдеще може и други бонуси да решим да раздаваме на потребители на форума.

 

Уточнявам, че за момента бонус обявите се дават на потребители от група MEMBERS.

 

Последно реших броят на позволените обяви да бъде както следва:

  • регистриран потребител - 10 обяви за месец.
  • потребител на форума от група MEMBERS + 10 обяви на месец.
  • верифициран продавач + 5 обяви на месец.
  • верифициран купувач + 5 обяви на месец.

Извън лимитите всеки може да публикува платени обяви. Тези лимити подлежат на промяна и обсъждане. В процеса на работа ще разберем колко е оптимума.

 

И така, адресът е http://bazar.muzikant.org

 

Пожелавам ви успешен бизнес там, и имайте в предвид, че е възможно да има бъгове. Надявам се да проявите търпение и разбиране докато ги оправим.

 

Обявите във форума са разрешени до 30.Април.2012 г. включително. След това обяви ще могат да се публикуват само в bazar.muzikant.org.

  • Like 5
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да прехвърля своя акаунт - "Полето "Потребителско име" полето може да съдържа само цифри и букви", а аз съм с долна черта.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито на всички и благодарности към форумната администрация!

 

И 'айде - сефтосахме я...

 

Първи впечатления - много добри! Бих казал, че системата е доста интуитивна (поне за хора с малко по-сериозен Internet опит) и освен едно зацикляне в браузъра при опита ми да кача снимка на артикула от URL (а не от локалната машина), процесът по пускане на нова обява минава тип-топ.

 

Няколко съвсем дребни неточности, които забелязах:

 

- В момента обявата я виждам и в поле "Завършващи скоро". Предвид, че до края на обявата остават 29 дни, "скоро" като че ли е малко пресилено-казано... :)

 

- "Виж снимките в пълен размер" ми дава "The requested content cannot be loaded."; пробвах с два различни браузъра - Chrome & IE 9.

 

- При опит да активирам следене на моята обява, получих това:

 

bazar.jpg

 

 

За сега - толкоз. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акаунтът не може да бъде прехвърлен, моля свържете се с администраторите за допълнителна помощ.

Ето, обаждам се :yes: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега ще проверя за снимките и проблема с прехвърлянето.

 

@yordaniy - идеята на това следене е ако има търг за дадена стока да го цъкнеш и да следиш как вървят нещата. Следенето на стоките, които продаваш е автоматично.

Ако някой ти прати въпрос или натисне Купи ще получиш мейл.

И накрая - нали знаеш, че не е нужно да си оставяш данни като скайп и т.н. Ако има интерес може да ги пратиш тези неща на лична кореспонденция в базар-а.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Акаунтът не може да бъде прехвърлен, моля свържете се с администраторите за допълнителна помощ.

Ето, обаждам се :yes: .

 

Опитай сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като си браузвах снимки от харда, за да ги кача като снимки към обявата ми изкочи някакъв диалог с развален енкодиг. Пробвах да добавя снимка с url (от picvalley.net), затъмни се екрана, чаках 5 минути и му набих back-a :(

Редактирано от aliximika
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шефе и аз да докладвам проблема със снимките. При опит за качване от PC, снимката е около 600KB, излиза някакъв бъгнат надпис и не става. По алтернативния начин, от сайта "снимка.бг" си зацикля и му удря едно мислене...и те така ;)

 

Гот е системата. Малко време трябва, за да се огледа човек. Да ни е честита :)

 

п.п. Сори, с aliximika сме писали по едно и също време.

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен новата система не ми стои изобщо уютно, съжалявам.

Не съм пробвал още да пусна обява, но мога да споделя, ако някой го интересува, първите два недостатъка, които ми се набиват на очи, в качеството ми на купувач:

1. Искам да виждам продавача, без да отварям обявата му - Не може, трябва да се отвори обявата и тогава се вижда продавача.

2. Рейтингът, който ни е определен от колегите във форума също остава мистерия.Ставаме отново новобранци.Язък за барута.

 

Третото е стар проблем - който се е дънил в продавалника и го знаем всички, си прави тука нов акаунт и продължава да мошенничества с нови сили.

 

Не очаквам да се съобразите с тези мои претенции, просто изказвам лично мнение.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.